Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
15 August 2014 - Jeremy

Als je als student op kamers gaat het wonen, is het handig om een inboedelverzekering af te sluiten. Op die manier zijn zaken als je laptop, televisie en sieraden verzekerd tegen diefstal. Verzekeraars bieden studenten vaak relatief goedkope premies aan. Dit komt omdat je als student ook relatief weinig waardevolle spullen bezit. Maar waar moet je nou op letten bij het afsluiten van een inboedelverzekering?

Als eerste is het heel belangrijk dat je een slot op je kamerdeur hebt, die je van buitenaf kan afsluiten. Wanneer er namelijk geen braaksporen te vinden zijn aan de buitenkant van je deur zal de verzekeraar je schade niet vergoeden. Ook wanneer je je laptop in een algemene ruimte in je huis hebt laten liggen, loop je kans dat deze bij diefstal niet is verzekerd. Doe dus als je weggaat van huis altijd je kamerdeur op slot en bewaar je kostbare spullen veilig in je kamer. Daarnaast zijn er heel veel verschillende verzekeraars die allemaal verschillende polissen aanbieden met ieder hun eigen voorwaarden. We hebben vier verzekeraars er voor je uitgepikt.

AEGON

Bij de basispolis van AEGON wordt er bij diefstal, mits er sporen van inbraak te vinden zijn, van audio-, visuele- en computerapparatuur slechts 10 procent van het verzekerde bedrag vergoed. Voor schade door diefstal aan kostbaarheden (bijvoorbeeld muziekinstrumenten of sportuitrusting) wordt niet meer dan 10 procent van het verzekerde bedrag vergoed en voor schade aan lijfsieraden (dure horloges en sieraden) wordt niet meer dan 5 procent van het verzekerde bedrag vergoed. De premie voor deze verzekering zal rondom de €10 euro per maand bevatten.

FBTO

Bij de basispolis van de FBTO hebben ze weer een hele andere regeling. Deze verzekeraar vergoed bij diefstal van juwelen en sieraden een maximaal bedrag van €5000 euro. De dekking van beeld-, geluids-, computer-, foto- en filmapparatuur en muziekinstrumenten bestaat uit maximaal €15.000 euro. De premie zal ongeveer €9,50 euro bedragen per maand.

Centraal Beheer

Bij Centraal Beheer wordt er bij de diefstal van juwelen en sieraden ook een maximale vergoeding van €5000 euro per gebeurtenis. Daarnaast geldt er voor de diefstal van audio-, audiovisuele-, en computerapparatuur een maximale vergoeding van €7.5000 euro per gebeurtenis. Ook hierbij moet er natuurlijk sprake zijn van aantoonbare inbraaksporen ten aanzien van je kamer. Bij Centraal Beheer betaal je hiervoor een premie van rondom de €10 euro per maand.

ZEKUR

Bij ZEKUR wordt ook diefstal uit gemeenschappelijke ruimten gedekt, mits er braaksporen te vinden zijn bij de gemeenschappelijke ruimten. Daarnaast is er een maximale vergoeding van €3000 euro bij diefstal van lijfsieraden en een maximale vergoeding van €1500 euro bij diefstal van audiovisuele- en computerapparatuur (wanneer de verzekering is afgesloten als StudentofSingle). Bij deze verzekeraar betaal je hiervoor slechts een premie van ongeveer €6,50 euro per maand .

Zoals je ziet zitten veel verzekeraars op een premie van €10 euro, met de uitzondering van ZEKUR. Daarentegen zijn de hoogtes van de vergoedingen erg verschillend, dus kijk voordat je een inboedelverzekering afsluit goed naar de waarde van jouw spullen en neem een verzekering met voldoende dekking.

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright