Zakelijk

Valt schutting onder inboedelverzekering?

Veelgestelde vragen opstalverzekering


Valt schutting onder inboedelverzekering? Goede vraag. Onder de inboedelverzekering vallen dingen in je woning, die niet vastzitten. Een schutting net als andere vastzittende tuinspullen, vallen dus niet onder de inboedelverzekering. Heb je schade aan je aan je schutting, dan kun je de schade laten dekken door een opstalverzekering. Deze verzekering wordt in de meeste gevallen verplicht gesteld, als je een hypotheek wilt nemen voor je woning.

Mijn schutting is omgewaaid. Is de schade verzekerd?

valt schutting onder inboedelverzekering? Nee. In het geval dat je schutting is omgewaaid, dan valt dat onder je opstalverzekering. Met een opstalverzekering is je woning verzekerd tegen schade door onder andere zoals storm-, brand- en waterschade. Een omgewaaide schutting valt door bijvoorbeeld een storm valt daar ook onder.

Ik heb schade aan mijn tuinhuis. Wordt de schade vergoed door mijn verzekeraar?

Schade aan je tuinhuis? Dat is natuurlijk niet fijn. Wanneer je een opstalverzekering hebt afgesloten, dan wordt de schade aan vastzittende onderdelen in je tuin gedekt. Dus ook schade aan je tuinhuis. Stel je voor dat je stormschade hebt, dan wordt schade door storm tot windkracht 7 vergoed.

Inboedelverzekering stormschade schutting

Wat krijg je vergoed bij stormschade schutting?

In de meeste gevallen valt stormschade schutting onder de opstalverzekering. Hoeveel je vergoed krijgt bij schade aan je schutting, is voornamelijk afhankelijk van de polisvoorwaarden, je schutting en je eigen risico. Als je schutting op een erfgrens staat met je buren, dan keert de verzekeraar in de meeste situaties maximaal 50% vergoeding voor de schade uit. Bekijk goedkope verzekeringen online via Verzekering.nl. Bespaar maandelijks of jaarlijks geld op je premie en sluit een goedkope verzekering af via Verzekering.nl. Druk de knop hieronder en bekijk wat er mogelijk is voor jou.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven