Zakelijk

Wat kost een camperverzekering jaarlijks?

Veelgestelde vragen camperverzekering


Onze top 5 camperverzekeraars

Bij het afsluiten van een camperverzekering krijg je te maken met een premie. Maar wat kost een camperverzekering precies? De premie is een maandelijks of jaarlijks bedrag die je afspreekt met de verzekeraar. Grofweg kost een camperverzekering jaarlijks tussen de € 700 en € 2.500. Wat de verzekering precies jaarlijks kost hangt af van veel verschillende factoren. Wat een camperverzekering kost is voor iemand met een kleine tweedehands camper bijvoorbeeld anders dan voor iemand met een nieuwe grote camper.

Kosten camperverzekering: variabelen die de premie bepalen

Wat een camperverzekering jaarlijks kost, hangt af van verschillende variabelen. Elke verzekeraar heeft weer andere voorwaarden en premies. Sommige camperverzekeringen zullen dingen aanbieden die je niet nodig hebt waardoor je onnodig veel premie betaald. Voorkom hoge kosten van een caravanverzekering door de voorwaarden goed te vergelijken voordat je de verzekering afsluit. De belangrijkste factoren die de hoogte van de premie bepalen zijn:

  • De waarde van de camper
  • Het aantal schadevrije jaren
  • Profiel van de bestuurder (leeftijd en woonplaats)
  • Eigen risico; hoe groter het eigen risico, hoe lager de premie
  • Wel of geen verzekeringspakket korting

De waarde van de camper wordt bepaald door de leeftijd, het gewicht, het merk, het model en type. Hoe hoger de waarde van de camper, hoe hoger de premie wordt. De plaats waar je woont kan ook van belang zijn, in sommige regio’s is de kans op diefstal namelijk groter. Dan kost een camperverzekering iets meer.

Camperverzekering vergelijken

Het is belangrijk om uit te zoeken wat een camperverzekering kost en welke het beste bij jou en je portemonnee past. Met het vergelijken van de verzekering kun je onnodig te veel betalen voorkomen. Daar kunnen wij je mee helpen, want wij vergelijken een groot aantal verzekeraars. Op de website  kun je alles lezen over de verzekering en wat een bepaalde camperverzekering kost. Wij helpen je graag met een objectieve, professionele en vooral onafhankelijke houding met het zoeken naar de goedkoopste verzekering die het beste bij je past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven