Heb je een gezondheidsverklaring nodig voor een overlijdensrisicoverzekering?

Veelgestelde vragen overlijdensrisico­verzekering


Onze top 5 overlijdensrisico­verzekeraars
In zo goed als alle gevallen heb je een gezondheidsverklaring nodig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Een gezondheidsverklaring bestaat uit verschillende vragen met betrekking tot jouw gezondheid. Deze vragen gaan zowel over je medische verleden als over de huidige situatie. De verzekeraar wil een goede risico-inschatting maken en geeft daarom een uitgebreide vragenlijst mee. Dit is zodat je een zo op maat mogelijke overlijdensrisicoverzekering kunt afsluiten.

Invullen gezondheidsverklaring

Het volledig en uitgebreid invullen van de gezondheidsverklaring geeft jezelf ook een aantal voordelen. Zo wordt de premie precies op jouw situatie afgestemd en betaal je niet te veel. Daarnaast hoef jij je geen zorgen te maken over problemen voor de nabestaanden.

Geen volledige gezondheidsverklaring voor een overlijdensrisicoverzekering?

Wanneer de verzekerde niet volledig heeft beantwoord in de gezondheidsverklaring kan dit vertraging oplopen, voordat de verzekering daadwerkelijk is afgesloten. De medisch adviseur van de verzekeraar zal dan verder onderzoek doen. Deze vertraging is vooral vervelend wanneer de verzekerde een overlijdensrisicoverzekering wil afsluiten op verzoek van de hypotheekverstrekker. Ook wanneer de verzekering als is gestart, kan het niet volledig invullen van de gezondheidsverklaring vervelende gevolgen hebben. De verzekeraar kan dan de verzekering stop zetten. De verzekerde heeft dan geen recht meer op de al betaalde premies. Wanneer de verzekeraar bij het indienen van de claim het vermoeden krijgt dat de verzekerde niet volledig is geweest, heeft de verzekeraar het recht om geen premie uit te hoeven betalen. Dit betekent dus dat de nabestaande(n) van de verzekerde niet de financiële zekerheid krijgen die zij hadden verwacht.

Tips

Neem dus uitgebreid de tijd om de gezondheidsverklaring voor je overlijdensrisicoverzekering zo uitgebreid mogelijk in te vullen. Dit kan in de toekomst alleen maar helpen en voorkomt vervelende problemen in een later stadium. Voor het afsluiten van de overlijdensrisicoverzekering die het best past bij jouw situatie kunt u een bezoek brengen aan verzekering.nl.

Advies nodig?

Voor het beste en onafhankelijke advies voor verzekeringen, kun je nu naar verzekering.nl. Dankzij de onafhankelijke online vergelijker, kun je gemakkelijk een overlijdensrisicoverzekering vinden die goed bij je past. Ook handige informatie over de verschillende soorten verzekeringen en verzekeraars, kun je vinden op Verzekering.nl. Door te vergelijken op Verzekering.nl, kun je een nieuwe verzekering afsluiten en besparen.
Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven