Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
16 November 2016 - Jeremy

De aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht in Nederland maar wel sterk aan te raden. In het algemeen zijn er drie verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen van elkaar te onderscheiden. Om een duidelijk overzicht te bieden zet Verzekering.nl deze voor je op een rij.

Particuliere aansprakelijkheidsverzekering

Onder deze verzekering valt elke vorm van schade die jij, als particulier, een ander onverhoopt aanbrengt. Het kan hier kan om het per ongeluk omstoten van een vaas tot het aanbrengen van letsel bij een ander. Het is handig om deze verzekering af te sluiten aangezien de kosten voor aansprakelijkheid hoog op kunnen lopen. Je bent al gedekt vanaf een paar tientjes per jaar en dat is zeker de moeite waard.

Aanvullende aansprakelijkheidsverzekering

Een basis aansprakelijkheidsverzekering dekt niet alle gevallen van aangebrachte schaden. Met een aanvullende verzekering kan je jezelf hiervoor laten dekken. In de meeste gevallen gaat het hier om aangebrachte schade tijdens een risicovolle sport of wanneer je aan het werk bent. De keuze om deze aanvullende verzekering wel of niet te nemen is natuurlijk voor iedereen verschillend, voor studenten is het bijvoorbeeld handig aangezien zij niet veel te besteden hebben.

Collectieve aansprakelijkheidsverzekering

Een collectieve aansprakelijkheidsverzekering is vooral interessant voor bedrijven of verenigingen. Deze verzekering wordt afgesloten door werkgevers voor werknemers zodat deze verzekerd zijn voor schade die tijdens werkzaamheden kan worden veroorzaakt. Een verzekering zoals deze is daarom ook vooral interessant als het werkzaamheden betreft waarbij die kans op schade groot is.

 

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright