Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
5 June 2015 - Jeremy

Het delen van een auto wordt steeds normaler in onze Nederlandse samenleving. Uit ervaring van bedrijven die op dit gebied actief zijn blijkt dat veel auto's het meerendeel van de tijd stil staan. En dat is zonde. Uit onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving blijkt tevens dat mensen die auto's delen zelf geen auto aanschaffen of zelfs hun eigen auto verkopen om op deze manier optimaal van het autodelen gebruik te maken.

Mensen die inmiddels meedoen aan het fenomeen autodelen hadden eerder gemiddeld één auto per huishouden. Dit is gedaald naar 0,7 per huishouden. In Nederland zijn er ongeveer 90.000 mensen die een auto huren via Snappcar en Mywheels. Hier vallen ook de mensen onder die een auto gebruiken via Greenwheels of Car2Go.

Uit dit onderzoek komt ook naar voren dat autodelers die eerder een eigen auto hadden nu minder kilometers rijden. In de tijd dat zij een eigen auto hadden reden zij gemiddeld 9.100 kilometer per jaar. Dit is gedaald naar 7.500 kilometer. Andere autodelers rijden nu juist meer, omdat ze nu vaker de auto pakken in plaats van gebruik te maken van het ov. Dit geldt dan voor de mensen die eerder geen eigen auto tot hun beschikking hadden.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright