Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Ansvar Bootverzekering

Ansvar Bootverzekering

De bootverzekering van Ansvar dekt schade die je met jouw boot aanricht. Met de Ansvar bootverzekering kan je 24 uur per dag rekenen op gepaste hulp bij een ongeval of noodgeval. De Ansvar bootverzekering biedt dekking tegen schade die je met jouw boot aanricht aan een ander, de spullen van een ander of de boot van een ander. Heb jij een volgboot of een boottrailer? Dan kun je ze ook meeverzekeren met de Ansvar bootverzekering.

Vergelijk bootverzekeringen

Bootverzekering Ansvar

Wat is er niet verzekerd met de Ansvar bootverzekering? Goeie vraag. De Ansvar bootverzekering vergoedt geen schade:

 • Als je schade met jouw boot aanricht aan anderen of hun bezittingen door opzet.
 • Als je schade met jouw boot aanricht tijdens vervoer tegen betaling.
 • Als je schade er schade wordt aangericht door onvoldoende onderhoud aan jouw boot.
 • Als je schade met jouw boot aanricht door het deelnemen aan wedstrijden.

Dekking Ansvar bootverzekering

De Ansvar bootverzekering dekt verschillende vaargebieden. Bij de Ansvar bootverzekering kun je kiezen of je jezelf wilt verzekeren in Europa of Nederland. In het geval dat je van plan bent om naar Kroatië, Spanje, Griekenland of Italië te gaan, heb je een verzekeringsbewijs of Italië-certificaat nodig van de Ansvar bootverzekering.

Eigen risico Ansvar bootverzekering

Het eigen risico van de Ansvar bootverzekering is standaard een bedrag van € 125 per gebeurtenis voor boten die een waarde hebben tot € 200.000. Heb je een WA-casco of WA-casco+ dekking? Dan heb je de mogelijkheid om jouw eigen risico te verhogen met € 125, € 250, € 500. Wil je meer weten over de Ansvar bootverzekering? Bekijk dan de site van Ansvar.

Keuzedekkingen Ansvar bootverzekering

De Ansvar bootverzekering biedt veel aanvullende keuzedekkingen aan. Zo kun je bij de Ansvar bootverzekering gemakkelijk een verzekeringspakket samenstellen, die aansluit op jouw behoeften en wensen. De aanvullende keuzedekkingen die je bij de Ansvar bootverzekering kan afsluiten zijn:

 • Schade aan eigen boot. Met deze aanvullende keuzedekking kun je de schade, die aangericht is aan jouw eigen boot, meeverzekeren.
 • (Poging tot) inbraak en diefstal van eigen boot. Met deze aanvullende keuzedekking is jouw boot verzekerd tegen: vermissing, diefstal en inbraak.
 • Inboedel. Met deze aanvullende keuzedekking is jouw inboedel meeverzekerd. Als je kiest voor de WA-casco of WA-casco+, dan is jouw inboedel op basis van de nieuwwaarde gratis verzekerd tot 30% van de bootwaarde.
 • Particulier verhuur. Dit is een aanvullende keuzedekking waarmee de schade, die veroorzaakt is tijdens de verhuur van jouw boot, wordt meeverzekerd.
 • Rechtsbijstand. Deze aanvullende keuzedekking biedt juridische hulp van DAS aan, wanneer je een meningsverschil over het bezit of onderhoud van jouw boot hebt met een andere partij.
 • Schade door natuur. Dit is een aanvullende keuzedekking, waarmee schade door hagel, bliksem en storm wordt gedekt.
 • Volgboot en trailer. Heb je een volgboot of boottrailer? Dan kan je ze met deze aanvullende keuzedekking laten meeverzekeren.
 • Schade door brand of ontploffing. Met deze aanvullende keuzedekking kun je jouw boot verzekeren tegen brand, ontploffing of ontbranding.
 • Ongevallen opvarenden. Met deze aanvullende keuzedekking kun je opvarenden meeverzekeren tegen schade door ongevallen.

Contract Ansvar bootverzekering

Wanneer je een Ansvar bootverzekering afsluit, start de verzekering op de datum die vermeld staat op het polisblad. De Ansvar bootverzekering loopt door tot het moment dat je de verzekering zelf stopzet. In het geval dat je de premie van de Ansvar bootverzekering niet betaald, wordt de verzekering stopgezet door Ansvar.

Bootverzekeringen vergelijken

Via Verzekering.nl kan je verzekeringen afsluiten en vergelijken. Wij bieden veel informatie aan over bootverzekeringen. Naast de Ansvar bootverzekering weergeven wij ook informatie over andere bootverzekeringen. Verzekering.nl heeft een groot aanbod van verzekeraars. Het liefst werken wij samen met alle verzekeraars. Jammer genoeg is dit niet altijd mogelijk voor Verzekering.nl. Je kan bij ons dus geen Ansvar bootverzekering afsluiten. Bekijk met behulp van de knop hieronder welke bootverzekeringen je wel via Verzekering.nl kan afsluiten.

Vergelijk bootverzekeringen


© copyright