Zakelijk

Wat kost een uitvaartverzekering?

Veelgestelde vragen uitvaartverzekering


Bekijk alle uitvaartverzekeringen

Bekijk de mogelijkheden via onderstaande uitvaartverzekeringstool. Klik hiervoor op de onderstaande button en selecteer de gewenste opties.

Bekijk de opties

Wat kost een begrafenisverzekering?

De kosten van een uitvaartverzekering zijn geen vaste bedragen. Wat een begrafenisverzekering kost, is afhankelijk van een aantal zaken. Er zijn meerdere factoren die een rol spelen waaronder: de hoogte van het verzekerde bedrag, dekking van de uitgekozen diensten en de looptijd van je verzekering. Daarnaast speelt ook je leeftijd een rol bij het bepalen van de hoogte van je premie. Als je jonger bent betaal je namelijk een lagere maandelijkse premie, dan wanneer je ouder bent.

Wat kost een uitvaartverzekering per maand?

De hoogte van een uitvaartverzekering of begrafenisverzekering is onder andere afhankelijk van de leeftijd, die een persoon heeft. Voor het afsluiten van een uitvaartverzekering geldt immers: hoe eerder je de uitvaartverzekering afsluit, hoe goedkoper de premie. Voor iemand die 20 jaar oud is en een uitvaartverzekering wilt afsluiten, zal de globale maandpremie voor de uitvaartverzekering een bedrag van € 7,00 per maand bedragen voor een dekking van € 7.000. Voor iemand die 60 jaar is en een uitvaartverzekering wilt afsluiten, zal de globale maanpremie voor de uitvaartverzekering een bedrag van € 24,00 bedragen voor een dekking van € 5.000.

Kosten uitvaartverzekering

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering?

Een geschikte uitvaartverzekering vinden is niet altijd gemakkelijk. Wanneer je een uitvaartverzekering wilt afsluiten, moet je letten op een aantal factoren:

Het verzekerde bedrag

Dekking van de kosten uitvaartverzekering

Het kan soms voorkomen dat een uitvaartverzekering niet alle kosten dekt tijdens de uitvaart. Dit kan nare situaties opleveren voor je nabestaanden. Om dit te voorkomen kan het verstandig zijn om goed de voorwaarden van je verzekeraar door te nemen.

Opzeggen verzekering uitvaart en de gevolgen daarvan

Wanneer je een uitvaartverzekering opzegt, kan dit ervoor zorgen dat je uitvaart niet of slechts gedeeltelijk vergoed wordt. Dit kan als gevolg hebben dat je nabestaanden de kosten van de uitvaart uit je nagelaten spaargeld of van hun eigen spaargeld moeten betalen. Heb je een koopsom-uitvaartverzekering en wil je die opzeggen? Dan krijg je een deel van het geld, dat je ingelegd hebt, terug. De hoogte van het bedrag dat je terugkrijgt is afhankelijk van na hoeveel jaren je de verzekering uitvaart stopzet.

overstappen van verzekeraar

Wanneer je overstapt, kun je je contract niet meenemen naar je nieuwe verzekeraar. Ook zullen de kosten van de uitvaartverzekering waarschijnlijk hoger zijn, omdat je waarschijnlijk ouder geworden bent.

Kosten uitvaartverzekering Vergelijken

Vergelijk uitvaartverzekeringen

Via Verzekering.nl kun je de kosten van uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken. Wil je een uitvaartverzekering afsluiten? En ben je benieuwd naar de kosten van een verzekering voor uitvaart? Bekijk dan onze vergelijker. Via Verzekering.nl kun je de goedkoopste verzekeringen afsluiten. Druk de button onderaan de pagina en bekijk welke uitvaartverzekeringen het beste bij jouw wensen aansluiten.

Vergelijk onze uitvaartverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven