Zakelijk

Optimum opstalverzekering

Waarom Optimum opstalverzekering
Met de woonhuisverzekering van Optimum ben je gedekt tegen plotselinge schade, zoals schade door water uit de riolering, brand, bliksem en inbraak.

De opstalverzekering van Optimum wordt de “woonhuisverzekering” genoemd. Met de woonhuisverzekering van Optimum zijn alle zaken rondom en in je huis gedekt, waaronder de fundering, je schuur, de garage, het tuinhuis en het tuinhek. In je huis zijn nog meer punten gedekt, zoals de vloeren, inbouwkeuken en badkamer. De opstalverzekering van Optimum geldt ook voor glas en leidingwerk. Wil je weten wat voor dekkingen Optimum aanbiedt voor de opstalverzekering? Lees dan verder.

Opstalverzekering dekkingen 

Optimum biedt 2 soorten opstalverzekeringen aan, namelijk de allrisk woonhuisverzekering en de extra uitgebreid woonhuisverzekering. Het verschil tussen deze twee dekkingen is dat de allrisk opstalverzekering nog iets meer dekt dan de extra uitgebreid verzekering. Bij de allrisk verzekering is namelijk hetzelfde inbegrepen als bij extra uitgebreid, maar komt hier nog schade door een andere plotselinge en onverwachte bij. Deze gebeurtenis moet dan anders zijn dan de hieronder genoemde gebeurtenissen.

Het andere verschil tussen deze twee dekkingen zit hem in het eigen risico. Bij de Allrisk dekking geldt standaard een eigen risico van €150. Bij de extra uitgebreid dekking geldt alleen bij stormschade een eigen risico van €150. Je kunt natuurlijk altijd je eigen risico vrijwillig verhogen in ruil voor een lagere premie.

Wat dekt de opstalverzekering van Optimum?

Met de woonhuisverzekering van Optimum zijn de volgende punten gedekt:

  • Contra-expertise na schade: Als je het niet eens bent met de schadevaststelling door de expert van Optimum, dan kun je altijd zelf nog een expert inschakelen. Over de vergoeding van deze kosten moet je vooraf contact op nemen met de verzekeringsadviseur.
  • Glas: Glasschade is standaard gedekt. Hier gelden wel uitzonderingen voor, deze staan in je poliswaarden.
  • Tuin: Schade aan je tuin of balkon wordt tot maximaal 10% van het verzekerde bedrag vergoed. 
  • Verbouwing, leegstand: Schade die ontstaat tijdens verbouwing of leegstand is beperkt gedekt. Hier staat meer over in de poliswaarden.
  • Keuze: opgave verzekerd bedrag: Je kunt zelf een verzekerd bedrag bepalen. Je kunt het standaard verzekerde bedrag dus verhogen, maar hier zit wel een hogere premie aan verbonden. Optimum vergoedt maximaal het verzekerde bedrag dat op je polis staat.

Waarom opstalverzekering Optimum?

Met de woonhuisverzekering van Optimum ben je gedekt tegen plotselinge schade, zoals schade door water uit de riolering, brand, bliksem en inbraak. Optimum staat voor je klaar om je te helpen met de financiële kosten. Met de woonhuisverzekering van Optimum zijn alle zaken rondom en in je huis gedekt van plotselinge schade. Hierdoor loop je geen financiële risico’s.

Optimum opstalverzekering afsluiten

Ben je benieuwd of de opstalverzekering van Optimum bij jou past? Op Verzekering.nl kun je eenvoudig en snel verschillende opstalverzekeringen met elkaar vergelijken. Met onze handige vergelijkingstool kun je de premie berekenen die het beste bij jou past. Klik hiervoor op de ‘vergelijk verzekering’ knop. Vergelijk, sluit af en bespaar met Verzekering.nl.

Vergelijk opstalverzekering

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven