Zakelijk

Wat kost een kunstgebit zonder verzekering?

Veelgestelde vragen wat kost een kunstgebit zonder verzekering?


De kosten van een kunstgebit kunnen snel oplopen. Vraag je je af wat de kosten zijn zonder verzekering en hoeveel een verzekeraar vergoedt als je wel verzekerd bent? Wij leggen dit graag voor je uit. Lees verder voor meer informatie.

Kosten kunstgebit zonder verzekering

Het laten maken van een kunstgebit zonder zorgverzekering kan zeer prijzig zijn. De totale kosten komen al snel op gemiddeld 1100 euro uit. Deze kosten kunnen als volgt worden verdeeld:

  • Schatting kosten kunstgebit bovenkaak: 600 euro
  • Schatting totale kosten kunstgebit onderkaak: 650 euro
  • Schatting totale kosten zowel de boven als onderkaak : 1100 euro

Kunstgebit verzekering

Een kunstgebit wordt eenmaal per 5 jaar voor 75% vanuit je zorgverzekering vergoed. Sommige verzekeraars vergoeden zelfs 100% omdat ze prijsafspraken hebben gemaakt met zorgverleners. Dit geldt trouwens ook voor een implantaat. Voor een vergoeding voor een kunstgebit vanuit de zorgverzekering gelden een aantal voorwaarden.

 

Deze voorwaarden zijn als volgt:

  • De kaak moet geslonken zijn
  • De kaak moet helemaal geen tanden meer bevatten
  • Je moet eerst je verzekeraar om toestemming vragen
  • De basisverzekering vergoed niet het eventuele trekken van tanden als voorbereiding op een kunstgebit

Aanvullende dekking & eigen risico

Als je de overige 25% en andere bijkomende kosten, zoals het laten trekken van tanden, wilt laten betalen door je zorgverzekering heb je dus een aanvullende verzekering nodig. Dit valt dan binnen een tandartsverzekering. Let wel op dat de kosten van het kunstgebit die vanuit je basispakket worden vergoed wel onder je eigen risico vallen. Voor 2024 is het eigen risico € 385.

Vergelijk zorgverzekeringen op Verzekering.nl

Ben je op zoek naar een zorgverzekering met een volledige vergoeding van een kunstgebit? Op Verzekering.nl vind je snel een overzicht van alle aanbieders en kun je ze makkelijk met elkaar vergelijken.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven