Zakelijk

Allianz arbeidsongeschiktheidsverzekering

Onze top 3 arbeidsongeschiktheids­­verzekeraars
Waarom Allianz arbeidsongeschiktheidsverzekering
Allianz arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. Bij Allianz kies je zelf wat je verzekert!

Met de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) van Allianz ben je verzekerd van een inkomen in tijden van ziekte of ongeval. Allianz helpt je vanaf het allereerste moment om te voorkomen dat je vastloopt, je balans behoudt en optimaal blijft functioneren. Met de Arbeidsongeschiktheidsverzekering van Allianz ontvang je maandelijks een uitkering bij arbeidsongeschiktheid, tot de door jou gekozen eindleeftijd. 

Kenmerken arbeidsongeschiktheidsverzekering Allianz

De arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Allianz zijn sommenverzekeringen, wat betekent dat je altijd een uitkering ontvangt bij arbeidsongeschiktheid, ongeacht of je inkomen is gedaald als gevolg van je arbeidsongeschiktheid. Verdere kenmerken van de AOV van Allianz zijn een tijdelijke uitkering bij zwangerschap en adoptie, aantrekkelijke kortingen gedurende de eerste drie jaar, de mogelijkheid om jaarlijks je verzekerde bedrag met maximaal 15% verhogen zonder een gezondheidsverklaring in te vullen. Allianz biedt ook ondersteuning om mentaal fit en gezond te blijven en kan altijd gebruik maken van de diensten van MentaVitalis. Tijdens het aanvraagproces krijg je gratis voorlopige dekking bij een ongeval. Als je bij Allianz een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit, ben je niet gebonden aan langlopende contracten en kun je elk moment opzeggen of pauzeren als dat nodig is. 

Welke arbeidsongeschiktheidsverzekering is geschikt voor jou?

Er zijn bij Allianz twee arbeidsongeschiktheidsverzekeringen: de Allianz Absoluut AOV en de Allianz Summum AOV. Hieronder vind je de belangrijkste verschillen.

Allianz Absoluut AOV
  • Geschikt voor alle zelfstandige ondernemers, ongeacht hun werkzaamheden
  • Je kunt tot 80% van je inkomen verzekeren, met een maximum van 150.000
  • Een uitgebreide verzekering met veel keuzemogelijkheden
  • De aanvangskorting in de eerste drie jaar is voor lichte beroepen 30% – 20% – 10%, en voor zware beroepen: 25% – 15% – 5%
Allianz Summum AOV
  • Geschikt voor zelfstandige ondernemers werkzaam in de zakelijke dienstverlening of medische beroep
  • Je kunt een aanvullende kostendekking afsluiten om bedrijfskosten, zoals huur en personeelskosten, te blijven betalen
  • In het eerste jaar kun je tot 90% van je inkomen verzekeren, maar na het eerste jaar wordt dit beperkt tot 80% met een maximum van € 250.000
  • De aanvangskorting in de eerste drie jaar is 30% – 20% – 10%

Wat zijn de kosten van een AOV?

De AOV van Allianz kan je helemaal aanpassen aan je persoonlijke situatie en wensen, zoals het percentage van je inkomen dat je wilt verzekeren, de ingangsdatum en de eindleeftijd van de verzekering. Deze keuzes beïnvloeden wel de premie die je betaalt. 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten bij Allianz

Bescherm vandaag nog je inkomen! Ontdek de voordelen van de arbeidsongeschiktheidsverzekering van Allianz en geniet van innerlijke rust. Op Verzekering.nl kun je veel informatie vinden over de AOV van Allianz. Ben je benieuwd naar de premie van jouw AOV? Klik op de knop ‘berekenen’ onderaan deze pagina en maak snel een premieberekening voor jou AOV op maat bij Allianz. 

Vergelijk arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven