Zakelijk

Is sprake van er een eigen risico bij een aansprakelijkheidsverzekering?

Veelgestelde vragen aansprakelijkheidsverzekering


Onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars

De aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor de schade die je mogelijk aan iemand anders spullen toebrengt. Bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering kan je verzekeraar een eigen risico in rekening brengen bij schade.

Wat is het eigen risico bij een aansprakelijkheidsverzekering?

Het eigen risico bij een aansprakelijkheidsverzekering is eigenlijk hetzelfde als het eigen risico bij een zorgverzekering. Met het eigen risico wordt het deel aangegeven van de kosten die je zelf moet betalen. Je hoeft alleen eigen risico te betalen als er zich een omstandigheid voordoet waartegen je verzekerd bent. Vaak kun je het eigen risico tot op zekere hoogte zelf bepalen. Een hoger eigen risico betekent een lagere verzekeringspremie.

Wanneer krijg ik iets vergoed?

Of je een eigen risico hebt verschilt per verzekeraar. Sommige verzekeraars hanteren geen eigen risico. In dit geval krijg je alle kosten meteen vergoed. Andere verzekeraars hanteren een eigen risico vanaf twee gebeurtenissen. Dit betekent dat je de eerste twee keer dat je aanspraak doet op jouw aansprakelijkheidsverzekering geen eigen risico hoeft te betalen, maar hierna wel. Sommige verzekeraars hanteren een eigen risico bij elke gebeurtenis. Je zult dan bij elke gebeurtenis eerst een bedrag aan eigen risico moeten betalen voordat de verzekeraar de rest dekt.

Voorbeelduitwerking eigen risico aansprakelijkheidsverzekering

Stel je hebt een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten met een risico van €100-, Je bent aan het fietsen en er komt een onoverzichtelijke bocht aan. Voordat je het weet rij je iemand aan. Je hebt een botsing gehad en de persoon waarmee jij in botsing bent gekomen heeft schade aan zijn/haar fiets. Het schadebedrag komt uiteindelijk neer op €300-, Het eigen risico dien je zelf te betalen van het schadebedrag. Dit betekent dat je via je verzekering €200-, vergoed krijgt.

Kies een aansprakelijkheidsverzekering met het gewenste eigen risico

Ben je niet tevreden met je huidige aansprakelijkheidsverzekering? Of wil je na het lezen van onze informatie een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Gebruik dan onze vergelijker voor aansprakelijkheidsverzekeringen en kom erachter welke verzekering het beste bij jou past!

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven