Zeilboot verzekering

Onbezorgd varen met een zeilboot verzekering 

Onze top 3 bootverzekeraars

Zeilboot verzekering

Een zeilboot is een kostbaar bezit. Als je op de binnenlandse en buitenlandse wateren vaart, is de kans op schade aanwezig. Je kan schades in de meeste gevallen niet voorkomen. De mast kan bijvoorbeeld knappen en overboord vallen. Gelukkig kun je jezelf goed indekken tegen deze schades door een zeilboot verzekering te nemen. Door je zeilboot te verzekeren kun je zonder zorgen het water op. Heb je een motorzeiler, open zeilboot of een zeiljacht? De beste en goedkoopste zeilboot verzekeringen vergelijken kan snel en eenvoudig via Verzekering.nl. Een verzekering vinden voor je speedboot of sloep? Dit kan ook op Verzekering.nl.

 

Is zeilboot verzekeren verplicht?

Is een zeilboot verzekeren verplicht? Nee, in Nederland is het verzekeren van je zeilboot niet verplicht. In bepaalde gevallen kan er echter wel van je geëist worden, dat je jouw zeilboot met minimaal WA-dekking verzekert. Het verzekeren van je zeilboot kan geëist worden:

  • Als je jouw zeilboot wilt laten liggen in sommige jachthavens.
  • Als je met je zeilboot in bepaalde wateren wilt varen.
  • Als je jouw zeilboot in een botenstalling wilt laten plaatsen.
  • Als je wedstrijden wilt varen met je zeilboot.

Vergelijk bootverzekeringen

Kosten zeilboot verzekeren

De kosten van een zeilboot verzekering zijn per situatie verschillend. Als je jouw zeilboot wil verzekeren, zijn de kosten van je verzekering afhankelijk van een aantal dingen:

Het soort zeilboot

De belangrijke factoren bij de berekening van je premie zijn: bouwjaar, type boot en dagwaarde van je zeilboot.

De motor

De motor van je boot speelt een rol bij het verzekeren van je zeilboot. Daarnaast heeft het type benzine en het vermogen ook invloed op je zeilboot verzekering.

De dekking

Wat is je gewenste dekking? Je kunt kiezen uit een WA, Casco beperkt of allrisk. Een WA-dekking behoort tot de goedkoopste en minst uitgebreide dekking van de verzekering. Deze verzekering biedt geen optimale dekking bij schade. Wil je meer zekerheid dan kun je jouw zeilboot verzekeren met meer uitgebreide dekkingen. Indien je bijvoorbeeld zorgeloos de wereld wilt rondvaren, kun je een verzekering zeilboot werelddekking nemen. Druk de knop bovenaan de pagina en bekijk welke dekking het beste bij jouw zeilboot past. Vergelijk de goedkoopste zeilboot verzekeringen via Verzekering.nl.

Het gebied van varen

Het gebied waarin je vaart met je boot, heeft ook invloed op de hoogte van de premie van je verzekering zeilboot. Als je bijvoorbeeld langs de kust van Afrika wilt varen kan een werelddekking op je verzekering zeilboot nodig zijn. Deze werelddekking op je verzekering zeilboot zorgt ervoor dat je over heel de wereld verzekerd bent en geholpen kan worden in geval van noodgeval. Daarnaast heeft de ligplaats van je zeilboot ook invloed op de hoogte van de premie je verzekering zeilboot.

Voordeel zeilboot verzekering

Een zeilboot verzekeren is niet verplicht maar, wanneer je zorgeloos het water op wilt, is het wel handig. Een zeilboot is een duur bezit. Indien er een aanvaring plaatsvind of je in een storm betrokken raakt, kan de schade aan je zeilboot erg oplopen. Wanneer je hiervoor verzekerd bent krijg je hier een vergoeding voor waardoor je geen financiële risico’s loopt. Met een werelddekking op je zeilboot verzekering kun je in een groot deel van de wereld varen terwijl je verzekerd bent. Zo kun je dus overal zorgeloos met je zeilboot het water op.

Zeilboot verzekering vergelijken

Verzeker snel en gemakkelijk je zeilboot via Verzekering.nl. Wij hebben een groot aanbod aan verzekeraars van zeilboten. Wij hebben samenwerkingen met veel verzekeraars, zodat jij de beste deals voor je zeilboot verzekering kan afsluiten via ons. Een verzekering afsluiten is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Met behulp van onze vergelijker kun je verzekeringen voor je zeilboot vinden, die goed aansluiten bij jouw wensen en boot. Bekijk de mogelijkheden voor het verzekeren van je zeilboot met behulp van de knop hieronder. Zeilboot verzekeringen vergelijken doe je op Verzekering.nl. Zie jij een verzekering die goed bij je past? Dan kun je je zeilboot gemakkelijk verzekeren via Verzekering.nl.

Vergelijk bootverzekering

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven