Zakelijk

Audi autoverzekering

Op zoek naar de beste Audi autoverzekering? Met Verzekering.nl vergelijk je simpel en snel autoverzekeringen die het beste bij jouw Audi passen. De auto’s van Audi staan bekend om hun hoge afwerkingsniveau en sportieve rijeigenschappen.
Een Audi is een auto voor de liefhebber, iemand die goed voor zijn of haar auto zorgt. Daar hoort natuurlijk een goede verzekering bij, die niet teveel kost én met de juiste dekking.

Welke dekking het beste past bij jouw Audi, hangt onder andere af van de leeftijd. Lees hier meer over de beste Audi autoverzekeringen.Vergelijk autoverzekeringen

Dekking Audi autoverzekering

De meest bepalende factor voor het kiezen van de juiste Audi autoverzekering, hangt af van de leeftijd van de auto. Als je een nieuwe Audi of jonge occasion rijdt, is een Allrisk verzekering vaak de juiste keuze. Is jouw auto al wat
ouder? Dan moet je wellicht gaan voor een Beperkt Casco of WA-verzekering. We zetten de verschillende soorten dekkingen hieronder op een rij:

Audi WA-verzekering

Je Audi komt meestal in aanmerking voor een WA-verzekering wanneer hij ouder is dan 15 jaar. Deze verzekering dekt namelijk alleen schade die je
veroorzaakt bij anderen. De cataloguswaarde van je Audi is in al die jaren dusdanig afgenomen dat de kosten van eventuele schade aan je eigen auto niet meer opwegen tegen de verzekeringskosten van een ruimere verzekering.

Beperkt Casco verzekering

Heb je een Audi die tussen de 6 en 11 jaar oud is? In de meeste gevallen is dan de Beperkt Casco verzekering de meest logische optie.
Sowieso is schade aan anderen dan gedekt, maar ook in beperkte mate aan je eigen auto. Als je auto in deze leeftijdscategorie valt, ben je met Beperkt Casco vaak goedkoper uit dan wanneer je zelf moet opdraaien voor eventuele schades.

Audi Allrisk verzekeren

Is je Audi net nieuw of heb je een jonge occasion? Dan is de keuze voor een Allrisk verzekering waarschijnlijk het beste. Als jouw Audi 6 jaar of jonger is, dan heeft hij nog een hoge cataloguswaarde. Schade aan je auto zal dan vaak
dure reparaties vereisen. Een
Allrisk verzekering dekt vrijwel iedere schade die je rijdt, óók aan je eigen auto. Bovendien vallen de
kosten van eventuele reparaties vaak hoger uit dan die van je Allrisk verzekering.

Audi verzekeringen vinden, vergelijken én afsluiten

Het maakt niet uit of je net een nieuwe Audi hebt gekocht, een jonge occasion rijdt of een oldtimer koestert. Verzekering.nl helpt iedereen met het vinden, vergelijken en afsluiten van de meest voordelige autoverzekeringen. Met als
gevolg dat je direct op maandelijkse verzekeringskosten bespaart. Aan de hand van jouw kenteken en enkele persoonlijke gegevens zien we om welke Audi het gaat en kunnen we je een overzicht geven van alleen de meest relevante
autoverzekeringen voor jouw persoonlijke situatie.

Al binnen 10 minuten sluit je met Verzekering.nl een autoverzekering af. Als je de onderstaande stappen volgt, kun je gelijk goed verzekerd op weg.

1. Vul je gegevens in

We hebben een paar persoonlijke gegevens nodig. Je kenteken, postcode, geboortedatum, postcode en huisnummer en je schadevrije jaren. Op je huidige polis staat het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Sluit je voor het eerst een autoverzekering af? Dan is het aantal schadevrije jaren 0. Als je in het verleden wel eens schade hebt gereden, kan het ook een negatief getal zijn.

2. Kies je dekking

Als je je gegevens hebt ingevuld kun je de dekking kiezen. Een korte uitleg van de soorten dekking staat hierboven.

3. Vergelijk verzekeringen en maak een keuze

Aan de hand van jouw gegevens en wensen maken we een selectie van autoverzekeringen. Vergelijk ze met elkaar en kies de verzekering die het beste past bij jou.

4. Aanvullende pakketten kiezen

Heb je een keuze gemaakt? Dan heb je nu nog de optie om de autoverzekering aan te vullen met modules waarmee je zorgt voor een ruimere dekking. Een aanvullende module is bijvoorbeeld een rechtsbijstandverzekering, inzittendenverzekering of hulp bij pech.

5. Vraag de verzekering aan

Als je een verzekering hebt gekozen en alles hebt ingevuld, verstuurt Verzekering.nl je aanvraag naar de verzekeraar ter bevestiging. Tot het moment dat je aanvraag is goedgekeurd, krijg je van ons een voorlopige dekking. Dan kun je dus gewoon verzekerd op weg.

6. Aanvraag geaccepteerd?

Je verzekering is rond wanneer hij is geaccepteerd door de verzekeraar. Soms kan een verzekeraar je aanvraag weigeren. Dan kun je bij een andere verzekeraar een nieuwe aanvraag doen voor een autoverzekering. Vergeet in ieder geval niet om je eventuele oude verzekering op te zeggen, anders maak je onnodige extra kosten.

Over Audi

Ondanks dat Audi officieel stamt uit 1969, is dit automerk eigenlijk veel ouder. Het is namelijk een samensmelting van vier verschillende automerken: Auto Union, DKW, Horch en Wanderer. Dat is tevens de reden waarom het logo van Audi
uit vier ringen bestaat. De Audi 80 en 100 zijn de eerste succesmodellen van Audi, net als het bekende Quatro-aandrijfsysteem waarmee Audi in de rallywereld begin jaren tachtig furore maakte.

De laatste 25 jaar heeft Audi zich doorontwikkeld tot een volwaardig premium automerk, met populaire modellen die wereldwijd gretig aftrek vinden.

De modellen van Audi

Audi heeft een ruim assortiment modellen die beschikbaar zijn in talloze uitvoeringen. In het kort zijn dit de huidige modellen van Audi:

 • A1
 • A3
 • A4
 • A5
 • A6
 • A7
 • A8
 • Q2
 • Q3
 • Q5
 • Q7
 • Q8
 • TT
 • R8
 • RS
 • E-Tron

Bij ieder model past de ene verzekering beter dan de andere. Als je verzekeringen gaat vergelijken op onze website, zien we aan de hand van het kenteken om welk model Audi het gaat. We weten dan ook meteen wat het bouwjaar is van jouw
auto. Op die manier krijg je alleen de voor jou meest relevante verzekeringen te zien.

Waarom Verzekering.nl voor een Audi autoverzekering?

Wil je direct besparen op je maandelijkse premie voor je autoverzekering? Verzekering.nl helpt je met je zoektocht. Onze website geeft niet alleen een duidelijk overzicht van de beste verzekeringen, we helpen je ook met direct afsluiten. Zo kan je veilig op weg met je Audi, zonder onnodige kosten.

Vergelijk autoverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven