Zakelijk

Overstappen van uitvaartverzekering. Hoe moet je dat doen?

Veelgestelde vragen uitvaartverzekering


Bekijk alle uitvaartverzekeringen

Bekijk de mogelijkheden via onderstaande uitvaartverzekeringstool. Klik hiervoor op de onderstaande button en selecteer de gewenste opties.

Bekijk de opties

Stel je voor dat je niet tevreden bent met je huidige uitvaartverzekering, dan kun je overstappen van uitvaartverzekering. Het is echter niet mogelijk om je contract van je vorige verzekeraar mee te nemen bij het overstappen uitvaartverzekering. Je kunt dus niet je oude verzekering meenemen naar je nieuwe verzekeraar tegen betere voorwaarden. Als je niet blij bent met je huidige verzekeraar, dan kun je je oude verzekering opzeggen en een nieuwe verzekering afsluiten.

Overstappen van uitvaartverzekering

Overstappen naar andere uitvaartverzekering

Je hebt een aantal opties voor overstappen uitvaartverzekering. Er zijn in totaal 3 manieren waarop je kunt overstappen naar andere uitvaartverzekering:

Opzeggen uitvaartverzekering

Als je een andere verzekeraar hebt gevonden die een verzekering aanbied, waarbij de voorwaarden beter aansluiten bij jouw wensen en voorkeuren, dan kun je jouw oude uitvaartverzekering simpelweg opzeggen. Je kunt je oude uitvaartverzekering opzeggen door een brief naar je vorige verzekeraar te sturen. Zij zullen dan uiteindelijk je verzekering voor uitvaart stopzetten voor jou.

Afkopen uitvaartverzekering

Het overstappen van uitvaartverzekering kan ook door je uitvaartverzekering af te kopen. Soms bieden uitvaartverzekeraars je de mogelijkheid om je verzekering af te kopen, waarbij je het opgebouwde bedrag uitbetaald krijgt bij het overstappen uitvaartverzekering. In het geval dat je je verzekering afkoopt ben je niet meer verzekerd en krijgen de nabestaanden bij overlijden niets uitgekeerd.

Uitvaartverzekering premie vrij maken

Je kunt ook ervoor kiezen om je premie vrij te maken. Als je je premie vrij maakt, stop je met het betalen van premie voor je uitvaartverzekering. Hierdoor wordt het opgebouwde bedrag voor uitkering lager en krijg je dus minder geld uitgekeerd bij overlijden.

Uitvaartverzekering overstappen verstandig?

Meestal is het overstappen naar andere uitvaartverzekering niet de verstandigste keuze. Bij het proces van uitvaartverzekering overstappen ben je in alle gevallen geld kwijt. Zo kun je bijvoorbeeld je opgebouwde bedrag voor uitvaart verliezen. Wil je overstappen van uitvaartverzekering voor andere reden zoals verbeterde voorwaarden? Dan is dat ook mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld een verzekering uitvaart vinden, die beter aansluit bij jouw persoonlijke wensen. Bekijk voor uitvaartverzekering overstappen de knop onderaan de pagina. Je kunt met behulp van onze vergelijker de beste uitvaartverzekeringen vergelijken en afsluiten.

Vergelijk uitvaartverzekering

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven