Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Kom niet zonder aansprakelijkheidsverzekering te zitten

15 November 2016 -

Het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht in Nederland, wel wordt het sterk aangeraden. Als je schade aan anderen of hun spullen aanbrengt ben je hier namelijk voor aansprakelijk. Als aansprakelijkgestelde moet je opkomen voor de gemaakte kosten, dit kan oplopen tot forse bedragen. Een verzekering zoals deze dekt tot wel € 1.250.000 per gebeurtenis, hier heb je al recht op voor maar een paar tientjes per jaar.

Er kunnen nare situaties ontstaan waarbij je simpelweg niet zonder een aansprakelijkheidsverzekering wil komen te zitten. Het kan zo zijn dat je de auto van vrienden mag lenen en dat je per ongeluk tegen een paaltje oprijdt, dat je de antieke vaas van je tante omstoot en noem zo maar op. In dit soort gevallen is het prettig voor jou en voor de gedupeerde als je beschikt over een aansprakelijkheidsverzekering. Hierdoor ontstaat er ook minder snel verwarring of discussie wie verantwoordelijk is voor de kosten.

Veel mensen verwarren de aansprakelijkheidsverzekering met de WA-verzekering, dit is echter een hele andere verzekering. Naast het verschil dat een WA-verzekering verplicht is in Nederland en een aansprakelijkheidsverzekering optioneel, dekt de WA-verzekering alleen maar schade die is gemaakt bij het besturen van een gemotoriseerd voertuig. De aansprakelijkheidsverzekering is vele malen breder en dekt elke soort onverhoopt gemaakte schade.

Het is belangrijk om deze verzekering te hebben en dus ook een bewuste keuze te maken waar je deze afsluit. Een verzekering vergelijken en afsluiten kan gemakkelijk bij http://Verzekering.nl

Vergelijk de beste verzekeraars

© copyright