Zakelijk

Verzekering elektrische auto

Verzeker je auto snel en direct

Verzekering elektrische auto

Het rijden in een elektrische auto raakt steeds meer in trek. Bij het aanschaffen van een elektrische auto maak je een bewuste keuze, omdat je auto geen fossiele brandstoffen verbruikt en geen CO2 meer uitstoot. Als je een elektrische auto bezit, heb je een duurzame investering gedaan voor de toekomst. Het zou dan zonde zijn als je auto wordt gestolen of beschadigd raakt. Om te voorkomen dat je dan voor een financiële tegenvaller komt te staan, is het belangrijk om je elektrische auto goed te verzekeren. Met een verzekering voor je elektrische auto ben je goed gedekt tegen schade, zodat je met een gerust gevoel de weg op kan. Bekijk de beste en goedkoopste autoverzekeringen voor elektrische auto’s via Verzekering.nl.

Verschillende soorten elektrische auto’s

De elektrische auto is er in veel verschillende varianten. Zo zijn er auto’s die volledig afhankelijk zijn van hun accu en auto’s die een mix van elektriciteit en benzine of diesel hebben. Lees hieronder meer over de drie meest voorkomende elektrische auto’s: de volledig elektrische auto, de plug-in hybride auto en de hybride auto.

Volledig elektrische auto’s

Een elektrische auto is volledig aangedreven door een elektrische motor. Tijdens het gebruik van de auto wordt er geen benzine of diesel gebruikt. Door te remmen wordt de elektrische accu opgeladen. De energie die vrijkomt door het remmen wordt overgezet naar elektrische energie. De elektrische auto kan worden opgeladen bij een oplaadpaal. Deze oplaadpalen zijn ontworpen om elektrische auto’s te voorzien van nieuwe energie. Gemiddeld heeft een elektrische auto een actieradius van bijna 400 km.

Hybride auto’s

De hybride auto is een combinatie van de elektrische auto en de ‘gewone’ benzine of diesel auto. Een hybride auto heeft zowel een verbrandingsmotor als een elektrische motor. Je zult dus nog wel eens langs een tankstation moeten rijden om te tanken. De elektrische accu laadt dankzij een generator uit zichzelf nieuwe energie op. Je hoeft je auto dus niet op te laden.

Plug-in hybride auto’s

De plug-in hybride auto is een variant van de hybride auto. De plug-in en hybride hebben twee grote verschillen. Bij de plug-in hybride is de elektrische motor vaak groter, waardoor je grotere afstanden kunt afleggen. Daarnaast kun je de auto opladen bij een oplaadpaal. In tegenstelling tot de hybride auto die via een generator oplaadt.

Elektrische autoverzekering dekkingen

Naast de verschillende soorten elektrische auto’s, zijn er ook een aantal verschillende dekkingen die je kunt afsluiten van je elektrische auto. Naast de standaard dekkingen, kun je bij veel verzekeraars ook nog aanvullende verzekeringen afsluiten, om de verzekering af te stemmen op je persoonlijke situatie.

WA-autoverzekering

De WA-autoverzekering is de basis autoverzekering. De WA-verzekering is verplicht op af te sluiten in Nederland. Dit is de goedkoopste elektrische autoverzekering die je kunt kiezen. Daarbij ook de minst uitgebreide. Alleen de kosten die je met je elektrische auto bij anderen aanbrengt, wordt vergoed. Schade aan je elektrische auto zul je zelf moeten betalen.

De beperkt casco autoverzekering

Na de WA-autoverzekering, is er de beperkt casco autoverzekering. De beperkt casco autoverzekering is een uitgebreidere dekking dan de WA-autoverzekering. Zo wordt ook de schade aan je elektrische auto door storm vergoed. Net als de schade door diefstal. Doordat deze dekking meer situaties dekt, is de maandelijkse premie hoger.

De Allrisk autoverzekering

De Allrisk autoverzekering is de meest uitgebreide elektrische autoverzekering die je kunt afsluiten. Met de Allrisk autoverzekering wordt ook de schade aan je elektrische auto vergoed. Als je per ongeluk een ongeval veroorzaakt, zal de schade dus vergoed worden.

Let hier op als je een elektrische autoverzekering afsluit

De elektrische auto heeft de afgelopen jaren veel populariteit gewonnen. Toch zijn er nog een aantal dingen redelijk onbekend over de elektrische auto. Er zijn een paar dingen waar je extra goed op moet letten als je een elektrische auto gaat verzekeren:
  • Hogere premie; Door de hoge cataloguswaarde en dure onderdelen is de premie vaak een stuk hoger dan voor een traditionele auto
  • Hoge kosten batterij: De kosten om (een gedeelte van) je batterij te vervangen, lopen de pan uit. Zorg ervoor dat dit goed is meeverzekerd
  • Oplaadpaal en -kabel: Dit kun je extra laten meeverzekeren als accessoire van je auto. Dit scheelt een hoop geld bij schade of diefstal.

Redenen om een elektrische autoverzekering af te sluiten

Het afsluiten van een elektrische autoverzekering kan zorgen voor een aantal voordelen. Net zoals het niet afsluiten van een elektrische autoverzekering ervoor zorgt dat je enkele risico’s loopt. Door goed te vergelijken kun je op Verzekering.nl een elektrische autoverzekering vinden die goed aansluit op je behoefte en wensen.

Voordelen van een elektrische autoverzekering

Door een goede elektrische autoverzekering af te sluiten, kun je profiteren van enkele voordelen. Een kleine tijdsinvestering zorgt er voor dat je een verzekering kunt vinden die goed aansluit bij je behoeften en wensen. Zie hieronder enkele voorbeelden van de voordelen:
  • Door de gekozen dekkingen kom je niet onverwachts voor financiële tegenvallers te staan
  • Je betaalt niet onnodig te veel maandelijkse premie
  • Je kunt genieten van ritten met je elektrische auto, zonder zorgen te maken over kosten

Risico’s zonder een elektrische autoverzekering

Zonder dat je een goede elektrische autoverzekering hebt afgesloten, loop je waarschijnlijk een paar risico’s. Het vinden van een goede verzekering die past bij je persoonlijke situatie, hoeft geen grote tijdsinvestering te zijn. Zie hieronder een paar voorbeelden van de risico’s:
  • Je elektrische autoverzekering sluit niet aan op je behoeften en wensen
  • Zonder elektrische autoverzekering riskeer je een boete van minimaal €400

Elektrische autoverzekeringen afsluiten via Verzekering.nl

Als je op zoek bent naar een autoverzekering voor elektrische auto’s, kan het verstandig zijn om verschillende opties met elkaar te vergelijken. Elektrische autoverzekeringen verschillen vaak per verzekeraar. Op Verzekering.nl word je geholpen met het maken van deze keuze. Dankzij allerlei informatie over de dekkingen en verzekeraars, ben je altijd op de hoogte. Daarnaast kun je gebruikmaken van de onafhankelijke vergelijker op Verzekering.nl. Deze vergelijker selecteert de beste elektrische autoverzekeringen voor jouw persoonlijke situatie. Vergelijk elektrische autoverzekeringen
Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven