Zakelijk

Wat zijn de afsluitkosten voor een overlijdensrisicoverzekering?

Veelgestelde vragen overlijdensrisico­verzekering


Onze top 5 overlijdensrisico­verzekeraars

De kosten van het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering is bij elke verzekeraar verschillend. Daarnaast hangen de kosten af in hoeverre je gebruik maakt van een adviseur om je te begeleiden in je keuze of niet. Vrijwel alle verzekeraars rekenen afsluitkosten voor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering.

Wel of geen afsluitkosten

Bij vrijwel alle verzekeraars verschillen de afsluitkosten voor een overlijdensrisicoverzekering. Deze kosten zijn voor verzekeringen een belangrijke bron van inkomsten. De afsluitkosten worden meestal in termijnen betaald. De afsluitkosten voor een overlijdensrisicoverzekering worden op die manier een minder grote brug voor potentiële klanten.

Hieronder staat een overzicht van de grootste overlijdensrisico verzekeraars van Nederland en de afsluitkosten:

Afsluitkosten
ABN AMRO Allianz Centraal Beheer DELA FBTO Nationale Nederlanden Rabobank Reaal
€175 €95 €69 €13,20 €69 €90 €125 €70

Wel of geen advies

Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering gaat uiteindelijk over cruciale momenten in iemands leven. Er worden afspraken gemaakt voor het moment dat jij of jouw partner komt te overlijden. Daarom kan het raadzaam zijn om met een adviseur over dit onderwerp te spreken. Zij kunnen jullie voorzien van de juiste kennis.

Mocht je geen gebruik maken van een adviseur,dan zijn er een aantal zaken waarop gelet moet worden. Als eerst moeten jullie je afvragen wie er verzekerd gaat worden. Je kan kiezen uit een kruislingse verzekering of twee losse overlijdensrisicoverzekeringen. Bij een kruislingse verzekering verzekeren jullie elkaar. Dit houdt in dat jij de premie betaalt van (bijvoorbeeld) je partner en andersom. Dit levert belastingvoordelen op bij een eventuele uitkering. Vervolgens is het belangrijk om het juiste bedrag te laten verzekeren. Als dit bedrag te hoog is, betaal je meer premie dan eigenlijk nodig is. Als dit bedrag te laag is, heeft jouw partner extra financiële lasten als je komt te overlijden. Tot slot is het belangrijk om te bedenken hoe lang de verzekering zal doorlopen. Meestal is de looptijd even lang als de aflostijd van de hypotheek.

Keuzes

Het is dus erg belangrijk om goed na te denken over jouw overlijdensrisicoverzekering. Dit komt doordat de eventuele premie van grote impact zal zij op de nabestaanden. Om bij deze keuzes te helpen heeft verzekering.nl een vergelijkingstool opgesteld. In deze vergelijkingstool kun jij de verzekering vinden die goed aansluit op jouw situatie. Deze tool is volledig onafhankelijk en geeft de beste resultaten.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven