Zakelijk

De Amersfoortse zorgverzekering

Waarom De Amersfoortse zorgverzekering
De Amersfoortse zorgverzekering afsluiten. Vergelijk deze zorgverzekering met die van alle andere zorgverzekeraars en vind de beste voor jouw zorg via Verzekering.nl

Met de zorgverzekering van De Amersfoortse ben je verzekerd van de beste hulp 24/7. De hoogte van de premie hangt af van het risico op schade. U kunt zelf uw verzekering samenstellen. Zo ben je altijd verzekerd van een goede verzekering die bij je past. Er zijn ook veel aanvullende dekkingen. De Amersfoortse biedt een groot aantal aanvullende zorgverzekeringen aan. Hierdoor heb jij voor het samenstellen van jouw zorgpakket genoeg mogelijkheden. In 2021 is besloten dat De Amersfoortse Zorgverzekering verder gaat als de a.s.r. zorgverzekering.

Basisverzekering van De Amersfoortse

De basisverzekering is verplicht voor iedere inwoner van 18 jaar of ouder van Nederland. Jaarlijks bepaalt de overheid welke zorg je vergoed krijgt vanuit het basispakket. De basisverzekering van De Amersfoortse is een naturaverzekering of een restitutieverzekering. Je bent verzekerd voor een aantal zaken:

 • Ambulance en zittend ziekenvervoer
 • Huisarts
 • Behandeling en verblijf in het ziekenhuis
 • Dieetadvisering
 • Ergotherapie
 • Fysiotherapie tot 18 jaar
 • Fysio- en oefentherapie voor chronische aandoeningen
 • Geneesmiddelen
 • Geestelijke gezondheidszorg vanaf 18 jaar
 • Hulpmiddelen

Eigen keuze De Amersfoortse zorgverzekering

Eigen keuze is een variant van de basisverzekering. Bij deze optie kun je zelf kiezen bij welke zorgverlener je zorg afneemt. Dit wordt ook wel een restitutieverzekering genoemd. In de meeste gevallen is zo een verzekering duurder dan een naturaverzekering. Hierdoor heb je wel meer vrijheid. Bij de Amersfoortse kun je zelf kiezen uit de basisverzekering met Eigen Keuze of met Ruime Keuze.

Aanvullende verzekeringen van De Amersfoortse

Als je een aanvullende verzekering van De Amersfoortse hebt dan ben je voor meer zorg verzekerd. Je bent voor zorg verzekerd die het basispakket niet vergoed. Bij De Amersfoortse zijn er drie aanvullende verzekeringen. Je hebt met deze aanvullende dekkingen onder andere extra zorg op het gebied van fysiotherapie, alternatieve zorg en orthodontie tot 18 jaar.

 • Start
 • Extra
 • Uitgebreid

 

Tandartsverzekeringen van De Amersfoortse

Als je meer tandzorg nodig hebt dan alleen de controle die elk half jaar plaatsvindt, dan is een tandartsverzekering een goede keuze. De Amersfoortse heeft de volgende extra tandartsverzekeringen:

 • Tand Start
 • Tand Extra
 • Tand Uitgebreid

Premie van De Amersfoortse

De premie van de zorg verschilt per verzekeraar. Wil jij je premie berekenen voor de zorgverzekering? Dat kan gemakkelijk met onze vergelijker. Via Verzekering.nl kun je eenvoudig de vergelijker invullen en je premie bekijken.

Declareren bij De Amersfoortse

Het declareren is heel eenvoudig bij De Amersfoortse. Als je zorgkosten hebt gemaakt en je zelf het bedrag hebt voorgeschoten kan je het later declareren. Je kan bij De Amersfoortse declareren via de online omgeving of per post.

Online omgeving

Op de website van De Amersfoortse kan je eenvoudig met je DigiD je declaratie indienen. Dit doe je door je gegevens in te voeren en vervolgens een foto van je nota of een goede scan up te loaden. De declaratie wordt dan na ontvangst binnen 14 dagen verwerkt.

Per post

Als je je zorgkosten liever via de post wil declareren dan kan je op de website van De Amersfoortse een declaratieformulier downloaden en vervolgens met de originele nota’s opsturen naar het postadres van De Amersfoortse.

Opzeggen De Amersfoortse

Het opzeggen van je zorgverzekering bij De Amersfoortse kan alleen aan het einde van het jaar in de zorgperiode. Er moet dan wel voor de eerste van februari een nieuwe zorgverzekering aangevraagd worden. In enkele situaties mag je tussentijds jouw zorgverzekering van De Amersfoortse opzeggen.

Vergelijk Zorgverzekeringen via Verzekering.nl

Bij Verzekering.nl kan jij je zorgverzekering vergelijken zodat jij het meeste uit jouw zorgverzekering kan halen. Je kan via ons eenvoudig vergelijken en zien welke voor jou zorgverzekering voor jou de beste keuze is. De zorgverzekering van de Amersfoortse kun je helaas niet via Verzekering.nl vergelijken. Je hebt wel de mogelijkheid om eenvoudig meerdere zorgverzekeringen te bekijken en vergelijken via Verzekering.nl. Bekijk welke zorgverzekeringen er goed aansluiten bij jou met behulp van de button hieronder.

Vergelijk verzekering

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven