Zakelijk

Wat moet ik doen als mijn bagage wordt gestolen?

Veelgestelde vragen reisverzekering


Wanneer je bagage tijdens je vakantie wordt gestolen, is dat natuurlijk ontzettend vervelend. Als je ervoor zorgt dat je hier goed voor bent verzekerd, wordt de schade gelukkig door je reisverzekering vergoed, zodat je nog kunt genieten van je vakantie.

Zodra je erachter komt dat je tijdens je vakantie bent bestolen van waardevolle spullen of geld, moet je hier zo snel mogelijk aangifte van doen bij het lokale politiebureau. Zorg er daarbij voor dat alles wat gestolen is wordt genoteerd bij de politie en dat je een verklaring van ze krijgt. Dit moet je hebben van de verzekeraar als bewijsmateriaal, zodat zij de schade kunnen vergoeden.

Daarnaast is het verstandig om indien mogelijk de directie van je hotel, beheerder van je appartement, reisleider of verhuurder van je voertuig op de hoogte te stellen van de diefstal. Het kan namelijk voorkomen dat je van hen ook een verklaring ontvangt en deze kun je ook als bewijsmateriaal indienen bij je verzekeraar. Mochten er bij de diefstal zaken zijn kapotgemaakt, zoals je koffer of de deur, maak daar dan ook foto’s van.

Nadat je deze stappen hebt ondernomen, is het tijd om je reisverzekeraar op de hoogte van de diefstal te brengen. Vul het schadeformulier zo volledig mogelijk in en natuurlijk altijd naar waarheid. Probeer al deze stappen zo snel mogelijk te ondernemen. Je kunt in sommige gevallen ook al tijdens je reis online een schadeformulier van je reisverzekering invullen. Door dit van te voren te doen, hoef je alleen maar de bewijsstukken te versturen zodra je thuis bent.

Ondanks dat je een reisverzekering hebt afgesloten, hoeft dat niet automatisch te betekenen dat alle schade wordt gedekt. Zorg er dus goed voor dat je precies weet waar je voor verzekerd bent en lees de polisvoorwaarden. Let er bijvoorbeeld ook op of er een eigen risico verbonden zit aan je reisverzekering en of er wellicht een maximale vergoeding verbonden zit aan je verzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven