Zakelijk

Wat dekt een reisverzekering?

Veelgestelde vragen reisverzekering


Of het nu de vakantie van je leven is of een minireisje naar je familie, je vraagt je misschien af wanneer en of het waard is om een reisverzekering af te sluiten. Het beste antwoord hierop is waarschijnlijk dat het afhangt van wat je zich kunt veroorloven te verliezen en wat niet. Als je begrijpt wat een reisverzekering is en wat dekt een reisverzekering? Kun je de beste beslissing nemen om deze wel of niet te kopen.

Welke dekkingen zijn er?

Medische kosten

Een reisverzekering beschermt je tegen medische kosten in het buitenland die je normale zorgverzekering niet dekt. De meeste zorgverzekeraars bieden geen volledige dekking en sommige verzekeraars bieden helemaal geen medische dekking in het buitenland. Een reisverzekering is een aanvulling op je gewone zorgverzekering en kan helpen bij het aanvullen van medische kosten als je voor of tijdens je vakantie ziek of gewond raakt.

Onvoorziene kosten

Het is moeilijk te voorspellen met welke onvoorziene kosten je voor of tijdens je reis te maken krijgt. De kosten voor een noodzakelijke terugreis door een ongeval of ziekte worden volledig vergoed door je reisverzekeraar. Daarnaast worden ook opsporings-, ongevallen bij bijzondere sporten/wintersport, reddings- en bergingsoperaties vergoed, maar denk ook aan kleinere incidenten zoals verlies van je paspoort of andere belangrijke documenten.

Bagage kosten

Een reisverzekering kan helpen om de kosten van verloren of gestolen bagage te dekken. Dit is vooral handig als een luchtvaartmaatschappij je koffers kwijtraakt, omdat het erg moeilijk kan zijn om ze te laten betalen voor verloren bagage. Je reisverzekering vergoedt alleen de inhoud van je bagage, dus als je met waardevolle spullen reist zoals: Laptop, sieraden, camera, verhoog dan het verzekerde bedrag.

Autopechhulp kosten

Een reisverzekering biedt dekking voor de onvoorziene kosten die tijdens je reis met je auto kunnen gebeuren. Sta je bijvoorbeeld aan de kant van de weg met een kapotte auto, dan kun je dit direct melden bij je reisverzekeraar.

Reisrechtsbijstand kosten

Veel mensen onderschatten het belang van rechtsbijstand op reis. Het kan in veel situaties handig zijn, bijvoorbeeld: Na een ongeval of schade aan je auto of aan iemand anders. In het buitenland is het verstandig om deze kosten vergoed te krijgen en zorgeloos te kunnen genieten van je reis.

Wat dekt een doorlopende reisverzekering?

Ten eerste is het raadzaam om het verschil tussen de doorlopende en kortlopende reisverzekering te begrijpen. Vervolgens kun je hieronder zien “Wat dekt een doorlopende reisverzekering precies?”

Doorlopende en kortlopende reisverzekeringen

Als je kiest voor de doorlopende reisverzekering, dan moet je er rekening mee houden dat het afsluiten minimaal 1 jaar is. Na het eerste jaar kun je deze dagelijks opzeggen. Een kortlopende verzekering is handig als je eenmalig verzekerd wilt zijn voor een reis. Het is verstandig om voor een kortlopende te kiezen als je maximaal 1 tot 2 keer per jaar reist. Hieronder zie je de verschillen in dekking van doorlopende en kortlopende reisverzekeringen.

Dekkingen Doorlopende reisverzekering

– Dagtrips, weekendjes weg en vakanties in het buitenland.

– Kosten van vervoer na een ongeval of overlijden

– Trips in Nederland met een geboekte overnachting.

– De terugreis als je zaakwaarnemer of oppas ernstig ziek wordt of overlijdt.

– De terugreis als een dierbare ernstig ziek wordt of overlijdt.

Dekkingen Kortlopende reisverzekering

– Persoonlijke hulpverlening zoals medicijnen toesturen of administratieve hulp bij verlies van je paspoort

– Je bagage.

Extra dekking kortlopende reisverzekering:

– Geld

– Annulering

– Geneeskundige kosten

– Ongevallen

– Wintersport

– Hulpverlening voor je auto en motor

Sluit een reisverzekering af!

Geniet zorgeloos van je reis met een passende reisverzekering. Vergelijk verschillende reisverzekeraars met onze vergelijker en vind de beste reisverzekering voor je reis!

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven