Inzittendenverzekering

De ideale verzekering voor inzittenden

Start met kiezen

Als je auto rijdt en deelneemt aan het verkeer, is de kans op een ongeluk aanwezig. Niet alleen de auto, maar ook voor de inzittenden is er risico op schade. In het geval dat er schade wordt gemaakt, is de kans aanwezig dat inzittenden ook ‘schade’ oplopen. Dankzij een inzittendenverzekering kun je de schade aan inzittenden mee laten verzekeren. Lees op deze pagina of het een inzittendenverzekering verplicht is en wat de verschillen tussen een ongevallenverzekering inzittenden of een schade inzittendenverzekering zijn.

Inzittendenverzekering uitgelegd

De inzittendenverzekering is een aanvullende verzekering voor de autoverzekering. Deze verzekering vergoedt namelijk schade als een inzittende gewond raakt als gevolg van een verkeersongeluk. Ook de bestuurder valt onder de inzittendenverzekering. Met schade aan inzittenden wordt letselschade, blijvende invaliditeit of overlijden bedoeld. Naast ‘schade’ aan inzittenden, wordt ook schade aan spullen in de auto vergoedt.

Inzittendenverzekering verplicht afsluiten

Het afsluiten van een inzittendenverzekering is niet verplicht. In Nederland ben je verplicht om je auto minimaal met een WA-verzekering te verzekeren. Alle aanvullende verzekeringen en dekkingen zijn vrijwillig. Als verzekerde heb je dus wel de mogelijkheid om je autoverzekering uit te breiden met een verzekering voor inzittenden. Deze verzekering is een aanvullende verzekering op je autoverzekering en dekt schade aan bagage en inzittenden.

Verschil tussen ongevallenverzekering inzittenden of schade inzittendenverzekering

Wanneer je een autoverzekering hebt, is het mogelijk om je verzekering uit te breiden met twee soorten inzittendenverzekeringen: Een ongevallenverzekering inzittenden en de schade inzittendenverzekering.

Ongevallenverzekering inzittenden

Een ongevallenverzekering inzittenden biedt dekking in het geval dat inzittenden door een auto-ongeluk letselschade oplopen, blijvend invalide raken of overlijden. De uitkeringen van deze verzekeringen bij blijvende invaliditeit en overlijden zijn in deze verzekering al vooraf vastgesteld.

Schade inzittendenverzekering

De schade inzittendenverzekering biedt dekking voor de daadwerkelijke schade bij een aanrijding of verkeersongeval. De dekking voor deze verzekering is hierdoor uitgebreider dan de ongevallenverzekering inzittenden. Met deze vorm van een inzittendenverzekering is privéschade en personenschade gedekt. Bij privéschade kun je bijvoorbeeld denken aan schade aan je laptop of bagage in de auto. Bij personenschade kun je bijvoorbeeld denken aan letselschade of overlijden.

Inzittendenverzekering afsluiten via Verzekering.nl

Hoewel een inzittendenverzekering niet meteen verplicht is, kan het wel verstandig zijn om er een af te sluiten. Wanneer je een ongevallen inzittendenverzekering hebt afgesloten, dan ben je verzekerd voor een vaststaand bedrag bij letselschade, blijvende invaliditeit en overlijden. Vind een passende inzittendenverzekering op deze website. Bekijk het aanbod en bespaar op je maandelijkse premie. Vergelijk, sluit af en bespaar op Verzekering.nl.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven