Zakelijk

Optimum autoverzekering

Waarom Optimum autoverzekering
Met de autoverzekering van Optimum kun je zonder zorgen op weg. Als je meerdere verzekering bij Optimum hebt, kun je van pakketkorting tot wel 10% profiteren.

Met de autoverzekering van Optimum kun je zonder zorgen op weg. Als je meerdere verzekering bij Optimum hebt, kun je van pakketkorting tot wel 10% profiteren. Kies zelf hoe uitgebreid je verzekerd wilt zijn. Optimum biedt verschillende autoverzekeringen aan die aansluiten op jouw wensen en behoeften.

Verschillende Optimum autoverzekeringen 

Optimum biedt 3 verschillende autoverzekeringen aan: WA, WA extra (ook wel WA + beperkt casco genoemd) en WA + volledig casco (ook wel Allrisk genoemd). De WA dekking is het meest beperkt. De WA + volledig casco is het meest uitgebreid maar ook het duurst. De WA extra zit in het midden van de andere dekkingen.

WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)

De dekking WA vergoedt schade die je met je auto toebrengt aan anderen. Schade aan je eigen auto wordt niet vergoed. Bij de WA-dekking is er geen eigen risico van toepassing.

Wat is verzekerd:

  • Aansprakelijkheid: wanneer je schade met je auto veroorzaakt aan iemand anders of aan andermans eigendommen.
  • Hulpverlening na een ongeval: dit omvat slepen en het naar huis brengen na een ongeval of bij overlijden.

Wat is niet verzekerd:

Alle schade aan je eigen auto is niet verzekerd. Als je een uitgebreidere dekking wilt, kun je denken aan WA extra.

WA extra

Met de WA extra autoverzekering van optimum is de schade die je met je eigen auto aan anderen toebrengt gedekt. Daarnaast is in een aantal gevallen ook schade aan je eigen auto gedekt. Met de WA extra dekking is dus hetzelfde gedekt als bij de WA autoverzekering, en nog wat meer.

Wat is nog meer verzekerd:

  • Diefstal of total loss: in geval van diefstal of total loss zal Optimum de nieuwwaarde van de auto vergoeden als deze minder dan één jaar oud is. Als de auto ouder is dan één jaar, krijg je het bedrag dat de auto waard is + 10% terug. 
  • Reparatie: tijdens de reparatie krijg je een vervangende auto. Alleen bij ruitreparatie of ruitvervanging krijg je geen vervangende auto mee.
  • Schade door brand, natuur en aanrijding met dieren.
  • Ruitschade.
  • Inbraak: inbraakschade aan je auto is gedekt, mits aan de voorwaarden van Optimum is voldaan.  
WA + volledig casco

Met de WA + volledig casco autoverzekering van Optimum ben je voor alle punten van de WA extra verzekering gedekt.

Hier komt nog bij:

  • Schade aan eigen auto: bij het WA + volledig casco pakket is alle schade aan je auto gedekt, ook als je deze zelf hebt veroorzaakt.

Extra dekkingen

Optimum biedt ook aanvullende dekkingen aan. Je kunt ervoor kiezen om een autoverzekering rechtsbijstand af te sluiten voor juridische hulp bij conflicten waar je auto mee te maken heeft. Je kunt ook schade aan de bestuurder en/of inzittenden verzekeren met de schadeverzekering inzittenden of de ongevallendekking voor inzittenden. 

Waarom autoverzekering van Optimum?

Bij de WA extra en de WA + volledig casco verzekeringen is een overeengekomen eigen risico van toepassing. Als je schade hebt en deze laat repareren bij een schadeherstelbedrijf dat is aangesloten bij het netwerk van Optimum, geldt alleen het vastgestelde eigen risico. Als je de schade ergens anders laat repareren, komt daar nog €400 eigen risico bovenop. Bij deze twee verzekeringen ontvang je ook €360 bij diefstal of total loss, wat je bijvoorbeeld kunt gebruiken om vervangend vervoer te regelen. 

Optimum autoverzekering afsluiten

Benieuwd of een autoverzekering van Optimum iets voor jou is? Via de ‘vergelijk autoverzekeringen’ knop kun je eenvoudig de premie berekenen die het beste bij jou past. Vergelijken, afsluiten en besparen doe je bij Verzekering.nl.

Vergelijk autoverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven