Zakelijk

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Veelgestelde vragen overlijdensrisico­verzekering


Onze top 5 overlijdensrisico­verzekeraars

In de basis is een overlijdensrisicoverzekering een eenvoudige verzekering. We noemen de verzekering ook wel ORV of nabestaandenverzekering. Indien de verzekerde (bijvoorbeeld jijzelf, je partner of zelfs je compagnon) komt te overlijden in de afgesproken periode dan keert de verzekeraar het afgesproken bedrag uit aan de begunstigde op de polis. Als de verzekerde overlijdt buiten de afgesproken periode wordt er niks uitgekeerd. Met een overlijdensrisicoverzekering bouw je meestal geen kapitaal op zoals met een uitvaartverzekering.

Belang van de overlijdensrisicoverzekering

Doordat je met deze verzekering je nabestaanden of je hypotheek wenst af te dekken is het een zeer belangrijke verzekering. Na overlijden lopen de kosten vrijwel allemaal door voor je nabestaanden terwijl, een deel van, het inkomen wegvalt. Er zijn maar weinig mensen in staat dit met eigen vermogen op te vangen. Daarnaast is het van groot belang dat de hoogte van het verzekerd bedrag voldoende is voor je persoonlijke situatie. Wij snappen dat je duidelijke en complete informatie over zo’n belangrijke verzekering wilt hebben. Er zijn in de basis drie verschillende vormen overlijdensrisicoverzekeringen:

  • Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering:
    Dit is de meest gekozen variant. Bij deze dekking heb je tijdens de gehele looptijd hetzelfde bedrag verzekerd.
  • Lineair dalende overlijdensrisicoverzekering:
    Deze variant is vaak de voordeligste keus. Bij deze dekking neemt het verzekerd bedrag jaarlijks met een vast bedrag af.
  • Annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering:
    Bij deze variant neemt de dekking jaarlijks af met een vast annuïteitspercentage dat vaak tussen de 4% en 8% ligt.
Vergelijk gemakkelijk via Verzekering.nl welke vorm verzekering het beste bij jou past.

Waar moet ik op letten?

Voor veel consumenten is het gebruikelijk om bijvoorbeeld een autoverzekering eens in de paar jaar te vergelijken en daardoor te besparen op hun verzekeringspremie. Bij overlijdensrisicoverzekeringen is dit minder gebruikelijk. De meeste consumenten sluiten een overlijdensrisicoverzekering voor een lange periode en kijken er daarna niet meer naar om. Dat is op zich zonde, aangezien een besparing op deze verzekering gemiddeld vele malen hoger ligt dan een besparing op bijvoorbeeld een autoverzekering.

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Veel mensen geven aan dat ze het ingewikkeld vinden om overlijdensrisicoverzekeringen goed te vergelijken. Daar kunnen wij je mee helpen, want wij vergelijken een groot aantal verzekeraars van overlijdensrisicoverzekeringen. Lees meer over overlijdensrisicoverzekeringen en vergelijk hier de verzekering. Verzekering.nl is een vergelijkingswebsite die zich kenmerkt door haar objectieve, professionele en vooral onafhankelijke houding in het zoeken naar de goedkoopste verzekering die het beste bij je past. Wij helpen je graag.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven