Zakelijk

Wat is het politiekeurmerk Veilig Wonen precies?

Veelgestelde vragen opstalverzekering


Politiekeurmerk veilig wonen (PKVW)

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk voor woningen die in bepaalde mate zijn beveiligd. Dit keurmerk wordt gegeven aan huizen die zich hebben beschermd tegen inbraak en die voorzien zijn van bijvoorbeeld rookmelders.

Woningen met het keurmerk

In een slecht beveiligde woning kost inbreken vaak maar een aantal seconden. Wanneer er een poging tot inbraak gedaan wordt in een woning met het Politiekeurmerk zal de inbraak vaak bij slechts een ‘poging tot’ blijven. Inbrekers slaan woningen met het PKVW-keurmerk liever over.

Maatregelen voor het Politiekeurmerk

Maatregelen zoals een gecertificeerd hang-en-sluitwerk, goede verlichting, overzicht in de straat en zicht vanuit de hal naar buiten verkleinen de kans dat een inbreker toeslaat in jouw woning.

Certificaat Beveiligde Woning

Het PKVW wordt afgegeven in de vorm van een certificaat Beveiligde Woning. De verantwoordelijkheid voor het keurmerk ligt niet bij de politie maar bij erkende PKVW-beveiligingsbedrijven. Wil je een Politiekeurmerk Veilig Wonen aanvragen? Dan kan dat via een erkend PKVW-bedrijf.

Is jouw inboedel goed verzekerd tegen inbraak of diefstal? Via onze online vergelijker voor opstalverzekeringen vind je de beste verzekering die bij jou past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven