Zakelijk

Is een overlijdensrisicoverzekering aftrekbaar?

Veelgestelde vragen is een overlijdensrisicoverzekering aftrekbaar?


De premie die je betaalt voor de overlijdensrisicoverzekering, kan niet van de inkomstenbelasting worden afgetrokken. Deze kosten zijn dus niet fiscaal aftrekbaar. Aan de andere kant kost het je (op de premie na) ook niets. De verzekeraar betaalt pas uit, nadat je komt te overlijden. Je bouwt dus geen kapitaal of vermogen op. Het bedrag dat is gespaard tijdens de overlijdensrisicoverzekering, is belastingtechnisch gezien geen vermogen. Het kost je dan ook geen vermogensbelasting.

Fiscaal aftrekken

Daarentegen zijn er wel mogelijkheden om bepaalde kosten met betrekking tot het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering fiscaal af te trekken. Zo kan de verzekerde de afsluitkosten voor de overlijdensrisicoverzekering aftrekbaar maken. Bij de meeste verzekeringen die een overlijdensrisicoverzekering aanbieden worden er afsluitkosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren tussen een paar tientjes en € 200. De kosten die je maakt voor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering kunnen eenmalig van de inkomstenbelasting worden afgetrokken. Op deze manier bespaar je toch nog wat geld.

Kosten verminderen met een overlijdensrisicoverzekering

Besparen doet iedereen graag. Ook op een overlijdensrisicoverzekering kun bespaard worden. Meer dan sommige mensen denken.

Kosten verminderen:

  • Jaarlijkse inkomsten bedraagt €40.000
  • Afsluitkosten bedraagt €200
  • Voor de inkomstenbelasting hoef je maar €39.800 op te geven.
  • Zo krijg je €200 extra belastingvoordeel

De beste overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken

Onafhankelijk een overlijdensrisicoverzekering afsluiten kan bij Verzekering.nl. Kies uit de beste overlijdensrisicoverzekeringen en vergelijk. Selecteer de verzekeringen die aansluiten op jouw unieke situatie. Verzekering.nl is de onafhankelijke verzekeringsspecialist.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven