Zakelijk

Wat kost een autoverzekering?

Veelgestelde vragen autoverzekering


Wat kost een autoverzekering?

Het afsluiten van een autoverzekering in Nederland is net zo belangrijk als het hebben van een geldig rijbewijs. Een autoverzekering biedt net dat extra stukje zekerheid, zodat je zonder zorgen de weg op kan. In het geval dat je schade hebt, ben je verzekerd tegen schade die je toebrengt aan de bezittingen van een ander. Er zijn verschillende autoverzekeringen die je kunt vergelijken, maar “Hoeveel kost een autoverzekering?” Deze vraag wordt in de volgende alinea’s uitgebreid voor je beantwoord.

Hoe duur is een autoverzekering?

Als je een autoverzekering wilt afsluiten, ben je hoogstwaarschijnlijk benieuwd wat de kosten van een autoverzekering zijn. Voor iedereen is de hoogte van een autoverzekering verschillend. BIj de berekening van de premie voor je autoverzekering wordt er onder andere gekeken naar: je leeftijd, woonplaats en aantal schadevrije jaren. Daarnaast kunnen ook verzekeraars verschillende premies aanhouden. Als je wilt weten wat de exacte kosten voor je autoverzekering zullen zijn, dan kun je gemakkelijk via Verzekering.nl je premie berekenen. Druk op de knop bovenaan en bereken de hoogte van je premie.

3 types autoverzekeringen

Wettelijke aansprakelijkheid (WA-verzekering)

Dit is de verplichte minimale verzekering die je voor je auto moet afsluiten. Dit dekt schade die door je voertuig aan derden is veroorzaakt. Inclusief schade aan voertuigen en schade aan eigendommen en letsel aan anderen. Een WA-verzekering is een verstandige keuze als je in een ouder of goedkoop voertuig rijdt, of als je niet te vaak rijdt.

WA Beperkt Casco

Ook bekend als WA-plus autoverzekering. Dekt schades die wordt veroorzaakt aan je eigen voertuig in bepaalde omstandigheden waarover je geen controle hebt.

Bijvoorbeeld:

  • diefstal;
  • vandalisme;
  • vuurwerk;
  • ruitschade;
  • botsingen met dieren.

WA Volledig Casco

Deze verzekering, ook wel Allrisk-verzekering genoemd, dekt schade aan je eigen auto en schade die veroorzaakt is aan derden. Het afsluiten van een WA Volledig Casco verzekering is verstandig als je een nieuwe en dure auto hebt. Onderdelen zijn in veel gevallen kostbaar. Met de Allrisk-verzekering ben je daar ook goed verzekerd.

Verzeker je auto snel online via Verzekering.nl

Wat kost een autoverzekering gemiddeld?

De kosten van een autoverzekering zijn in Nederland, net als in andere Europese landen, gebaseerd op enkele factoren. Je kunt een goedkopere autoverzekering afsluiten als je veel schadevrije jaren hebt opgebouwd doordat je aantoonbaar veilig hebt gereden. Daarnaast zijn er enkele factoren waarmee rekening wordt gehouden bij het bepalen van de premies voor autoverzekeringen.

Denk aan onder andere:

  • reisgeschiedenis en ervaring bestuurder;
  • leeftijd en gezondheid van de eigenaar van het voertuig;
  • waarde voertuig;
  • auto gewicht;
  • bouwjaar auto.

Je kunt ook de premie van je autoverzekering verlagen door je eigen risico te verhogen. Dit is het bedrag dat je moet betalen voor elke claim die je indient. Alle autoverzekeraars hebben een verplicht eigen risico, maar je kunt ervoor kiezen dit te verhogen om je maand- en jaar premie te verlagen.

“Wat kost een autoverzekering?” is geen gemakkelijke vraag om een specifiek antwoord op te geven. Elke vorm van autoverzekering wordt individueel opgesteld voor elke persoon die elk zijn of haar individuele voorkeuren heeft. Een goedkope autoverzekering betekent niet altijd ook de beste autoverzekering. Het is belangrijk om te kijken naar je wensen, behoeften en je persoonlijke situatie wanneer je een autoverzekering afsluit. Wij helpen je graag bij het vinden van een passende autoverzekering.

Start met vergelijken Via Verzekering.nl!

Als je toch na deze uitleg weer jezelf afvraagt “Wat kost een autoverzekering gemiddeld?” Maak dan een vergelijking met onze handige vergelijker. Meer informatie over auto-verzekeraars kun je lezen op deze pagina over verschillende soorten autoverzekeringen. Het bewust kiezen van een autoverzekering is belangrijk! Het moet niet alleen bepaalde dekking bieden, maar ook aansluiten met je persoonlijke voorkeuren en de dekking behoefte.

Vergelijk goedkope autoverzekeringen


		
Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven