Is er een zorgverzekering voor studenten?

Veelgestelde vragen zorgverzekering


Informatie over zorgverzekering voor studenten

Wanneer je gaat studeren is verzekeren vaak niet het eerste waar je aan denkt. Toch is het van belang je zaken omtrent verzekeringen goed geregeld te hebben. Ga je bijvoorbeeld voor het eerst op kamers, is het wel verstandig om na te denken over een inboedelverzekering. Maar ook andere verzekeringen kunnen voor jou interessant zijn. Als student heb je vaak niet zoveel zorg nodig dus is het van belang een verzekering te zoeken die precies aansluit bij jouw wensen en behoeften zodat je niet onnodig te veel betaald. Verzekering.nl geeft je daarom dé bespaartips hoe je per maand wat extra geld overhoudt, dat is toch weer een koffietje of avondje bioscoop!

Studentenverzekering

Je kunt overwegen om voor een studentenverzekering te kiezen. Er zijn namelijk een tal van zorgverzekeraars die een scherpe premie voor studenten aanbieden. Dit zijn meestal internetverzekeringen, waarbij je al je zorgzaken online regelt. Sommige verzekeraars bieden een speciale studentenkorting zorgverzekeringen aanbieden met (collectieve) kortingen en andere voordelen.

Online basisverzekering

Veel verzekeraars bieden een online zorgverzekering aan. Vaak is dit makkelijk en snel in gebruik, wat voor studenten natuurlijk ideaal is. Je regelt dan alles via een app of online. Hiervoor kun je ook je mobiele telefoon gebruiken. Zeker handig want die heb je (bijna) altijd bij de hand. De premie is ook een stuk lager, doordat je alles zelf online regelt.

Eigen risico vrijwillig verhogen

Wanneer je verwacht dat je het komende jaar weinig zorgkosten zal hebben, kan het handig zijn om je eigen risico te verhogen. Je kunt meestal kiezen voor een vrijwillig eigen risico van €100, €200, €300, €400 of €500. Dit komt bovenop het verplichte eigen risico van €385. Het totale eigen risico kan dus oplopen tot €885. In ruil voor het risico dat je loopt, betaal je minder premie. Deze korting wisselt per zorgverzekeraar, maar kan een besparing opleveren van enkele tientjes per maand. Meestal krijg je een korting op de jaarpremie ter hoogte van 50% van het bedrag waarmee je het eigen risico verhoogt. Als je toch zorg blijkt nodig te hebben betaal je eerst het verplichte en vrijwillige eigen risico zelf. Daarna wordt het volledig vergoed.

Aanvullende verzekering

Ga voor jezelf na of en welke aanvullende zorg je echt nodig hebt. Het is namelijk zonde om voor iets te betalen wat je eigenlijk niet gaat gebruiken. Ben je boven de 21 jaar? Dan zijn er aanvullende verzekeringen die anticonceptie vergoeden. Dit kan gaan om de pil, maar ook een spiraaltje als je deze bij de huisarts laat plaatsen. Voor vele is dit voordeliger dan het zelf financieren.

Collectief verzekeren

Je kunt je als student ook collectief verzekeren bij veel zorgverzekeraars in Nederland. Dit houdt in principe in dat zij korting geven, wanneer je met een grote groep mensen ergens bij verzekert. Zo bieden veel hogescholen en universiteiten, maar ook studieverenigingen korting op de studentenverzekering met collectiviteitskorting. Ook kun je zelfs al een premieverlaging realiseren wanneer je jezelf aanmeldt voor de Facebook-pagina van een specifieke zorgverzekeraar.

Je kunt in onze vergelijker nieuwe premies berekenen voor jouw zorgverzekering, zodat je ook in 2020 een goede zorgverzekering af kan sluiten.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven