Welke autoverzekering is het meest geschikt voor mij?

Veelgestelde vragen autoverzekering


De juiste autoverzekering helpt je, je gezinsleden, passagiers en andere bestuurders te beschermen. In het geval van een schade of aanrijding wil je er zeker van zijn dat je de juiste dekking hebt om eventuele eigendoms- of persoonlijk letselkosten te dekken. Iedereen is anders en wat voor iemand belangrijk is om dekking voor af te sluiten, hoeft voor jou helemaal niet het geval te zijn. De vraag “Welke autoverzekering past bij mij?” kun je voor jezelf gemakkelijk te beantwoorden door hieronder te lezen welke dekkingsmogelijkheden er zijn. Verzekeringsmaatschappijen bieden autobezitters 3 soorten autoverzekeringen aan: WA, WA beperkt casco en WA volledig casco. De eerste is verplicht, de andere twee zijn vrijwillig. Het is begrijpelijk dat je nog niet weet welke autoverzekering je voor je auto wilt afsluiten. Kijk daarom goed naar de verschillende soorten autoverzekeringen en vergelijk ze met elkaar!

  • Kies voor WA volledige casco als: Je hebt een nieuwe auto die jonger is dan 5 jaar en je wilt het waarschijnlijk verzekeren tegen de schade die zowel door jou als door anderen kan worden veroorzaakt.
  • Kies voor WA of speciale oldtimer verzekering als: Je hebt een oldtimer (auto ouder dan 10 jaar). De waarde van zo’n auto is relatief laag om extra dekkingen te nemen.
  • Kies voor WA beperkt Casco als: Je hebt dure velgen aangeschaft voor je auto en andere waardevolle auto-onderdelen waar je veel geld aan hebt uitgegeven. Je kunt ervoor kiezen om die te verzekeren tegen diefstal en vandalisme.
  • Kies voor WA beperkt Casco als: In Nederland heb je vaak te maken met verschillende weersomstandigheden zoals: buien, regen, hagel etc. WA beperkt Casco is een speciale verzekering die alle schade dekt die door deze weersomstandigheden worden veroorzaakt.

Bij meerdere autoverzekeraars heb je andere extra dekkingen ondanks het soort autoverzekering die je hebt gekozen. Je kunt gebruik maken van de pechhulp binnen- en buitenland, schadeverzekering inzittenden, ongeval verkeer, ongeval blijvend letsel en ongeval overlijden.

Daarnaast is het nuttig om te weten dat je de dekkingen in een later stadium kunt wijzigen, je kunt deze op elk moment wijzigen bij meerdere autoverzekeraars.

Vergelijk autoverzekeringen hier!

Autoverzekeringen vergelijken op onze website is de makkelijkste manier om op basis van je gegevens een geschikte autoverzekeraar te vinden. Kom je er niet uit, dan is het verstandig om zelf een analyse te doen welke autoverzekering het beste past bij jouw voorkeuren. Onthoud dat het ook belangrijk is om in te schatten welke autoverzekering het meest geschikt is voor het type auto dat je hebt! Het aantal kilometers per jaar, schadevrije jaren, beveiliging, woonplaats en leeftijd spelen een belangrijke rol bij het bepalen welke autoverzekering je uiteindelijk voor je auto kunt afsluiten.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven