Lexus autoverzekering

Direct besparen op je maandelijkse verzekeringskosten met je Lexus autoverzekering? Verzekering.nl laat je snel en simpel autoverzekeringen vergelijken voor jouw Lexus. Lexus staat bekend als een luxe en exclusief automerk. De modellen van Lexus zijn de paradepaardjes van Toyota en zijn het summum van Japans vakmanschap en futuristisch design. Met zo’n exclusieve auto wil je goed verzekerd de weg op.

Ontdek hieronder hoe je jouw Lexus het beste kunt verzekeren. Wil je gelijk aan de slag? Klik dan op onderstaande button.

Vergelijk autoverzekeringen

Autoverzekering

Grofweg bestaan er drie verschillende dekkingen voor een autoverzekering: de WA-verzekering, Beperk Casco en het Allrisk pakket. Een van de factoren die meespelen bij je keuze is de leeftijd van je auto. Bij een nieuwe Lexus of een jonge occasion gaan de meesten voor een Allrisk verzekering. Als je auto al wat ouder is, kan je misschien beter kijken naar Beperkt Casco of zelfs een WA-verzekering. Hieronder leggen we het uit:

WA-verzekering

Is jouw auto rond de 15 jaar oud? Dan is een WA-verzekering interessant voor jou. Deze dekt alleen schade die
je hebt veroorzaakt bij anderen. Waarom een
WA-verzekering? Simpel: de dagwaarde van jouw Lexus is zodanig gedaald dat
verzekeringskosten van een ruimer pakket veel hoger zullen uitvallen dan
wanneer je een eventuele schade zelf moet betalen.

Beperkt Casco

Als je Lexus tussen de 6 en 11 jaar oud is, ga dan voor een Beperkt Casco verzekering. Niet alleen dekt deze schade aan anderen, maar ook tot op zekere hoogte schade aan je eigen auto. Je Lexus is nog een relatief jonge occasion en in het geval van schade ben je dan vaak goedkoper uit met de extra verzekeringskosten dan wanneer je de schade zelf moet betalen. Welke schade deze verzekering dekt is van tevoren vastgelegd in een lijst.

 

Je Lexus Allrisk verzekeren

Is jouw Lexus 6 jaar of jonger? Kies dan voor een Allrisk verzekering. De cataloguswaarde van je auto is namelijk nog erg hoog en reparaties van schade aan je eigen auto kunnen erg in de kosten lopen. In dat geval is de hogere premie voordeliger dan een eventuele reparatie. Een Allrisk verzekering dekt vrijwel ieder type schade aan je eigen auto en de schade aan anderen. Dus als je echt zorgeloos de weg op wilt met je Lexus, sluit dan een Allrisk verzekering af.

Lexus verzekeringen vergelijken én afsluiten

Welke Lexus je ook hebt, Verzekering.nl geeft je een overzicht van de meest relevante autoverzekeringen. Met een paar persoonlijke gegevens en het kenteken maken we een selectie van de best passende verzekeringen voor jouw persoonlijke situatie. Op die manier kan je precies uitzoeken welke autoverzekering het beste is voor jou.

Wist je dat je al binnen 10 minuten een nieuwe autoverzekering voor jouw Lexus kan afsluiten? Aan de hand van onderstaande stappen ga je binnen een mum van tijd goed verzekerd de weg op.

1. Vul je gegevens in

We hebben een paar persoonlijke gegevens nodig. Je kenteken, postcode, geboortedatum, postcode en huisnummer en je schadevrije jaren. Op je huidige polis staat het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Sluit je voor het eerst een autoverzekering af? Dan is het aantal schadevrije jaren 0. Als je in het verleden wel eens schade hebt gereden, kan het ook een negatief getal zijn.

2. Kies je dekking

Kies je een WA-verzekering, Beperkt Casco of een Allrisk verzekering? Nadat je je gegevens hebt ingevoerd, geef je aan welke dekking je zoekt. De verschillen tussen deze pakketten staan hierboven in het kort uitgelegd.

3. Vergelijk en kies je verzekering

Met jouw voorkeuren en gegevens maken we een overzicht van de meest relevante verzekeringen. Vergelijk de autoverzekeringen en kies de best passende.

4. Aanvullende pakketten kiezen

Heb je een verzekering gekozen? Dan kan je deze nog aanvullen met bepaalde modules zoals pechhulp, rechtsbijstand of een inzittendenverzekering. Op die manier ben je nog beter verzekerd.

5. Vraag de verzekering voor je Lexus aan

Als je al deze stappen hebt doorlopen en een keuze hebt gemaakt, versturen we je aanvraag ter bevestiging naar de betreffende verzekeraar. Je ontvangt van ons een voorlopige dekking tot het moment dat de verzekeraar jouw aanvraag goedkeurt. Met deze voorlopige dekking kan je gewoon de weg op.

6. Is je aanvraag geaccepteerd?

De verzekeraar stuurt je een bericht ter bevestiging van je nieuwe verzekering. Soms weigert een verzekeraar een aanvraag. Je kan dan een andere verzekering aanvragen bij een andere verzekeraar. Vergeet na de bevestiging ook niet je oude verzekering op te zeggen.

Over Lexus

Lexus is al sinds 1989 de luxedivisie van het Japanse Toyota. Het is Japans best verkochte auto uit het luxe-segment en concurreert met merken als BMW, Audi en Mercedes. De LS400 was het eerste model van Lexus: het Japanse antwoord op de BMW 7-Serie en Mercedes S-Klasse. Waar het in de jaren ’80 een nogal braaf imago had, is Lexus tegenwoordig een stuk spannender dankzij de agressieve styling van de huidige modellen.

De modellen van Lexus

Audi heeft een ruim assortiment modellen die beschikbaar zijn in talloze uitvoeringen. In het kort zijn dit de huidige modellen van Audi:

  • IS
  • NX
  • ES
  • RX
  • RX L
  • RC
  • RC F
  • LC
  • LC Convertible
  • LS

Voor ieder model bestaat er een passende autoverzekering. Ook als je een oudere Lexus rijdt. Onze vergelijker ziet dankzij de kentekencheck om welk bouwjaar het gaat. Zo krijg je enkel relevante resultaten te zien tijdens het vergelijken van verzekeringen.

Waarom Verzekering.nl voor een Audi autoverzekering?

Verzekering.nl zorgt ervoor dat je direct bespaart op je
maandelijkse verzekeringskosten. Je kan op onze website niet alleen verzekeringen met elkaar vergelijken, je kan ze ook gelijk afsluiten.
Dankzij Verzekering.nl ga je goed verzekerd de weg op, zonder er te veel voor
te betalen.

Vergelijk autoverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven