Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
2 June 2015 - Jeremy

Ben jij ook zo toe aan jouw welverdiende vakantie? Dan ben je niet de enige. Ook inbrekers kunnen niet wachten totdat jij de deur achter je dicht trekt. Zij kunnen dan op hun gemak toeslaan. De kans op inbraak blijft natuurlijk altijd aanwezig wanneer je op vakantie bent, maar met vijf simpele tips kun jij de kans op zo'n onaangename gebeurtenis wel verkleinen.

1 Sociale controle
Sociale controle is en blijft een belangrijk punt als het gaat om woninginbraak tijdens de vakantieperiode. Zorg ervoor dat de buren op de hoogte zijn van jouw vakantieplannen. Vraag ze dan ook om een oogje in het zeil te houden als jij niet thuis bent. En vergeet de post en de plantjes niet. Misschien kunnen zij dit ook voor je bijhouden. Of vraag anders een vriend(in) of familielid om af en toe eens langs te gaan. Een andere optie is een oppas in huis. Wie weet kun jij iemand blij maken door jouw woning aan hem of haar beschikbaar te stellen tijdens jouw vakantie.

2 Social media
Ook inbrekers gaan met hun tijd mee. Natuurlijk zullen ze het huis dat zij op het oog hebben goed in de gaten houden, maar ze zijn ook actief op social media. Maak geen uitgebreide melding van jouw vakantieplannen, maar bewaar dit tot na je vakantie. Op deze manier kun jij zelf, maar ook vrienden en familie optimaal nagenieten van jouw belevenissen.

3 Woning
Doe vooral niet alle gordijnen dicht als je weg bent. Dit toont overdag erg vreemd en kan inbrekers juist aansporen om even een kijkje te nemen. Zet ook ladders en kliko's weg, zodat opklimmen onmogelijk is.

4 Interieur
Laat wat kleine dingen slingeren voordat je vertrekt. Laat bijvoorbeeld een magazine of boek liggen en zet wat kopjes op tafel. Dit geeft een inbreker het idee dat er iemand thuis is. Laat daarentegen geen kostbare bezittingen in het zicht liggen. Ruim dit soort dingen trouwens altijd op als je het niet gebruikt. Ook als je even een middagje op pad gaat.

5 Huisdieren
Heb je huisdieren? Stop ze niet in een pension, maar zoek een oppas aan huis. Op deze manier blijft er leven in en rondom de woning. Misschien heb je wel een enthousiaste buurjongen of buurmeisje die de hond of kat graag wat extra aandacht wil geven tijdens jouw afwezigheid.

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright