Zakelijk

Gezinsongevallenverzekering: Wat is dat?

Verzeker jezelf en je gezin tegen aantrekkelijke premies

Veelgestelde vragen gezinsongevallenverzekering: Wat is dat?


Gezinsongevallenverzekering: Wat is dat?

Verzeker jezelf en je gezin tegen aantrekkelijke premies

Een gezinsongevallenverzekering is een ongevallenverzekering voor het hele gezin. Als jij of een van je gezinsleden betrokken raakt bij een ongeval en blijvend invalide raakt of komt te overlijden, wordt er een vooraf afgesproken bedrag uitgekeerd. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het kan daarom verstandig zijn om je goed in te dekken tegen eventuele financiële gevolgen. Lees op deze pagina hoe een gezinsongevallenverzekering eruit ziet en of een gezinsongevallenverzekering verplicht is.

Een ongevallenverzekering voor je gezin

Als je gehuwd bent of samenwoont, dan is het al mogelijk om een gezinsongevallenverzekering af te sluiten. Daarnaast kunnen ook kinderen worden meeverzekerd in deze verzekering. Als je kinderen niet meer thuis wonen voor een voltijdstudie, kunnen zij alsnog meeverzekerd blijven. De gezinsongevallenverzekering keert eenmalig een bedrag uit na een ernstig ongeval van jou of een van je gezinsleden. Met dit bedrag kun je financiële tegenvallers opvangen of aanpassingen doen aan (bijvoorbeeld) je woning.

Wijzigingen van een gezinsongevallenverzekering doorgeven

Het kan voorkomen dat je situatie verandert, doordat (bijvoorbeeld) de samenstelling van het gezin wijzigt. Het is belangrijk om dergelijke veranderingen door te geven aan je verzekeraar. Gevallen waarbij je gezinsongevallenverzekering kan veranderen, zijn:
  • Je gaat trouwen
  • Je gaat verhuizen naar het buitenland
  • Je krijgt een kind
  • Je kinderen gaan op zichzelf wonen

Verschillen tussen gezinsongevallenverzekering en ‘normale’ ongevallenverzekering

De verschillen tussen de gezinsongevallenverzekering en de traditionele ongevallenverzekering zijn niet groot. Sterker nog, de verschillen zijn terug te herleiden naar één ding: het gezin. Met de traditionele ongevallenverzekering heeft alleen de verzekerde recht op een uitkering. Bij een gezinsongevallenverzekering heeft de verzekerde recht op een uitkering na een ernstig ongeval bij alle gezinsleden. Hierdoor zal de traditionele ongevallenverzekering een lagere maandelijkse premie hebben.

Kosten van een gezinsongevallenverzekering

Voordat je een verzekering gaat afsluiten, is de maandelijkse premie een invloedrijke factor in je uiteindelijke beslissing. Afhankelijk van je gezinssituatie betaal je voor een gezinsongevallenverzekering tussen de €5 en €20 per maand.

Het berekenen van je premie gebeurt aan de hand van verschillende factoren. De hoogte van je maandelijkse premie is dus voor iedereen anders. De factoren die invloed hebben op de maandelijkse premie, zijn:

  • Je leeftijd
  • Je gezinssamenstelling
  • Het verzekerde bedrag

Gezinsongevallenverzekeringen vergelijken op Verzekering.nl

De goedkoopste gezinsongevallenverzekeringen vind je via Verzekering.nl. Dankzij de samenwerkingsverbanden met veel verzekeraars, kun je gemakkelijk een passende verzekering afsluiten tegen een aantrekkelijke prijs. Maak daarnaast ook gebruik van de onafhankelijke online vergelijker. Zo weet je zeker dat je een verzekering vindt die bij jou past.

Vergelijk gezinsongevallenverzekering
Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven