Zakelijk

Optimum inboedelverzekering

Waarom Optimum inboedelverzekering
Optimum Inboedelverzekering afsluiten. Lees alles over de Optimum inboedelverzekering en vergelijk met andere aanbieders. Vind de beste voor jouw inboedel via Verzekering.nl.

Met de inboedelverzekering van Optimum, voorzien van de basisdekking, ben je uitstekend beschermend tegen schade aan je persoonlijke bezittingen door diefstal, brand en waterschade. Je inboedel is wat van je huis een thuis maakt. Vaak realiseer je je niet hoeveel waardevolle spullen je bezit.

Onvoorziene gebeurtenissen zoals brand of wateroverlast kunnen schade toebrengen aan je kostbare bezittingen. Na zo’n incident wil je snel je eigendommen herstellen, en voor velen is het onmogelijk om al hun spullen opnieuw aan te schaffen. Daar komt de inboedelverzekering van Optimum van pas, waarbij je persoonlijke eigendommen beschermd zijn tegen onverwachte schade. Wil je weten wat er precies gedekt wordt bij de inboedelverzekering van Optimum, lees dan nu verder!

Dekking inboedelverzekering Optimum

Optimum dekt de plotselinge schade aan jouw inboedel. Deze schade kan veroorzaakt worden door brand of storm. Ook waterschade uit de riolering valt hieronder. De schade aan je inboedel door inbraak vergoedt Optimum ook. Net zoals de schade die ontstaat door storm of bliksem. Deze inboedelverzekering vergoedt schade in verschillende gevallen. Ze vergoeden maximaal het bedrag waarvoor jouw inboedel is verzekerd. Het verzekerde bedrag staat op de polis.

Ben je het niet eens met de schadevaststelling door onze expert? Dan kan je ook zelf een expert inschakelen. Neem over de vergoeding van deze kosten vooraf contact op met je verzekeringsadviseur.

Hieronder staat een lijst van wat wordt verzekerd:
  • Sieraden: Sieraden hebben vaak een emotionele waarde. Ook zijn ze vaak kostbaar. Na diefstal of brand wil je deze graag terug. Daarom zijn sieraden tot €6.000,- meeverzekerd.
  • Elektronica: Schade aan elektronische apparaten vergoedt Optimum voor je. Denk hierbij aan schade aan je televisie of computer. Ook geluidsinstallaties vallen binnen de verzekering. Elektronica is tot €5.000,- verzekerd.
  • Kunst: De kunst in je huis creëert extra sfeer. Ook dit heeft vaak veel waarde. Daarom is kunst meeverzekerd. Ook andere bijzondere bezittingen vallen in deze verzekering. Bij schade zijn deze spullen tot €25.000,- meeverzekerd.

 

  • Spullen buitenshuis: In sommige gevallen zijn spullen ook buitenshuis verzekerd. Dan gelden wel beperkingen. Raadpleeg de polisvoorwaarden of neem contact op met uw verzekeringsadviseur.
  • Vallen en stoten: Schade aan de inboedel door vallen en stoten is onder bepaalde omstandigheden verzekerd. Let op! Voor smartphones, tablets, laptops en op het lichaam draagbare apparaten zoals smartwatches en smartglasses geldt een beperkte vergoeding. Voor een kast die omvalt en daarbij beschadigd raakt, geldt dat de schade van de kast zelf niet gedekt is. De schade die door het omvallen aan andere inboedel ontstaat is wel gedekt.
  • Diefstal: Wanneer de inboedel uit je huis wordt gestolen, valt dat binnen de dekking. Ook wanneer je inboedel gestolen wordt uit je auto hoef je je geen zorgen te maken. Je inboedel is dan tot €250,- verzekerd.
  • Gereedschap: Je gereedschap wordt ook tot inboedel gerekend. Bij schade of diefstal vergoedt Optimum dus ook je gereedschap.

Aanvullende dekkingen van Optimum

Glasverzekering: Het glas van jouw woonhuis is verzekerd. Het glas moet in of aan uw woonhuis zitten. En het woonhuis moet bewoond zijn. Het glas moet ook bedoeld zijn om licht door te laten of om een ruimte mee af te sluiten. Optima betaalt de kosten om het gebroken glas te vervangen door glas van dezelfde soort en kwaliteit. 

Vergelijken inboedelverzekering

Op Verzekering.nl kan je gemakkelijk vergelijken van het diverse aanbod aan inboedelverzekeringen. Er is een groot aanbod aan verzekeraars om zo een inboedelverzekering te vinden die het beste op je behoeften aansluit. Er wordt hier gekeken naar jouw wensen en persoonlijke situatie.

Vergelijk inboedelverzekering

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven