Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
Antwoord

Wanneer uw bagage tijdens uw vakantie wordt gestolen, is dat natuurlijk ontzettend vervelend. Als u ervoor zorgt dat u hier goed voor bent verzekerd, wordt de schade gelukkig door uw reisverzekering vergoed, zodat u nog kunt genieten van uw vakantie.

Zodra u erachter komt dat u tijdens uw vakantie bent bestolen van waardevolle spullen of geld, moet u hier zo snel mogelijk aangifte van doen bij het lokale politiebureau. Zorg er daarbij voor dat alles wat gestolen is wordt genoteerd bij de politie en dat u een verklaring van ze krijgt. Dit moet u hebben van de verzekeraar als bewijsmateriaal, zodat zij de schade kunnen vergoeden.

Daarnaast is het verstandig om indien mogelijk de directie van uw hotel, beheerder van uw appartement, reisleider of verhuurder van uw voertuig op de hoogte te stellen van de diefstal. Het kan namelijk voorkomen dat u van hen ook een verklaring ontvangt en deze kunt u ook als bewijsmateriaal indienen bij uw verzekeraar. Mochten er bij de diefstal zaken zijn kapotgemaakt, zoals uw koffer of de deur, maak daar dan ook foto's van.

Nadat u deze stappen hebt ondernomen, is het tijd om uw reisverzekeraar op de hoogte van de diefstal te brengen. Vul het schadeformulier zo volledig mogelijk in en natuurlijk altijd naar waarheid. Probeer al deze stappen zo snel mogelijk te ondernemen. U kunt in sommige gevallen ook al tijdens uw reis online een schadeformulier van uw reisverzekering invullen. Door dit van te voren te doen, hoeft u alleen maar de bewijsstukken te versturen zodra u thuis bent.

Ondanks dat u een reisverzekering hebt afgesloten, hoeft dat niet automatisch te betekenen dat alle schade wordt gedekt. Zorg er dus goed voor dat u precies weet waar u voor verzekerd bent en lees de polisvoorwaarden. Let er bijvoorbeeld ook op of er een eigen risico verbonden zit aan uw reisverzekering en of er wellicht een maximale vergoeding verbonden zit aan uw verzekering.

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright