Ga je op skivakantie dit jaar? Dit is wat je moet weten!

Nederlanders zijn dol op skiën en dat blijkt ook uit de cijfers. Jaarlijks kiezen meer dan 1 miljoen mensen in Nederland ervoor om hun skiuitrusting en snowboards onder het stof vandaan te halen. Een skivakantie vergt echter wel veel voorbereiding. Veel mensen vergeten door alle drukte dan ook vaak een belangrijk dingetje, een reisverzekering afsluiten. Alhoewel het afsluiten van een reisverzekering niet verplicht is volgens de wet, kan deze verzekering wel een goede uitweg bieden wanneer te maken krijgt met onvoorziene situaties zoals diefstal of een ongeval. Ga je op skivakantie? Dan is het handig om dit artikel goed door te lezen, zodat je goed geïnformeerd op vakantie kunt gaan.

Ik ga op skivakantie. Welke verzekering heb ik dan nodig?

Veel mensen gaan op skivakantie op te kunnen snowboarden en skiën. Daarnaast kun je ook genieten van een mooie winterse omgeving, waarin je onvergetelijke herinneringen kunt maken. Maar wist je dat je tijdens je skivakantie vrij veel risico loopt? Zo bestaat de kans er dat je ziek wordt, of zelfs in een ongeval belandt. Wanneer je op skivakantie gaat is het dan ook aan te raden om een annuleringsverzekering en een reis- en/of wintersport verzekering af te sluiten. Met een annuleringsverzekering kun je de kosten dekken, wanneer je onverwachts niet meer op reis kunt gaan. Met een reisverzekering (met winterdekking) kun je jezelf indekken tegen kosten tijdens je skivakantie door bijvoorbeeld een skiongeluk, medische kosten of diefstal van je bagage. Als je een reisverzekering hebt afgesloten, is het slim om de voorwaarden van je polis goed door te lezen. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Is een reisverzekering voldoende voor mijn skivakantie?

‘Heb ik genoeg aan een reisverzekering, als ik op skivakantie ga?’. Dat verschilt sterk. De belangrijke factor is, wat ga je precies doen op skivakantie? Als je alleen gaat wandelen of langlaufen, dan heb je geen extra wintersportdekking nodig. De standaard reisverzekering biedt in dit geval dan genoeg dekking. Ga je skiën of snowboarden? Dan is het wel verstandig om een aanvullende wintersportdekking bovenop je standaard reisverzekering te nemen. Bij de meeste reisverzekeringen ben je namelijk niet standaard verzekerd, wanneer je op wintersport gaat. Hoeveel je extra aan premie betaalt, is erg afhankelijk van het dekkingsgebied (Europa of Wereld).

Waarom is een wintersportdekking voor je skivakantie een must?

Een wintersportdekking biedt dekkingen die van toepassing zijn voor als je gaat skiën of snowboarden. Een wintersportdekking is geen aparte verzekering, maar als het ware een upgrade op je standaard reis-en annuleringsverzekering. Wordt je bagage gestolen? Of krijg je te maken met een ongeval, of zelfs ziekte? Dan kan de een wintersportdekking je prima dekking bieden voor onaangename kosten, die vaak gepaard gaan met de voorgenoemde situaties. Denk er echter wel aan dat er meerdere aanvullende verzekeringen zijn, die goed van pas kunnen komen tijdens je skivakantie. Zo is het ook handig om aanvullende verzekeringen af te sluiten voor geneeskunde en bagage. Ben je op zoek naar een aanvullende verzekering voor je wintersportvakantie? Dan kun je gerust een bezoekje brengen aan onze website. Via Verzekering.nl kun je de goedkoopste verzekeringen voor je skivakantie vergelijken en afsluiten. Neem gerust een kijkje en druk hier.

Ga je op wintersport? Vergeet dan je gezondheidskaart niet mee te nemen!

Waarom is een Europese gezondheidskaart zo belangrijk, als je op vakantie gaat? Een Europese gezondheidskaart, ook wel EHIC genoemd, kan voorkomen dat je plotseling torenhoge rekeningen moet voorschieten. Bij de meeste verzekeraars staat een EHIC op de achterzijde van je zorgpas. Heb jij dat niet? Dan kan het verstandig zijn om een EHIC pas aan te vragen.

Waarom ook medische kosten meeverzekeren?

Niet in elk land zijn de kosten voor een medische behandeling hetzelfde. Mocht je beroep doen op medische hulp in het buitenland, dan is dat vaak meeverzekerd met je zorgverzekering. Echter is er wel een uitzondering. Is de behandeling in het buitenland (bijvoorbeeld Frankrijk of Oostenrijk) duurder dan in Nederland? Dan moet je zelf het verschil in de kosten betalen uit je eigen portemonnee. Dit kan wel honderden euro’s zijn. Deze kosten kun je dekken door een aanvullende dekking te nemen voor medische kosten. Als je deze dekking hebt, krijg je de extra kosten van een medische behandeling terug, als de behandeling in het buitenland duurder is dan in Nederland.

Waar moet ik op letten als ik op skivakantie ga?

Op skivakantie gaan is niet alleen leuk, maar vergt vaak ook veel inspanning. Om je een beetje te helpen bij het afgaan van je checklist, hebben we hier een aantal dingen neergezet waar je aan moet denken bij het plannen van je skivakantie:

  • Weersomstandigheden: Veiligheid is natuurlijk prioriteit nummer 1. Zorg er dan ook voor dat je nauwkeurig de weersomstandigheden van je skigebied in de gaten houdt.
  • Skiuitrusting: Op skivakantie krijg je vaak te maken met koude temperaturen. Zorg er dan ook voor dat je in bezit bent van goede wintersportuitrusting. Denk bijvoorbeeld aan thermokleding en dikke handschoenen.
  • Reisverzekering: Een reisverzekering kan je helpen bij het dekken van kosten in vervelende situaties. Is je bagage gestolen of word je plotseling ziek, dan kan een reisverzekering je passende dekking bieden, zodat je niet alleen hoeft op te draaien voor de kosten. Een reisverzekering is niet verplicht, maar wel erg handig dus.

Dek je goed in tegen onaangename kosten tijdens je skivakantie.

Je wilt natuurlijk onbezorgd op vakantie. In een ideale situatie gebeurt dat dan ook. Jammer genoeg kunnen er tijdens je skivakantie nou eenmaal dingen gebeuren, waar je net niet op gerekend hebt. Zo is een ongeluk niet iets ongewoons voor een skivakantie. Vaak komen er hoge kosten kijken bij een zo’n vervelende situatie. Als je niet zelf voor de kosten wilt opdraaien, is het verstandig om een passende wintersport verzekering af te sluiten tegen een relatief lage premie per maand. Deze wintersportdekking is een upgrade van je standaard reisverzekering, zodat je tegen een paar extra euro’s ook extra goed gedekt bent. Ben je op zoek naar goedkope aanvullende verzekeringen voor je skivakantie? Dan kun je via Verzekering.nl de goedkoopste verzekeringen voor je skivakantie vergelijken. Ook als je op zoek bent naar een standaard reisverzekering, kun je bij Verzekering.nl goed terecht. Bekijk wat er mogelijk is voor jou en bespaar flink.

Wintersport reisverzekeringen vergelijken

Scroll naar boven