Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
15 November 2016 - Jeremy

Autoverzekeringen lijken met de dag duurder te worden. Dit komt, omdat diverse verzekeraars voor een te lange tijd lage premies aanboden. Hierdoor leden de verzekeraars voor een lange tijd verlies. Ze hadden dus geen keus.

Verhoging premie

De grote concurrentie tussen verzekeraars heeft er voor gezorgd dat verzekeraars een lange tijd gewacht hebben met het verhogen van hun premies. Dit tot irritatie van De Nederlandse Bank. Zij hebben namelijk meerdere keren aanbevolen om hun premies te verhogen. Meer winst zou hier het gevolg van zijn. De reden dat verzekeraars gewacht hebben is dat ze naar elkaar kijken en aan de hand van hun concurrenten beslissingen nemen. Het werkt natuurlijk in je nadeel als verzekeraar als je een hogere premie rekent dan je concurrenten voor hetzelfde product. Dit jaar hebben meerdere grote verzekeraars hun premies verhoogd. Dit in het nadeel van de verzekerde. Hij of zij moet nu meer gaan betalen.

Oorzaak

Het rijden van schade is niet de grootste oorzaak voor het stijgen van de premies. Verzekeraars zijn steeds meer geld kwijt aan letselschade. De kosten kunnen al gauw hoog oplopen. Een andere grote oorzaak zijn de nieuwe auto's. De nieuwste modellen bevatten ook de nieuwste technieken. Denk hierbij aan achteruitrijcamera's, zelf inparkeren en sensoren. Het repareren van deze snufjes kost al snel meer dan het vervangen van een bumper zonder sensoren. Nog een oorzaak is de klimaatverandering. De stevige regen- en onweersbuien die de laatste tijd in Nederland plaatsvinden levert veel schade op. De putten die worden veroorzaakt door hagelstenen zo groot als golfballen wordt door de verzekeraar gedekt. Dit zorgt voor extra kosten voor de verzekeraars.

Wat kan ik zelf doen?

Zelf wil je natuurlijk de laagst mogelijke premie. Het loont om diverse verzekeringen te vergelijken. Daarbij moet je niet alleen letten op de prijzen, maar ook op de inhoud. Soms is het beter om een paar euro extra per maand te betalen, omdat je dan gelijk beter verzekerd bent. Voor een volledig overzicht van alle autoverzekeringen en het vergelijken van verzekeringen klik je hier.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright