Zakelijk

FBTO bootverzekering

Onze top 3 bootverzekeraars
Waarom FBTO bootverzekering
Met de bootverzekering van FBTO kom je voordelig uit, doordat je zelf de aanvullende dekkingen kunt kiezen. Zo kun je lekker varen zonder dat je je zorgen hoeft te maken.

Met de bootverzekering van FBTO kom je voordelig uit, doordat je zelf de aanvullende dekkingen kunt kiezen. Hierdoor betaal je alleen voor de dekking die je zelf belangrijk vindt. Zo kun je lekker varen zonder dat je je zorgen hoeft te maken.

Bootverzekering

Met een bootverzekering verzeker je jezelf tegen schade aan anderen die met of door je boot worden veroorzaakt. Deze schade kan snel hoog oplopen. Dan is het fijn dat je goed verzekerd bent tegen deze schade. De bootverzekering geldt alleen voor zo geheten pleziervaartuigen. Het gaat dan niet over woonschepen of bedrijfsvaartuigen.

Basisdekking van de FBTO bootverzekering

De basisdekking van de FBTO bootverzekering, wordt ook wel de Aansprakelijkheid & Hulpverlening dekking genoemd. Dit is de basis van iedere bootverzekering bij FBTO. Met deze basisdekking ben je verzekerd tegen schade aan anderen. Dit kan gaan over een persoon, maar ook over de boot of andere spullen van anderen. Daarnaast ben je verzekerd tegen de kosten voor noodzakelijke hulpverlening. Schade aan jezelf en je eigen boot is niet verzekerd.

Aanvullende dekkingen van de FBTO bootverzekering

FBTO biedt enkele aanvullende dekkingen bovenop de basisdekking voor een bootverzekering aan. Dit zijn: Brand, Storm & Natuur Dekking, Diefstal & Inbraak Dekking, Aanvaring & Eigen gebrek Dekking en de Opvarenden Dekking.

Brand, Storm & Natuur

De naam van deze aanvullende dekking verklapt al veel over de dekking. Deze aanvullende dekking dekt namelijk de schade aan je boot door brand, storm en natuur. Maar ook voor schade aan je boot door ontploffing, bliksem of hagel.

Diefstal & Inbraak

De Diefstal & Inbraak Dekking van FBTO dekt schade dat is geleden door diefstal en inbraak. Het gaat dan om diefstal van de boot, motor, scheepsuitrusting of van sleutels. Tegen de schade van een van deze voorbeelden ben je verzekerd. Daarnaast ben je ook verzekerd door de eventuele schade van de inbraak. Ook krijg je met de FBTO Diefstal & Inbraak dekking 10% korting op beveiligingsproducten.

Aanvaring & Eigen gebrek

De aanvullende dekking Aanvaring & Eigen gebrek dekt de schade aan je boot na een aanvaring. Ongeacht of het je eigen fout of de fout van de andere bestuurder was. Daarnaast wordt de schade door vandalisme vergoed en eventuele schade door eigen gebrek. Ondanks dat je verzekerd bent tegen schade, ook als het je eigen schuld is, maar er geen sprake zijn van roekeloosheid.

Opvarenden

Bij de aanvullende dekking Opvarenden ben je verzekerd tegen materiële schade en (blijvende) invaliditeit. Na een aanvaring worden de medische- en zorgkosten van alle opvarenden vergoedt. Ook schade aan bagage en andere spullen wordt vergoed.

Schadevrije jaren

Wanneer je schadevrij vaart, spaar je schadevrije jaren met je bootverzekering. Dit kan een korting opleveren tot wel 50%. Als je één schadevrij jaar hebt gevaren, ontvang je 10% korting op je premie. Elk jaar daarna zorgt voor een extra korting van ongeveer 5% tot maximaal 50% korting op de originele premie.

FBTO bootverzekeringen vergelijken

Wil je naast de bootverzekering van FBTO ook nog bootverzekeringen van andere verzekeraars zien? Kijk dan op onze hoofdpagina. Hier vind je allerlei bootverzekeringen van verschillende verzekeraars. Vergelijk en criteria die jij belangrijk vindt en vind de beste bootverzekering voor jouw boot.

Bootverzekeringen vergelijken

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven