Zakelijk

Wat is het verschil tussen een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering?

Veelgestelde vragen overlijdensrisico­verzekering


Onze top 5 overlijdensrisico­verzekeraars

Een uitvaartverzekering en overlijdensrisicoverzekering lijken veel op elkaar. Toch zijn er een aantal cruciale verschillen tussen de twee verzekeringen. Het grootste verschil zit in de zekerheid van het uitbetalen. Een overlijdensrisicoverzekering betaalt alleen uit als je tijdens de looptijd van de verzekering komt te overlijden. Een uitvaartverzekering betaalt altijd uit na het overlijden.

Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering wordt afgesloten om de kosten van de uitvaart te dekken. Dit bedrag zal rond de € 7.500 liggen. Dit is afhankelijk van de maandelijkse premie die wordt betaald en de afgesproken polisvoorwaarden.

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering wordt afgesloten om nabestaanden financieel te helpen. Het weggevallen inkomen kan voor serieuze geldproblemen zorgen. Door de uitkering van de overlijdensrisicoverzekering kunnen de nabestaanden deze financiële klappen opvangen. De hoogte van het uitbetaalde bedrag hangt af van de premie en de afgesproken polisvoorwaarden.

Voorbeelden van verschillen

Het grootste verschil naast de zekerheid van het uitbetalen is de hoogte van de uitbetaling. Een uitvaartverzekering verzekert de kosten voor een crematie of begrafenis.

Afhankelijk van de wensen van de familie is dit in veel gevallen rond de € 7.500. Een overlijdensrisicoverzekering daarentegen verzekert in veel gevallen de waarde van de hypotheek. Deze uitkering is velen malen hoger dan de uitkering van de uitvaartverzekering.

Daarnaast mag de eerst begunstigde van de overlijdensrisicoverzekering bepalen wat er met het geld gebeurt. In tegenstelling tot de uitkering van de uitvaartverzekering. Dit bedrag mag alleen gebruikt worden om de kosten van de uitvaart te dekken.

In het kort

De uitvaartverzekering biedt meer zekerheid dan een overlijdensrisicoverzekering. Alleen betaalt de overlijdensrisicoverzekering in veel hogere mate uit dan een uitvaartverzekering. Daarnaast is de eerst begunstigde van de overlijdensrisicoverzekering vrij om het geld te gebruiken waarvoor zij maar willen. Bij een uitvaartverzekering is het alleen bedoeld voor de kosten van de uitvaart.

Uitvaartverzekering of overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Alles goed regelen voor je nabestaanden kan nu gemakkelijk op verzekering.nl. Overzichtelijk en gemakkelijk kun je informatie vinden. Om de juiste verzekering voor jou te vinden, kun je gebruik maken van de onafhankelijke vergelijkingstool van verzekering.nl.
Kijk nu op verzekering.nl voor het beste advies voor het afsluiten van een uitvaart– en/of overlijdensrisicoverzekering en vergelijk de grootste verzekeraars met elkaar. Vergelijk op Verzekering.nl, sluit af en bespaar.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven