Zakelijk

Wat is een reisverzekering?

Veelgestelde vragen reisverzekering


Een reisverzekering sluit je af om, zoals de naam het zegt, als je op reis bent in het buitenland goed verzekerd te zijn. Maar wat houdt een reisverzekering in? Een reisverzekering bestaat meestal uit automobilistenhulp, ongevallen, annulering, bagage, buitengewone kosten en geneeskundige kosten.

Wat is een reisverzekering?

Waarom is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten?. Ga je zonder reisverzekering naar het buitenland, dan loop je behoorlijk wat risico bij een ernstige ziekte of ongeval. Medische kosten in het buitenland kunnen extreem hoog zijn. Medische hulp is belangrijk, maar ook als je paspoort en geld zijn gestolen, kun je dit eenvoudig regelen als je een reisverzekering hebt.

Wat is een reisverzekering precies? Welke risico’s dekt zo’n verzekering in het buitenland? Er zijn 2 soorten reisverzekeringen: Doorlopende reisverzekering en kortlopende reisverzekering. Het verschil tussen deze 2 en de risico’s die vergoed worden lees je hieronder.

Wat is een doorlopende reisverzekering?

Om een beter beeld te krijgen van “Wat houdt een reisverzekering precies?” is het zinvol om het verschil te kennen tussen een doorlopende reisverzekering en een kortlopende reisverzekering. Een doorlopende reisverzekering is handig als je in de loop van het jaar vaker op vakantie gaat. Met zo’n verzekering ben je het hele jaar goed verzekerd en hoef je niet elke keer een aparte verzekering af te sluiten. Daarnaast wordt je reisverzekering elk jaar automatisch verlengd. Sluit een doorlopende reisverzekering af als je vaker weekendjes weg gaat. Ook als je bijvoorbeeld van wintersport houdt, waarbij je goed verzekerd wilt zijn tegen meerdere risico’s en gevaren als die zich voordoen.

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Het heeft zin om een kortlopende reisverzekering af te sluiten als je maximaal 2 keer per jaar op vakantie gaat. Je sluit een kortlopende reisverzekering af voor de periode dat je op vakantie bent en het wordt automatisch gestopt wanneer je terugkomt. Hierbij is de premiebetaling eenmalig en er wordt vaak gecombineerd met annuleringsverzekering. Lees meer over annuleringsverzekering hier (hoofdpagina link).

De risico’s

De risico’s die je in het buitenland kunt lopen, kunnen verschillen. Je bent verzekerd door je reisverzekering voor persoonlijke schade zoals ziekte of ongeval en materiële schade zoals bagage, geld, paspoort etc. Een reisverzekering vergoedt alle medische kosten en zorgt ervoor dat je, indien nodig, wordt teruggebracht naar Nederland.

Vergelijk verzekering voor reizen

Meer weten over reisverzekeringen?

Hier vind je meer informatie over verschillende soorten reisverzekeringen. Als je niet uitkomt welke reisverzekering het beste past bij jouw persoonlijke voorkeuren kun je gebruik maken van onze handige vergelijker.

Vergelijk verzekering

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven