Zakelijk

Hoe moet ik de inhoud van mijn woning berekenen in kubieke meter?

Veelgestelde vragen opstalverzekering


Wanneer je opstalverzekering voor jouw woning gaat afsluiten wordt er gevraagd naar de inhoud van de woning. Deze moet zo exact mogelijk worden ingevuld voor de verzekeraar. Soms heb je nog een taxatierapport van jouw woning en kan je deze opzoeken en doorgeven. Wanneer je deze niet tot je beschikking heeft kan je inhoud van de woning zelf opmeten.

Hoe bereken ik de inhoud van mijn woning?

Als je geen taxatierapport bezit en je zelf je woning moet opmeten gaat dit als volgt: Elke verdieping van het huis dient gemeten te worden door het vloeroppervlak te meten en dit te vermenigvuldigen met de hoogte van de verdieping. Met andere woorden, berekenen de inhoud van je woning door lengte x breedte x hoogte te vermenigvuldigen.

Wil je de schuur ook meeverzekeren? Reken deze inhoud dan ook uit.

Is het plafond recht of schuin?

Een schuin plafond meet je anders dan bij een recht plafond. Bij een schuin plafond is het dak vaak de helft van de vloeroppervlakte vermenigvuldigen met het hoogste punt in het dak.

Bezit je nog geen opstalverzekering voor je woning? Maak dan gebruik van onze online vergelijker voor opstalverzekeringen om zo de verzekering te vinden die bij jou past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven