Zakelijk

Wat kost een overlijdensrisicoverzekering?

Veelgestelde vragen overlijdensrisico­verzekering


Onze top 5 overlijdensrisico­verzekeraars

Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering kan al vanaf een paar euro per maand. De hoogte van de premie is echter gebaseerd op diverse factoren. Je leeftijd, je gezondheid, rookgedrag, het verzekerd bedrag en de duur spelen allemaal een rol. Soms kun je korting krijgen als je niet rookt of al een aantal jaar gestopt bent met roken. Als je jong de verzekering afsluit, zal de premie over het algemeen lager liggen dan wanneer je het op latere leeftijd afsluit. Dit komt omdat je op jongere leeftijd een lagere kans hebt om te komen overlijden.

Kosten van de overlijdensrisicoverzekering

Verzekeraars geven verschillende polisvoorwaarden met daarbij verschillende premies. Het vergelijken van de kosten van een overlijdensrisicoverzekering is daarom zeker de moeite waard. Een verschil van € 10,- per maand klinkt niet als onwijs veel, maar over een looptijd van 30 jaar gaat het ineens om € 3.600,-. Premieverschillen ontstaan vaak door een verschil in tariefstelling. Soms komt het doordat een polis tijdelijk waarde opbouwt.

Een praktijkvoorbeeld van een besparing:

Erik en Manon hebben bij de aankoop van hun woning 7 jaar geleden, zonder dit vooraf te vergelijken, een overlijdensrisicoverzekering afgesloten bij hun hypotheekverstrekker. Zij hebben een bedrag van € 250.000,- afgedekt en betalen hiervoor een premie van € 53,48 per maand voor een periode van 30 jaar. Een vergelijking via het Nederlands Verzekering Centrum heeft een maandpremie van € 37,98 opgeleverd voor de resterende 23 jaar. Een maandelijks verschil van € 15,50 wat over de resterende looptijd zelfs € 4.278,- is. Een behoorlijke besparing dus. Over het algemeen is de besparing groter indien de verzekering langer geleden is afgesloten.

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken en afsluiten

Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Op de pagina van Verzekering.nl kun je alles lezen over verzekeringen. Bezoek de overlijdensrisicoverzekeringen pagina en vind een overlijdensrisicoverzekering die het beste bij jou en bij jouw portemonnee past. Verzekering.nl helpt jou graag door onafhankelijk, objectief en professioneel advies te geven.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven