Zakelijk

Tesla autoverzekering

Goedkope autoverzekeringen afsluiten via verzekering.nl!


Een Tesla is een duurzame auto, die niet rijdt op gas of benzine, maar op elektriciteit. Als je beschikt over een Tesla auto, dan is het verstandig om een Tesla verzekering af te sluiten. Een Tesla verzekeren is iets ingewikkelder dan het afsluiten van een ‘gewone’ benzineauto. Bij het afsluiten van een Tesla autoverzekering komt namelijk wat meer kijken. Zo kunnen bepaalde reparaties bij schade of breuk alleen uitgevoerd worden door gespecialiseerde Tesla reparateurs. Ook kan het voorkomen dat je Tesla accu moet worden vervangen. De kosten hiervan kunnen flink oplopen. Om je goed in te dekken tegen onaangename hoge koste, kies je ervoor om een Tesla verzekering af te sluiten. Lees verder om meer te weten over verschillende dekkingen en hoe je een Tesla autoverzekering afsluit.

De juiste Tesla autoverzekering kiezen

Om de juiste Tesla verzekering voor je auto te vinden, is het belangrijk dat je je wensen en behoeften goed op een rijtje hebt. De schade die je kunt aanrichten met je auto, kan enorm zijn. Dat is ook de reden dat een autoverzekering verplicht is in Nederland. Als je niet de juiste Tesla verzekering afsluit, kan het zomaar gebeuren dat je zelf mee moet betalen aan de schade. Daarentegen wil je ook niet jarenlang een te uitgebreide dekking afsluiten. Niemand betaalt immers graag te veel. Om er voor te zorgen dat je geen financiële klappen hoef te incasseren, is het dus belangrijk om goed de tijd te nemen tijdens het vergelijken en afsluiten van een autoverzekering.

Dekkingen voor een Tesla verzekering

Het kan niet mooier gemaakt worden dan het is. Of je nu een Model 3, Model X of Model S rijdt, een Tesla autoverzekering zal altijd prijzig zijn. Dit hypermoderne staaltje techniek zit boordevol gecompliceerde apparatuur. Zo’n prijzige en gewilde auto wil je dan ook goed verzekerd hebben. De verschillende soorten Tesla verzekeringen op een rijtje:

De Tesla WA-verzekering

Met de WA-verzekering ben je alleen verzekerd voor de schade die je met je Tesla bij anderen veroorzaakt. Dit is de minimale wettelijke verplichte autoverzekering. Gezien de waarde van een Tesla, is dit niet de meest voor de hand liggende optie om een Tesla te verzekeren. Het advies is dan ook om te kijken naar een Beperkt Casco-pakket of een Allrisk verzekering.

Het Tesla Beperkt Casco-pakket

Het Tesla Beperkt Casco-pakket is een uitgebreide dekking dan de WA-verzekering. Naast de schade die je met je Tesla aan anderen veroorzaakt, ben je ook verzekerd voor schade aan je Tesla waarbij je niemand aansprakelijk kunt stellen. Zoals schade door storm of diefstal.

Allrisk Tesla autoverzekering

Als je echt niets aan het toeval wil overlaten, kun je het beste met een Allrisk verzekering je Tesla verzekeren. Deze verzekering vergoedt vrijwel alle schade, ongeacht de aansprakelijkheid. Voor een nieuwe of jonge Tesla is de Allrisk verzekering een logische mogelijkheid. De kosten van de schade aan deze dure auto kunnen al snel hoog oplopen.

Stappenplan voor het afsluiten van een Tesla autoverzekering

Ongeacht welk Tesla model je hebt, bij Verzekering.nl vind je de Tesla verzekering die bij je Tesla past. Dankzij de gegevens als je kenteken en enkele aanvullende gegevens over je auto, zoekt Verzekering.nl verschillende verzekeringen voor je uit. Aan de hand van jouw eisen en wensen wordt deze lijst aangepast. Zo weet je dus precies welke Tesla autoverzekering voor jou de beste optie is.

Stap 1; Vul je gegevens in

Om je Tesla goed te verzekeren, is het belangrijk dat je enkele gegevens juist invult. Voorbeelden hiervan zijn wat persoonlijke gegevens zijn onder andere je adres en geboortedatum. Daarnaast worden ook gegevens gevraagd zoals je kenteken en eventuele schadevrije jaren. Als je hiervoor nog geen autoverzekering hebt gehad, start je met 0 schadevrije jaren. Als je al langer een autoverzekering hebt, dan kan het zijn dat je in de afgelopen jaren een ongeluk hebt gehad. Het kan dan zijn dat je negatieve schadevrije jaren hebt.

Stap 2; Kies je dekking

Nu alle gegevens zijn ingevuld, kun je een dekking kiezen. Je kunt kiezen de eerder genoemde Tesla verzekeringen: de WA-verzekering, het Beperkt Casco-pakket en de Allrisk verzekering. De verschillen zijn genoemd in de kopjes hierboven. Bekijk de verschillen en kies de Tesla verzekering die goed past bij je Tesla.

Stap 3; Vergelijk de dekkingen en kies

Op basis van je gegevens, eisen en wensen, wordt er een selectie gemaakt van de meest passen autoverzekeringen voor je Tesla. Verschillende aanbieders worden op een rij gezet. Vergelijk op basis van premie of andere factoren die voor jou van belang zijn.

Stap 4; Bekijk de aanvullende dekkingen

Nadat de juist Tesla verzekering is gevonden, heb je nog de keuze het verschillende aanvullende dekkingen. Dankzij deze aanvullende dekkingen kun je je laten verzekeren voor specifieke schades. Voorbeelden hiervan zijn; een inzittendenverzekering, pechhulpverzekering of een rechtsbijstandverzekering.

Stap 5; Sluit je Tesla verzekering af

Als je alle stappen hebt gevolgd en je hebt gekozen voor een verzekering, stuurt Verzekering.nl je aanvraag naar de desbetreffende verzekeraar. Je kunt dan direct verzekerde de weg op. Dit kan doordat Verzekering.nl je verzekert tot het moment van keuring door de verzekeraar. Als je aanvraag wordt geweigerd, kun je via Verzekering.nl gewoon een nieuwe aanvraag opstellen. Deze stuur je dan naar een andere verzekeraar. Mocht je aanvraag wel zijn goedgekeurd, vergeet dan niet om je oude autoverzekering op te zeggen.

De beste Tesla autoverzekeringen vergelijken

De beste verzekeringen voor je Tesla vind je op Verzekering.nl. Dankzij de Tesla autoverzekering ben je altijd goed verzekerd tegen onaangename gebeurtenissen. Met behulp van de onafhankelijke vergelijker van Verzekering.nl, kun je gemakkelijk de beste autoverzekering vinden voor jouw Tesla. Kijk nu op Verzekering.nl en vind de beste Tesla verzekering.
Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven