Zakelijk

Univé dierenverzekering

Waarom Univé dierenverzekering
Bij Univé kun je eenvoudig een dierenverzekering afsluiten voor je hond of kat. Elk honden- en kattenras is welkom bij Univé.

Bij Univé kun je eenvoudig een dierenverzekering afsluiten voor je hond of kat. Elk honden- en kattenras is welkom bij Univé. Met de dierenverzekering van Univé is je hond of kat verzekerd bij ongevallen, ziektes of aandoeningen. Je hond is echter alleen verzekerd als deze gechipt is. Katten hoeven bij het afsluiten van de verzekering nog niet gechipt te zijn, maar dit zal wel moeten gebeuren bij de eerstvolgende afspraak met de dierenarts.

Over Univé dierenverzekering

Honden jonger dan 8 jaar en katten jonger dan 10 jaar kunnen elke dekking krijgen. Als je huisdier ouder is op het moment dat je de verzekering afsluit, wordt alleen dekking voor ongevallen aangeboden door Univé. Huisdieren kunnen pas verzekerd worden als ze minimaal 7 weken oud zijn en bij je thuis wonen. 

Je krijgt altijd 80% vergoed; bij elke declaratie dien je dus een eigen bijdrage van 20% te betalen. Dit is altijd 20%, ongeacht de behandeling. Aan de huisdierenverzekering van Univé is geen eigen risico verbonden.

Voor het verzekerde bedrag kun je kiezen uit maximaal €2.500 of €5.000 per jaar. Welk bedrag voor jouw huisdier geldt, kun je gemakkelijk op je polis terugvinden. 

De wachttijd voor het ingaan van de verzekering is 30 dagen. Als er klachten in de eerste 30 dagen ontstaan, worden de kosten niet vergoed. De kosten worden wel vergoed als het een ongeval betreft. Deze wachttijd van 30 dagen geldt ook voor het later toevoegen van dekkingen aan je verzekering.

Wat valt er binnen de dierenverzekering van Univé?

Univé biedt één soort dierenverzekering aan: de basisdekking.

Wel verzekerd:
 • Consult bij de dierenarts (bij ongeval, ziekte of aandoening)
 • Onderzoeken
 • Behandelingen
 • Geregistreerde geneesmiddelen
 • Operaties
 • Inslapen
Niet verzekerd:
 • Jaarlijkse controle, kuren en vaccinaties
 • Klachten die al bekend zijn of in de 30 dagen wachttijd zijn ontstaan
 • Medisch niet-noodzakelijke behandelingen
 • Experimentele behandelingen en alternatieve geneeswijzen
 • Castratie en sterilisatie

Aanvullende dekkingen dierenverzekering

Bij het afsluiten van een dierenverzekering van Univé kun je kiezen voor aanvullende dekkingen. Univé biedt 3 aanvullende dekkingen voor je hond en kat aan. Voor zowel de hond als kat gelden dezelfde dekkingen. 

 1. Beweegzorg: Bij de aanvullende dekking beweegzorg zitten fysiotherapie en hydrotherapie inbegrepen. Zo kun je, als zorg nodig is, gemakkelijk bij de dierenfysiotherapeut terecht. Dit wordt vergoed tot €500 per jaar.
 2. Gebitszorg: Voor noodzakelijke behandelingen aan het gebit van je hond of kat ben je met de Gebitszorg dekking verzekerd tot €500 per jaar.
 3. Reizen huisdier: Als je vaak op reis gaat met je huisdier, is dit de aanvullende dekking voor jou. Met de aanvullende dekking Reizen is je huisdier namelijk óók in het buitenland verzekerd. Dit is tot €1.000 per jaar.

Dierenverzekering van Univé afsluiten

Benieuwd of een dierenverzekering van Univé bij je past? Via de ‘vergelijk dierenverzekering’ knop kun je gemakkelijk dierenverzekeringen met elkaar vergelijken. Met onze eenvoudige vergelijkingstool kies je beste dierenverzekering voor jou. Hierdoor betaal je nooit te veel. Vergelijken, afsluiten en besparen doe je met Verzekering.nl.

Vergelijk dierenverzekering

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven