Zakelijk

Alpina camperverzekering

Onze top 5 camperverzekeraars
Waarom Alpina camperverzekering
Stel je camperverzekering helemaal naar wens samen met Alpina.

Alpina biedt 3 verschillende camperverzekeringen aan en nog eens 3 aanvullende dekkingen die je kunt overwegen. De beste camperverzekering hangt af van je persoonlijke situatie en behoeften. Met Alpina kun je deze helemaal naar wens samenstellen. Wil je weten hoe? Lees dan nu verder.

De Alpina camperverzekering opties

De 3 verschillende camperverzekeringen die Alpina aanbiedt, zijn: WA, WA beperkt casco, All-risk (WA+Casco). WA is de goedkoopste optie maar ook het meest beperkt. Dit is de beste keuze als je camper een beperkte waarde heeft. Bij nieuwe of enkele jaren oude campers van hoge waarde raadt Alpina aan om een All-risk verzekering af te sluiten. De WA beperkt casco kun je het beste nemen als de camper enkele jaren oud is en nog een redelijke tot hoge waarde heeft. Wanneer je een All-risk verzekering hebt ben je ook verzekerd voor de punten die bij WA en WA beperkt casco worden genoemd. Dit geldt ook voor WA beperkt casco. Hierbij ben je ook verzekerd voor de punten genoemd bij de WA camperverzekering.

 WA camperverzekering
  • Schade aan anderen. De schade aan derden wordt vergoed, maar niet de schade aan je eigen camper.
  • Gratis verhaalservice. 
Profiteer met  WA beperkt casco  van
  • Diefstal, ruitschade, joyriding en vermissing. 
  • Schade door brand of natuurrampen. 
  • Aanrijding met loslopende dieren.
Profiteer met All-risk (WA+Casco) van
  • Schade aan je eigen camper door aanrijding. Bij het afsluiten van een all-risk (WA+Casco) camperverzekering ben je verzekerd voor alle bovengenoemde punten en ook de schade aan je eigen camper als dit jouw fout was. Bij deze verzekering is dus alle schade aan de camper gedekt. Als de schade met opzet is aangebracht, wordt deze niet vergoed.

 

 

Aanvullende dekkingen bij een camperverzekering

Alpina biedt nog extra aanvullende dekkingen aan voor je camperverzekering. De aangeboden aanvullende dekkingen zijn: verhaalsrechtsbijstand, schade-inzittendenverzekeringen en inventarisverzekering.

Verhaalsrechtsbijstand

Als je schade hebt die is aangericht door anderen, dan kun je dit verhalen op de verantwoordelijke partij. Hierbij kun je gebruikmaken van de gratis service van Alpina. Met de aanvullende dekking verhaalsrechtsbijstand heb je ook recht op juridische bijstand. Dit kan van pas komen bij juridische problemen met de tegenpartij.

Schade-inzittendenverzekeringen

Bij het afsluiten van de schade-inzittendenverzekering zijn alle passagiers en de bestuurder verzekerd bij een ongeval. Dit kan materiële schade of letselschade zijn. Bij de schade-inzittendenverzekering wordt bij een ongeval maximaal €400.000 uitgekeerd. 

Inventaris van je camper verzekeren

Geen van de aangeboden verzekeringen dekt de schade aan je inventaris. Bij het afsluiten van een camperverzekering bij Alpina kun je ervoor kiezen om de inventaris mee te verzekeren. Dit mogelijk tot een maximumbedrag van €10.000. Bij inbraak zal er een vergoeding worden gegeven voor de gestolen inventaris als je aanvullend verzekerd bent. 

Waarom Alpina camperverzekering?

Een camperverzekering kan snel duur worden. Dankzij de opties die Alpina biedt, kun je zelf de premie kiezen die het beste bij jou past. In alle verzekeringen is gratis verhaalservice beschikbaar. 

Camperverzekering afsluiten bij Alpina

Benieuwd of een camperverzekering van Alpina iets voor jou is? Via de ‘Bereken camperverzekeringen’ knop kun je eenvoudig en snel je premie berekenen bij Alpina. Vergelijken, afsluiten en besparen doe je bij Verzekering.nl.

Bereken camperverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven