Zakelijk

Moet je de overlijdensrisicoverzekering opgeven bij de belastingaangifte?

Veelgestelde vragen overlijdensrisico­verzekering


Onze top 5 overlijdensrisico­verzekeraars
Een overlijdensrisicoverzekering hoef je niet op te geven bij de belastingdienst. In de meeste gevallen bouw je als verzekerde geen vermogen op tijdens de looptijd van een overlijdensrisicoverzekering. Er wordt namelijk alleen een bedrag uitgekeerd als jij als verzekerde komt te overlijden, tijdens de looptijd van de overlijdensverzekering. Als dat niet het geval is, wordt er ook niks uitgekeerd. Dat is ook de reden waarom een overlijdensrisicoverzekering niet hoeft worden opgegeven bij de belastingaangifte.

Veranderingen belastingaangifte

Wanneer je een overlijdensrisicoverzekering afsluit, hoef je dit niet op te geven bij de belastingaangifte. Echter kan de overlijdensrisicoverzekering wel een aantal gevolgen hebben. Wanneer jij de begunstigde bent van iemand die is overleden met een lopende overlijdensrisicoverzekering, kan dit ervoor zorgen dat je bepaalde toeslagen of subsidies misloopt. De eenmalige uitkering van de verzekeraar heeft namelijk wel invloed op het vermogen van jou of je nabestaanden.

Premiedepot

Je kunt jouw overlijdensrisicoverzekering ook verzekeren met een premiedepot. De verzekeraar laat jou dan jaarlijks weten hoeveel je polis waard is. Je betaalt dan belasting over de waarde van de polis. Er geldt een belastingvrijstelling van € 7.232. Of jouw overlijdensrisicoverzekering verzekerd is met een premiedepot is terug te vinden in de polisvoorwaarden.

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten via Verzekering.nl?

Ben je op zoek naar de juiste overlijdensrisicoverzekering en wil jij je met de juiste informatie een keuze maken? Op verzekering.nl is het uitkiezen van een overlijdensrisicoverzekering nog nooit zo overzichtelijk geweest. Door gebruik te maken van de onafhankelijke online vergelijker op Verzekering.nl, vind je altijd een overlijdensrisicoverzekering die past bij jouw persoonlijke situatie. Daarnaast ben je dankzij de up-to-date informatie altijd op de hoogte van het belangrijkste nieuws.
Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven