Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
Antwoord

Informatie over zorgverzekering voor studenten

Wanneer u gaat studeren is verzekeren vaak niet het eerste waar u aan denkt. Toch is het van belang uw zaken omtrent verzekeringen goed geregeld te hebben. Gaat u bijvoorbeeld voor het eerst op kamers, is het wel verstandig om na te denken over een inboedelverzekering. Maar ook andere verzekeringen kunnen voor u interessant zijn. Als student heb je vaak niet zoveel zorg nodig dus is het van belang een verzekering te zoeken die precies aansluit bij uw wensen en behoeften zodat u niet onnodig te veel betaald. Verzekering.nl geeft u daarom dé bespaartips hoe u per maand wat extra geld overhoudt, dat is toch weer een koffietje of avondje bioscoop!

Studentenverzekering

U kunt overwegen om voor een studentenverzekering te kiezen. Er zijn namelijk een tal van zorgverzekeraars die een scherpe premie voor studenten bieden. Dit zijn meestal internetverzekeringen, waarbij u al uw zorgzaken online regelt. Sommige verzekeraars bieden een speciale studentenkorting zorgverzekeringen aanbieden met (collectieve) kortingen en andere voordelen.

Online basisverzekering

Veel verzekeraars bieden een online zorgverzekering aan. Vaak is dit makkelijk en snel in gebruik, wat voor studenten natuurlijk ideaal is. U regelt dan alles via een app of online. Hiervoor kunt u ook uw mobiele telefoon gebruiken. Zeker handig want die heeft u (bijna) altijd bij de hand. De premie is ook een stuk lager, doordat u alles zelf online regelt.

Eigen risico vrijwillig verhogen

Wanneer u verwacht dat u het komende jaar weinig zorgkosten zal hebben, kan het handig zijn om uw eigen risico te verhogen. U kunt meestal kiezen voor een vrijwillig eigen risico van €100, €200, €300, €400 of €500. Dit komt bovenop het verplichte eigen risico van €385. Het totale eigen risico kan dus oplopen tot €885. In ruil voor het risico dat u loopt, betaalt u minder premie. Deze korting wisselt per zorgverzekeraar, maar kan een besparing opleveren van enkele tientjes per maand. Meestal krijg t u een korting op de jaarpremie ter hoogte van 50% van het bedrag waarmee je het eigen risico verhoogt. Als u toch zorg blijkt nodig te hebben betaald u eerst het verplichte en vrijwillige eigen risico zelf. Daarna wordt het volledig vergoed.

Aanvullende verzekering

Ga voor uzelf na of en welke aanvullende zorg u echt nodig heeft. Het is namelijk zonde om voor iets te betalen wat u eigenlijk niet gaat gebruiken. Bent u boven de 21 jaar? Dan zijn er aanvullende verzekeringen die anticonceptie vergoeden. Dit kan gaan om de pil, maar ook een spiraaltje als u deze bij de huisarts laat plaatsen. Voor vele is dit voordeliger dat het zelf financieren.

Collectief verzekeren

U kunt u als student ook collectief verzekeren bij veel zorgverzekeraars in Nederland. Dit houdt in principe in dat zij korting geven, wanneer u met een grote groep mensen ergens bij verzekert. Zo bieden veel hogescholen en universiteiten, maar ook studieverenigingen korting op de studentenverzekering met collectiviteitskorting. Ook kunt u zelfs al een premieverlaging realiseren wanneer u uzelf aanmeldt voor de Facebook-pagina van een specifieke zorgverzekeraar.

U kunt in onze vergelijker nieuwe premies berekenen voor uw zorgverzekering, zodat u ook in 2020 een goede zorgverzekering af kan sluiten.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright