Goedkope bootverzekeringen

Wat is de goedkoopste verzekering voor mijn boot?

Onze top 3 bootverzekeraars

Na de aankoop van een boot, is het belangrijk om een goede bootverzekering af te sluiten. Er zijn veel verschillende bootverzekeraars, die allemaal andere pakketten en dekkingen aanbieden. Hoe je zelf invloed kunt hebben en waar de premie voor je goedkope bootverzekering vanaf hangt, lees je op Verzekering.nl

De verschillende goedkope bootverzekeringen

Er zijn een aantal verschillende soorten goedkope bootverzekeringen. Doordat deze verschillende goedkope bootverzekeringen niet allemaal even uitgebreid en dezelfde pakketten aanbieden, verschillen ze ook van prijs. Hoe kleiner de verzekering, des te goedkoper de bootverzekering. De goedkoopste bootverzekering is de WA-bootverzekering. Lees hieronder meer over de verschillende goedkope bootverzekeringen.

De WA-Bootverzekering

De WA-Bootverzekering is de minst uitgebreide bootverzekering die je kunt afsluiten. Daarmee is het ook de goedkoopste bootverzekering. Ondanks dat het de WA-Bootverzekering heet (wettelijke aansprakelijkheid), is deze verzekering niet verplicht. Toch is het verstandig om wel een goedkope bootverzekering af te sluiten. De schade na (bijvoorbeeld) een aanvaring, kunnen flink oplopen. De WA-Bootverzekering dekt schade die je met je boot aanbrengt bij anderen. De schade wordt vergoed tot €10.000.000. Dit kan zowel letsel als materiële schade zijn. Schade aan jezelf of je eigen boot is niet mee verzekerd.

De Beperkt Casco bootverzekering

De Beperkt Casco bootverzekering is een uitgebreidere bootverzekering dan de WA-bootverzekering. Het is daarom ook een minder goedkope bootverzekering. De maandelijkse premie zal ietwat hoger zijn. Naast de schade die je met je boot aan andere brengt, zijn er nog wat andere situaties meeverzekerd. Zo ben je verzekerd tegen schade door storm. Denk dan aan hagel of een blikseminslag. Ook schade door brand is verzekerd. Verder ben je verzekerd tegen de schade door diefstal of inbraak. De vermissing van je boot of onderdelen daarvan is ook meeverzekerd.

De Allrisk bootverzekering

De Allrisk bootverzekering is de meest uitgebreide bootverzekering die je kunt afsluiten. Het is daarmee ook de minst goedkope bootverzekering die je kunt kiezen. Door de uitgebreide dekkingen en pakketten is je boot altijd uitstekend verzekerd. Naast de eerder genoemde situaties bij de WA-bootverzekering en de Beperkt Casco bootverzekering, zijn er nog andere situaties waar jij en je boot voor zijn verzekerd. Zo wordt de schade aan je boot vergoed als er sprake is van een aanvaring. Daarnaast wordt ook de schade door vandalisme vergoed. Een Allrisk bootverzekering is de minst goedkope bootverzekering.

Factoren die zorgen voor een goedkope bootverzekering

Op basis van verschillende factoren wordt de premie voor een bootverzekering opgebouwd. Of jouw bootverzekering de goedkoopste bootverzekering is, hangt af van deze factoren. De maandelijkse premie verschilt per persoon. De hoogte van je premie is afhankelijk van de volgende factoren:

  • Boot type
  • Eventueel lidmaatschap voor een watersportvereniging
  • Motor van je boot
  • Opgebouwde schadevrije jaren
  • Type dekking van je bootverzekering

Als je een goedkope bootverzekering wil afsluiten, kun je via Verzekering.nl je premie berekenen. Door de vergelijker op Verzekering.nl in te vullen, kun je goedkope bootverzekeringen met elkaar vergelijken. Hierbij wordt ook gekeken naar je persoonlijke voorkeuren en wensen. Op basis daarvan worden enkele bootverzekeringen selecteert.

Redenen om een goedkope bootverzekering af te sluiten

Er zijn een aantal verschillende redenen waarom het goed kan zijn om een goedkope bootverzekering af te sluiten. Door gebruik te maken van de onafhankelijke online vergelijker op Verzekering.nl, kun je gemakkelijk een goedkope bootverzekering vinden.

Voordelen van een goedkope bootverzekering

Het afsluiten van een goedkope bootverzekering kent een paar voordelen. Door het goed vergelijken van bootverzekeringen, weet je zeker dat je een bootverzekering vindt die niet te veel kost en genoeg risico’s dekt. Hieronder staan een paar voorbeelden van de voordelen van een goede bootverzekering:
  • Je bent verzekerd tegen de grootste schade
  • Je hebt lage maandelijkse kosten
  • Je kunt ook varen op internationale wateren

Risico’s zonder een goedkope bootverzekering

Door geen of een dure bootverzekering af te sluiten, loop je enkele risico’s. Daar komt bij dat je onbedoeld ook nog wat voordelen misloopt, zoals hierboven beschreven. Lees hieronder een paar voorbeelden van de risico’s:
  • Met een dure bootverzekering betaal je waarschijnlijk voor dekkingen die je niet zult gebruiken
  • Door geen bootverzekering af te sluiten, is de kans aanwezig dat je bij een aanvaring zelf flink moet betalen

Goedkope bootverzekeringen vergelijken via Verzekering.nl

Goedkope bootverzekeringen vergelijken en afsluiten doe je op Verzekering.nl. Op Verzekering.nl is veel handige informatie te vinden over verschillende bootverzekeringen bij de verschillende bootverzekeraars. Als je ook nog gebruikmaakt van de onafhankelijke online vergelijker, vind je goedkope bootverzekeringen die passen bij jou wensen en behoeften. Vergelijk, sluit af en bespaar op Verzekering.nl. Bootverzekeringen vergelijken
Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven