Zakelijk

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars

Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade die je per ongeluk toebrengt aan anderen. Via Verzekering.nl kun je heel eenvoudig aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken en afsluiten.

Objectief, professioneel en onafhankelijk
Vergelijk premiebedrag, voorwaarden en eigen risico
Kies zelf de goedkoopste autoverzekering die bij u past
Sluit binnen 10 minuten uw autoverzekering af
  

Stappenplan aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Vergelijk in slechts enkele minuten aansprakelijkheidsverzekeringen via Verzekering.nl. Vervolgens sluit je de verzekering eenvoudig af via de website van de verzekeraar.

1. Gegevens invullen

We hebben een aantal gegevens van je nodig om de voor jou voordeligste verzekeringen te kunnen laten zien.

 • Gezinssamenstelling
 • Geboortedatum
 • Tot welk bedrag wil je verzekerd zijn?
 • Wil je eigen risico betalen?
2. Maak een keuze

Op basis van de gegevens die je hebt ingevuld, maken wij een overzicht van de verzekeraars die het beste bij je passen. Selecteer de aansprakelijkheidsverzekering die het beste bij je past en klik op de ‘bekijken’ knop.

3. Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Rond via de website van de verzekeraar de aanvraag van je aansprakelijkheidsverzekering af.

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Toch raden we wel aan om zo’n verzekering af te sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt namelijk schade die je per ongeluk veroorzaakt aan andermans eigendommen. Om te voorkomen dat je onverwacht voor hoge kosten komt te staan, is het verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben.

Welke schade wordt er vergoed?

In de volgende gevallen kun je een beroep doen op je aansprakelijkheidsverzekering:

 • Je hebt schade veroorzaakt aan iemand anders spullen
 • Door jouw toedoen is een ander gewond geraakt
 • Je hebt schade veroorzaakt in het buitenland
 • Jouw kind of huisdier heeft schade veroorzaakt aan iemand anders’ eigendommen
 • Een logé heeft schade veroorzaakt aan iemand anders’ eigendommen
 • Door jouw woning (bijvoorbeeld een rondvliegende dakpan) is er schade ontstaan

Welke schade wordt niet vergoed?

In de volgende gevallen kun je geen beroep doen op je aansprakelijkheidsverzekering:

 • Je hebt met opzet iemands eigendommen beschadigd
 • Je hebt schade veroorzaakt met je auto (hiervoor hebt je een autoverzekering)
 • De schade is ontstaan toen je aan het werk was
 • Je hebt gehuurde spullen beschadigd

De hoogte van de premie

De hoogte van de premie van je aansprakelijkheidsverzekering hangt voornamelijk af van je gezinssituatie. Wanneer je alleenstaand bent, betaal je uiteraard een lagere premie dan wanneer je een gezin met kinderen hebt. Uitwonende kinderen die studeren en (ongetrouwde) volwassen kinderen die nog thuis wonen vallen ook onder de aansprakelijkheidsverzekering.

Inboedelverzekering afsluiten

Sluit voordelig een inboedelverzekering af

Inboedelverzekering afsluiten

Een inboedelverzekering is een van de belangrijkste verzekeringen die je kunt afsluiten. Maar waarom heb je eigenlijk een inboedelverzekering nodig? Je woning is een plek waar jij je veilig en op je gemak voelt. Vaak heb je dan ook veel bezittingen in je woning die voor jou waardevol zijn. Sluit een inboedelverzekering af en bescherm je eigendommen tegen onder andere brand, diefstal en storm. Verzekering.nl helpt je graag met het kiezen van de juiste inboedelverzekering. Op onze website vergelijk je heel eenvoudig de verschillende aanbieders. Daarna sluit je in enkele minuten je inboedelverzekering af. Een inboedelverzekering afsluiten kan simpel en snel via Verzekering.nl.

Stappenplan inboedelverzekering afsluiten

In slechts enkele minuten vergelijk je via Verzekering.nl inboedelverzekeringen. Vervolgens sluit je de verzekering eenvoudig af via onze website.

1. Vul je gegevens in

Vul je geboortedatum, adres en gezinssituatie in. Geef daarnaast aan of het een koop of huurwoning betreft.

2. Kies de gewenste dekking

Je krijgt de keus uit een standaard inboedelverzekering of een uitgebreidere allrisk dekking. De meeste mensen kiezen voor allrisk en wij raden dat ook zeker aan. Verder kun je het uitbreiden met een aansprakelijkheidsdekking, glasdekking, buitenhuisdekking en mobiele elektronica dekking. Kies alleen voor de aansprakelijkheidsdekking wanneer je nog geen particuliere aansprakelijkheidsverzekering hebt.

3. Vul je woninggegevens in

Wij vinden het belangrijk dat een inboedelverzekering goed aansluit bij je persoonlijke situatie. Daarom willen we weten in wat voor woning je precies woont.

4. Overzicht inboedelverzekeringen

Selecteer de inboedelverzekering die het beste bij je past. Je ziet per verzekeraar waar deze aan voldoet en je kunt ook makkelijk de polisvoorwaarden bekijken voor het afsluiten. Mocht je de eerder gekozen dekking willen aanpassen dan kan dat ook heel eenvoudig en zal de gemaakte premieberekening direct updaten. Als je een keus hebt gemaakt kun je de inboedelverzekering gemakkelijk afsluiten.

5. Inboedelverzekering afsluiten

Wanneer je klikt op ‘Kies deze’ rond je eenvoudig via onze website óf die van de verzekeraar de aanvraag van je inboedelverzekering af.

Dekking van een inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering verzeker je alle spullen in je woning. Het gaat daarbij om losse spullen, die meegenomen kunnen worden tijdens een verhuizing. Een inboedelverzekering vergoedt schade die is veroorzaakt door:

 • Woningbrand
 • Wateroverlast
 • Storm
 • Inbraak

Soms kan het nog best onduidelijk zijn of iets onder een inboedelverzekering valt of niet. Een losse vloer, zoals kliklaminaat, valt bijvoorbeeld onder de inboedelverzekering. Zit je vloer vastgelijmd? Dan moet je bij schade een beroep doen op de opstalverzekering.

Welke inboedelverzekering heb ik nodig?

Er zijn verschillende inboedelverzekeringen met diverse dekkingen. Wat de verzekering precies dekt, verschilt per verzekeraar. Over het algemeen kunnen we de volgende inboedelverzekeringen onderscheiden:

 

Extra uitgebreid

Deze verzekering dekt de gevolgen van brand, blikseminslag, waterschade, diefstal en vandalisme. In de polisvoorwaarden herken je deze dekking goed aan een enorme opsomming met gedekte situaties. Is bij schade de oorzaak net iets anders dan de opsomming ben je niet verzekerd.

Allrisk inboedelverzekering

De Allrisk verzekering verzekert vrijwel alle schade aan je inboedel. Ook wanneer je deze schade zelf per ongeluk hebt veroorzaakt. In tegenstelling tot de extra uitgebreide inboedelverzekering hebben deze voorwaarden geen enorme opsommingen met wat gedekt is, maar slechts enkele uitzonderingen die net gedekt zijn. Hierdoor heb je een veel ruimere dekking dan bij extra uitgebreid tegen een klein beetje extra premie.

 

Aanvullende dekking

Je kunt verschillende aanvullingen kiezen op je basisdekking. Afhankelijk van welke aanvullingen je kiest, bent je bijvoorbeeld verzekerd bij schroei- en smeltschade of wanneer je je woning tijdelijk verhuurt.

Verzeker je inboedel via Verzekering.nl

Inboedel- of opstalverzekering?

Met een inboedelverzekering worden dus alle losse spullen in het huis verzekerd. Denk hierbij aan gordijnen, meubels, sieraden en kleding. Een opstalverzekering verzekert alle vaste spullen, zoals het dak, het leidingwerk en de badkamer. Een opstalverzekering is vaak verplicht wanneer je een koopwoning hebt. Wanneer je een woning huurt, is een inboedelverzekering in de meeste gevallen voldoende. Een inboedelverzekering is meestal niet verplicht.

Waarde van je inboedel

De hoogte van de premie van je inboedelverzekering hangt onder andere samen met de waarde van je inboedel. Deze dien je zelf te berekenen en door te geven aan je verzekeraar. Je kunt de waarde berekenen met behulp van een inboedel inventarisatielijst of een inboedelwaardemeter. Het is belangrijk dat je dit nauwkeurig doet. Wanneer de waarde die je doorgeeft lager is dan de eigenlijke waarde wordt niet alles gedekt in geval van schade of diefstal. Geef je een te hoge waarde door, dan betaal je onnodig een te hoge premie.

Wanneer inboedelverzekering afsluiten?

Wanneer inboedelverzekering afsluiten? Een inboedelverzekering moet je uiteraard regelen voordat je risico op schade loopt. Ga je verhuizen naar een huurwoning? Dan laat je de inboedelverzekering ingaan op het moment dat je de sleutels krijgt. Voor een koopwoning is het echter net iets anders. Als je verhuist naar een koopwoning dan is het meestal verstandig de inboedelverzekering in te laten gaan op het moment dat je daadwerkelijk inboedel plaatst in je woning. Wil je een inboedelverzekering afsluiten? Bekijk dan ons aanbod aan inboedelverzekeringen via Verzekering.nl.

Online inboedelverzekering afsluiten

Online inboedelverzekering afsluiten kan snel en veilig via Verzekering.nl. Online een inboedelverzekering afsluiten kan veel voordelen opleveren. Zo kun je snel en direct al je zaken zelf regelen en bespaart je verzekeraar veel administratieve kosten. Via Verzekering.nl is een inboedelverzekering afsluiten heel goed mogelijk. Wij hebben samenwerkingen met veel verzekeraars, waardoor je kan profiteren van de voordeligste premies voor inboedelverzekeringen. Online een inboedelverzekering afsluiten kan snel en simpel via Verzekering.nl.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:

Autoverzekering afsluiten

Sluit de autoverzekering af die past bij jou!

Autoverzekeringen afsluiten

Vergelijk en sluit binnen 5 minuten af!

Op zoek naar de perfecte autoverzekering die voldoet aan al jouw wensen en behoeften? Laat ons je helpen! In de snel veranderende wereld van autoverzekeringen is het essentieel om een goede keuze te maken. Maar hoe vind je de ideale verzekering te midden van alle opties? Bij Verzekering.nl bieden we daarom een 100% onafhankelijke vergelijkingstool waarmee je snel en eenvoudig de ideale autoverzekering kunt vinden voor jou. Met slechts vier eenvoudige stappen ben je verwijderd van een nieuwe autoverzekering die bij jou past. Laat Verzekering.nl je helpen bij het vinden van de perfecte autoverzekering, zodat je met een gerust hart de weg op kunt gaan.

Hier zijn enkele redenen waarom Verzekering.nl de beste keuze is voor het afsluiten van jouw autoverzekering:

✔ Groot aanbod van autoverzekeraars

✔ Vind de beste premie voor jouw situatie

Binnen 2 minuten een overzicht van verschillende autoverzekeraars

Onze top 5 autoverzekeraars

Waarop zijn de premies van de autoverzekering gebaseerd?

De hierboven getoonde vanaf premies zijn door ons zo zorgvuldig mogelijk berekend en zijn gebaseerd op de volgende gegevens:

 • Geboortedatum 01-01-1970
 • Postcode 9971 AA
 • Toyota Yaris uit 2009
 • WA dekking
 • Tot 7.500 kilometer per jaar
 • 20 schadevrije jaren

Datum berekening: 25 maart 2024

Stappenplan om een autoverzekering af te sluiten

In Nederland is het wettelijk verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Dit is een belangrijke stap om jouw voertuig en jezelf te beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen. Gelukkig biedt Verzekering.nl een snelle en eenvoudige manier om dit te regelen. Binnen enkele minuten kun je direct jouw eigen autoverzekering afsluiten. Het afsluiten van jouw autoverzekering bij Verzekering.nl kost slechts vier eenvoudige stappen en neemt slechts vijf minuten van je tijd in beslag. Hieronder vind je een overzicht van deze stappen:

Stap 1:
Analyseer jouw behoeften en rijgedrag

Voordat je een autoverzekering afsluit, is het essentieel om jouw persoonlijke behoeften en rijgedrag te analyseren. Overweeg factoren zoals het type voertuig dat je bezit, jouw rijgeschiedenis, hoe vaak je rijdt, en of je de auto gebruikt voor zakelijke of persoonlijke doeleinden. Op basis hiervan kan je bepalen welk type dekking het meest geschikt is voor uw situatie.

Als je regelmatig lange afstanden aflegt, kan het bijvoorbeeld verstandig zijn om te investeren in aanvullende pechhulpdekking. Als je een gloednieuwe auto hebt, wil je misschien een uitgebreidere dekking overwegen om jezelf te beschermen tegen schade.

Stap 2:
Vul je gegevens in

Na het analyseren van jouw behoeften, heb je jouw gegevens nodig voor het afsluiten van de autoverzekering. Je dient een aantal gegevens bij de hand te hebben. Deze gegevens zijn van groot belang om een accurate en gepersonaliseerde polis te kunnen bieden. De volgende gegevens heb je hiervoor nodig

 • Kenteken van je auto
 • Postcode en huisnummer
 • Geboortedatum
 • Schadevrije jaren
 • Kilometers per jaar

 

Stap 3:
Kies de dekking die bij je past

Na het invullen van je gegevens komt je in een uitgebreider formulier, waarin je kunt aangeven welke dekking je wenst. Bij ons heb je de keuze uit drie soorten dekkingen:

Elke dekking vraagt een specifieke prijs en biedt unieke zekerheden. Stem de dekking af op jouw wensen en rijstijl voor optimale bescherming onderweg.

Welke dekking het beste bij jou past, is helemaal afhankelijk van jouw wensen, de waarde van je auto en van jouw rijvaardigheden.

Stap 4:
Autoverzekering afsluiten

Nadat je alle benodigde informatie hebt ingevuld en de gewenste dekking hebt geselecteerd, kun je overgaan tot het daadwerkelijk afsluiten van de autoverzekering. Controleer nogmaals alle gegevens om er zeker van te zijn dat alles correct is voordat je de betaling voltooid.

Lees ook de polisvoorwaarden zorgvuldig door voordat je akkoord gaat, zodat je precies weet wat wel en niet gedekt is onder je verzekering.

Zodra je akkoord bent gegaan met de voorwaarden en de betaling hebt voltooid, is je autoverzekering officieel afgesloten.

Welke schade dekt de autoverzekering?

Er bestaan drie verschillende soorten autoverzekeringen: de WA-verzekering, de beperkt casco verzekering en de all risk verzekering. Elke verzekering biedt een ander niveau van dekking voor schade. De mate waarin schade wordt vergoed, is afhankelijk van de gekozen dekking. In het overzicht hieronder zie je duidelijk welke schade door welke verzekering wordt vergoed.

Dekking
WA
Beperkt casco
All risk
Schade aan anderen
Brand
Diefstal
Inbraakschade
Ruitschade
Storm & extreem weer
Loslopende dieren
Vandalisme
Aanrijding
Gangbare leeftijd auto
10+ jaar
6 - 10 jaar
0 - 5 jaar

Beste autoverzekeringen volgens MoneyView

In augustus 2023 heeft het onafhankelijke onderzoeksbureau MoneyView een grondig onderzoek uitgevoerd naar autoverzekeringen, waarbij verschillende verzekeraars zijn beoordeeld op diverse aspecten van dekkingen en service. Uit dit onderzoek zijn enkele verzekeraars naar voren gekomen die opvallende prestaties hebben geleverd, met maximale scores van 5 uit 5 sterren voor specifieke categorieën:

 • WA-autoverzekering: Voor de WA-dekking hebben Univé en Centraal Beheer een uitstekende waardering ontvangen op het gebied van prijs, met beide verzekeraars beloond met vijf sterren. Dit onderstreept hun positie als voordelige keuze voor consumenten die betaalbaarheid hoog in het vaandel hebben staan, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de dekking. Allianz Direct en InShared zijn beide bekroond met 5 sterren voor hun voorwaarden, wat aangeeft dat ze niet alleen concurrerende tarieven bieden, maar ook duidelijke en gunstige polisvoorwaarden hanteren. Deze verzekeringen kunnen direct worden afgesloten, waardoor consumenten kunnen profiteren van hoogwaardige WA-dekking.
 • Beperkt casco: Voor beperkt casco verzekeringen hebben ABN AMRO, Nationale-Nederlanden en Univé zich onderscheiden als topkeuzes, elk met een maximale score van 5 sterren. ABN AMRO biedt een uitgebreide dekking voor schade zoals diefstal en natuurrampen, terwijl Nationale-Nederlanden wordt geprezen voor ruimere vergoedingen bij hulpverlening. Univé scoort niet alleen hoog op prijs, maar biedt ook een kwalitatief hoogwaardige beperkt casco dekking. Consumenten kunnen direct bij deze toonaangevende verzekeraars een beperkt casco verzekering afsluiten.
 • Volledig casco: Voor volledig casco verzekeringen worden ABN AMRO, OHRA en Nationale-Nederlanden beschouwd als de meest vooraanstaande verzekeraars, elk met 5 sterren. ABN AMRO blinkt opnieuw uit met uitstekende nieuwwaarderegelingen en uitgebreide cascodekking. OHRA met vijf sterren voor prijsstelling, biedt diverse productvarianten, zodat consumenten keuzes hebben op basis van hun specifieke behoeften en budgetten. Nationale-Nederlanden wordt geprezen om ruime voorwaarden en uitgebreide vergoedingen bij hulpverlening. Geïnteresseerden kunnen direct bij deze verzekeraars een volledig casco autoverzekering afsluiten en profiteren van uitstekende dekking en service.

​Tips bij het afsluiten van een autoverzekering

Het afsluiten van een autoverzekering kan een cruciale stap zijn voor iedere autobezitter. Het biedt niet alleen gemoedsrust op de weg, maar beschermt ook tegen financiële risico’s in geval van schade of ongevallen. Om dit proces soepel te laten verlopen, zijn er enkele belangrijke tips die je in gedachten moet houden. Hier zijn vijf essentiële tips om te overwegen bij het afsluiten van een autoverzekering:

Tip 1: Wees op de hoogte van je behoeften

Begrijp welke dekking het beste past bij jouw situatie en rijgedrag. Overweeg factoren zoals je rijgeschiedenis, de leeftijd van je auto en hoe vaak je rijdt. Op basis hiervan kun je een passende dekking kiezen, zoals WA, WA+ of Allrisk. Hiernaast kan je ook nog overwegen of je een aanvullende dekking nodig hebt. Een aanvullende dekking verhoogt je maandelijkse premie. Als je een zo goedkoop mogelijke autoverzekering wilt, raden wij aan om geen aanvullende dekkingen te kiezen. Wil je uitgebreider gedekt zijn? Dan kan een aanvullende dekking iets voor jou zijn.

Tip 2: Controleer de voorwaarden

De meeste mensen zijn geneigd om alleen naar de prijs en dekking te kijken. Dit is niet zo gek, want dit lijkt het meest interessant. Maar wat zeker niet vergeten moet worden bij het kiezen van een autoverzekering zijn de voorwaarden. De voorwaarden verschillen per verzekeraar. Het is verstandig om voor het afsluiten goed deze voorwaarden te lezen zodat je niet in geval van schade met onaangename verrassingen komt. Let op details zoals het eigen risico, uitsluitingen en eventuele extra’s die zijn inbegrepen, zoals pechhulp of vervangend vervoer. Zorg ervoor dat je volledig begrijpt wat wel en niet gedekt is.

Tip 3: Overweeg het eigen risico

Bij het kiezen van een autoverzekering is het belangrijk om het eigen risico in overweging te nemen. Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen bij schade voordat de verzekering tussenkomt. Een hoger eigen risico kan resulteren in lagere maandelijkse premies, maar betekent ook dat je meer uit eigen zak moet betalen bij schade. Denk dus goed na over welk eigen risico bij jouw financiële situatie past en of je bereid bent om bij schade een hoger bedrag zelf te betalen.

Tip 4: Profiteer van online beoordelingen

Voor het kiezen van een autoverzekering is het verstandig om de online beoordelingen van verschillende verzekeraars te bekijken. Dit geeft je inzicht in de ervaringen van andere klanten met betrekking tot de kwaliteit van de klantenservice, de afhandeling van claims, uitbetalingen en de algemene tevredenheid. Het lezen van beoordelingen helpt je een duidelijker beeld te krijgen van de betrouwbaarheid en reputatie van een verzekeraar. Positieve beoordelingen suggereren dat een verzekeraar consistent goede service biedt, terwijl negatieve beoordelingen mogelijk wijzen op potentiële problemen of valkuilen. In essentie dienen online beoordelingen als waardevolle informatiebron.

Tip 5: Direct afsluiten

Nadat je grondig onderzoek hebt gedaan, de verschillende opties hebt overwogen en een weloverwogen beslissing hebt genomen, is het cruciaal om niet te aarzelen bij het afsluiten van je autoverzekering. Het direct afsluiten van de verzekering zorgt ervoor dat je onmiddellijk gedekt bent, waardoor je met een gerust hart de weg op kunt gaan. Wanneer je klaar bent om de verzekering af te sluiten, is het belangrijk om alle benodigde documenten bij de hand te hebben en het online aanvraagproces nauwkeurig te volgen. Dit helpt eventuele vertragingen te voorkomen en verzekert je van een vlotte afhandeling. Zorg ervoor dat je alle vereiste informatie correct invult en geen belangrijke details mist.

Op welke factoren wordt de hoogte van je premie gebaseerd?

De hoogte van je autoverzekering wordt bepaald door verschillende factoren. De volgende factoren spelen hier een rol bij:

Gegevens van je auto
De kenmerken van je auto zijn van groot belang voor de verzekeraar om de potentiële kosten van schade te beoordelen. Het gewicht van je auto is een factor, aangezien zwaardere auto’s vaak meer schade veroorzaken bij een ongeval. Daarnaast speelt de dagwaarde van je auto ook een rol, die wordt beïnvloed door factoren zoals leeftijd, accessoires en kilometerstand. Bij volledig casco verzekeringen wordt ook gekeken naar de cataloguswaarde van je auto op het moment van aanschaf.

Persoonlijke gegevens
Jouw individuele informatie, zoals je postcode, leeftijd, aantal schadevrije jaren, eigen risico en het verwachte jaarlijkse kilometrage, zijn allemaal van invloed op de hoogte van je premie. Het aantal schadevrije jaren resulteert vaak in een korting op de premie. Ook kunnen factoren zoals leeftijd en jaarlijkse kilometrage de premie beïnvloeden. Je woonlocatie kan ook een impact hebben, vooral als het gebied een hoog risico heeft op auto-ongelukken of diefstal.

Soort dekking
De keuze voor het type dekking beïnvloedt eveneens de premie. Een volledig casco (allrisk) verzekering, die zowel schade aan anderen als aan je eigen voertuig dekt, heeft doorgaans een hogere premie dan een minder uitgebreide dekking zoals een WA-verzekering. Optionele aanvullingen zoals pechhulp kunnen ook de premie verhogen.

Voorwaarden van de verzekering
De voorwaarden van de verzekering spelen ook een belangrijke rol. Een verzekeraar met gunstige voorwaarden kan betere dekking bieden bij schade of pech, wat invloed kan hebben op de hoogte van de premie. De voorwaarden kunnen sterk verschillen tussen verzekeraars, aangezien ze vaak hun eigen unieke producten en voorwaarden aanbieden.

Is de aanvullende dekking geschikt voor jou?

Na het kiezen van een autoverzekering, heb je de mogelijkheid om extra dekkingen toe te voegen voor meer bescherming. Hoewel deze extra verzekeringen niet verplicht zijn, kunnen ze extra gemoedsrust bieden tijdens het rijden. Het is belangrijk om jouw persoonlijke situatie, de waarde van jouw voertuig, jouw financiële middelen en jouw comfortniveau met risico’s te overwegen bij het beslissen of je al dan niet extra dekkingen toevoegt aan jouw autoverzekering. Hier zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen overwegen om een aanvullende verzekering juist wel of niet af te sluiten.

Wel een aanvullende dekking

 • Financiële gemoedsrust:
  Voor sommige mensen biedt het hebben van een uitgebreidere dekking extra gemoedsrust. Ze kunnen zich comfortabeler voelen met een aanvullende verzekering, wetende dat ze financiële bescherming hebben in geval van onverwachte gebeurtenissen.
 • Extra bescherming:
  Aanvullende verzekeringen bieden vaak extra bescherming die niet wordt gedekt door standaard autoverzekeringen. Dit kan variëren van dekking voor pechhulp, rechtsbijstand en ongevallen inzittenden. Het kan de kosten bij een ongeval beperken.
 • Optimale rijomstandigheden:
  Als je een gloednieuwe auto hebt of een voertuig dat je sterk waardeert, kan een aanvullende dekking zoals een uitgebreide of allriskverzekering extra bescherming bieden tegen schade door ongevallen, diefstal, brand en andere gevaren. Individuele omstandigheden kunnen vragen om aanvullende dekking. Bijvoorbeeld, als iemand regelmatig lange afstanden rijdt, kan pechhulp een waardevolle aanvulling zijn. Voor anderen die in een druk stedelijk gebied wonen, kan een aanvullende dekking voor diefstal of vandalisme van belang zijn.

Geen aanvullende dekking

 • Kostenbesparing:
  Het niet toevoegen van aanvullende dekkingen kan resulteren in lagere verzekeringspremies. Als je een strakker budget hebt of als je het gevoel hebt dat de standaard dekking voldoende is voor jouw behoeften, kan het vermijden van aanvullende dekkingen financieel verstandig zijn.
 • Minimale dekking nodig:
  Als je een oudere auto hebt die niet veel waard is of als je al andere vormen van dekking hebt, zoals een uitgebreide ziektekostenverzekering die medische kosten dekt, dan kan het toevoegen van aanvullende dekkingen overbodig zijn.
 • Beperkte rijomstandigheden:
  Als je auto voornamelijk wordt gebruikt voor korte ritten in een stedelijk gebied en je zelden lange afstanden aflegt, heb je mogelijk minder behoefte aan aanvullende dekkingen zoals pechhulp of rechtsbijstand, omdat je minder kans hebt om in dergelijke situaties terecht te komen. Bijvoorbeeld, als iemand in een veilige buurt woont met weinig diefstal- of vandalisme risico, kan het afsluiten van aanvullende dekking voor deze gevaren niet noodzakelijk zijn.

De goedkoopste autoverzekering afsluiten, doe je zo!

Het vinden van een betaalbare autoverzekering vereist wat onderzoek en planning. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen als je op zoek bent naar de goedkoopste autoverzekering:

Punt 1: Kies de juiste dekking
Overweeg welk niveau van dekking je echt nodig hebt. Als je bijvoorbeeld een oudere auto hebt die niet veel waard is, kan het afsluiten van alleen een WA-verzekering voldoende zijn. Dit kan je premie aanzienlijk verlagen in vergelijking met een uitgebreidere dekking.

Punt 2: Verhoog je eigen risico
Het verhogen van het eigen risico kan je premie verlagen. Door een hoger bedrag te kiezen dat je zelf moet betalen bij het indienen van een claim, neem je een deel van het risico weg van de verzekeraar. Dit kan uiteindelijk resulteren in lagere maandelijkse kosten. Zorg er echter voor dat je het eigen risico kunt betalen in geval van een claim.

Punt 3: Kijk naar kortingen
Veel verzekeraars bieden verschillende kortingen aan, zoals een no-claimkorting voor schadevrije jaren, een korting voor het afsluiten van meerdere verzekeringen bij dezelfde aanbieder, of een korting voor het hebben van bepaalde veiligheidskenmerken op je auto. Profiteer van deze kortingen om je premie te verlagen.

Punt 4: Laat kleine schades zelf repareren
Verzekeraars belonen bestuurders die geen schadeclaims indienen met schadevrije jaren. Hoe meer jaren je schadevrij rijdt, hoe hoger de korting op je premie. Elke keer dat je een schadeclaim indient, kan je premie omhoog gaan, zelfs voor kleine schades. Door kleine schades zelf te betalen en niet te claimen, behoud je deze schadevrije jaren en blijf je profiteren van de bijbehorende kortingen. 

Punt 5: Betaal jaarlijks in plaats van maandelijks
Hoewel het betalen van je premie in termijnen handig kan zijn, brengen veel verzekeringsmaatschappijen extra administratiekosten in rekening voor deze regeling. Door je premie jaarlijks te betalen, vermijd je deze extra kosten en kun je uiteindelijk geld besparen.

Punt 6: Vergelijk verschillende autoverzekeraars
Het is essentieel om de premies en voorwaarden van verschillende verzekeraars te vergelijken. Gebruik onze vergelijkingstool om snel en eenvoudig de autoverzekering voor jou te vinden. 

Hoe vergelijken we bij Verzekering.nl

Bij het afsluiten van een autoverzekering bij Verzekering.nl, zorgen we ervoor dat je een grondige vergelijking krijgt van verschillende autoverzekeraars op de markt. Zo presenteren we altijd een actueel aanbod dat voldoet aan jouw behoeften. We maken een zorgvuldige selectie van verzekeraars waarmee we samenwerken, waardoor we alleen de beste opties kunnen aanbieden waar we volledig achter staan.

Zo verdienen wij ons geld

Wanneer je ervoor kiest om via onze website een autoverzekering af te sluiten, ontvangen we een eenmalige vergoeding van de verzekeraar. Maar maak je geen zorgen, we rekenen geen kosten aan jou door voor het gebruik van onze service. En belangrijker nog, je premies blijven hetzelfde, of je nu via ons of rechtstreeks bij de verzekeraar afsluit.

Onze kwaliteit waarborgen wij zo

Er is niets belangrijker dan het afsluiten van een goede verzekering. Of het nu gaat om een zorg-, reis-, auto-, inboedel-, of een andere verzekering. Onze maatstaven zijn altijd hetzelfde. We vergelijken dan ook objectief en onafhankelijk onze verzekeringen. Hierdoor worden er geen partijen voorgetrokken.

Daarnaast werken we met een zo uitgebreid mogelijk aanbod. We staan alleen open voor een samenwerking met partners als zij een compleet aanbod aanbieden.

Ons doel is namelijk om zowel budget opties als uitgebreidere verzekeringen aan je voor te kunnen leggen. Zo kan onze vergelijkingstool de beste verzekering voor jou aanbieden.

De voordelen van de vergelijker van Verzekering.nl

Het doel van onze vergelijker is om jou de best passende autoverzekering te bieden. We streven ernaar dat je goed verzekerd bent tegen een gunstige prijs. Onze vergelijker helpt je bij het vinden van een passende premie door een overzichtelijke lijst van verzekeraars te tonen, gerangschikt van laag naar hoog, gebaseerd op jouw specifieke behoeften.

Het gebruiken van onze vergelijker is eenvoudig, tijdbesparend en betrouwbaar. In slechts 4 stappen en minder dan 5 minuten heb je een volledig overzicht van diverse verzekeraars. Klik op de knop ‘vergelijk autoverzekeringen’ en vind eenvoudig de beste premie voor jouw situatie.

Vergelijk autoverzekeringen

Scroll naar boven