Op de hoogte
blijven?
Antwoord

Waterschade is heel vervelend en komt in de meeste gevallen geheel onverwacht. Schade door water kan leiden tot hoge kosten voor herstel. Om ervoor te zorgen dat u niet in één keer voor deze kosten op hoeft te draaien, kunt u een inboedel- en/of opstalverzekering afsluiten.

Dekking inboedel- en opstalverzekeringen

Polisvoorwaarden kunnen per verzekeringsmaatschappij verschillen, maar in de meeste gevallen krijgt u schade vergoed als gevolg van onder andere:

  • Schade door regenwater dat via het dak van het huis is binnengedrongen
  • Waterschade door een gesprongen leiding
  • Waterschade door een gebroken aquarium of kapot waterbed.

Ook de dekking kan per verzekering verschillen van uitgebreid tot compleet of allrisk. De meest uitgebreide dekking vergoed vaak ook schade door water dat via de begane grond naar binnen stroomt of de kosten die gemaakt moeten worden voor het opsporen van bijvoorbeeld een lek. Om erachter te komen in hoeverre waterschade op uw polis verzekerd is, is het altijd handig om de polisvoorwaarden er even bij te pakken.

Stappenplan waterschade

1 Probeer de schade zoveel mogelijk te beperken. U kunt hiervoor bepaalde kosten maken. De kosten om verdere schade te beperken kunt u ook opnemen in uw schademelding bij de verzekeraar.

2 Noteer de datum en het tijdstip waarop de schade is ontstaan. Verzekeringsmaatschappijen kunnen contact opnemen met het KNMI om na te gaan of er op dat moment ook echt sprake was van bijvoorbeeld noodweer.

3 Probeer goede foto's van de schade te maken. Dit kan de verzekeraar en experts helpen bij het vaststellen van de omvang van de schade. Stuur de foto's altijd mee als u een schade meldt.

4 Heeft u een kleine waterschade? Dan kunt u de schade in de meeste gevallen via internet melden. Zorg er dan voor dat u voldoende informatie aanlevert zodat de afhandeling spoedig kan verlopen. Twijfelt u ergens over of wilt u toch bellen? Dat kan natuurlijk ook. Gaat het om een grote schade? Neem dan altijd even telefonisch contact op met uw verzekeraar om de vervolgstappen te bespreken.

5 Woont u in een huurwoning en is er waterschade aan de woning ontstaan? Neem dan contact op met de verhuurder. De verhuurder is namelijk verantwoordelijk voor het afsluiten van een opstalverzekering. Heeft u waterschade aan uw eigen spullen? Dan kunt u de schade melden bij uw inboedelverzekeraar.

Vergelijk de beste verzekeraars

Overige informatie

verberg
 v.a. 79,95 p/m

Overstappen van zorgverzekering
voor 2020?

Vind via verzekering.nl de zorgverzekering die het best bij jou past!

© copyright