Zakelijk

Wanneer moet ik een nieuwe auto verzekeren?

Veelgestelde vragen autoverzekering


Nieuwe auto verzekeren

Je bent verplicht de nieuwe auto te verzekeren vanaf het moment dat het kenteken op jouw naam staat. Dit betekent dat je de auto dus al moet verzekeren voordat je bij de plek wegrijdt waar je hem hebt gekocht.

Nieuwe autoverzekering omzetten

Bij het verkopen van de oude auto zeg je hierbij de verzekering op en sluit je een nieuwe af voor de nieuwe auto. Je gaat naar de website van jouw verzekeraar om een nieuwe verzekering af te sluiten. De verzekeraar berekend de nieuwe premie a.d.v. de soort auto, schadevrije jaren en risico tot schade.

Wat gebeurd er met de schadevrije jaren?

De schadevrije jaren die je hebt opgebouwd neem je mee naar de autoverzekering voor de nieuwe auto. Deze gaan dus niet verloren bij het het verzekeren van de nieuwe auto. Als er veel schadevrije jaren zijn opgebouwd kan het zijn dat je korting krijgt op je nieuwe premie.

Wat gebeurd er als je de auto niet direct verzekerd?

Je nieuwe auto ben je verplicht te verzekeren zodra de auto op jouw naam staat. Wanneer je dit niet doet ben je niet verzekerd als je de weg op gaat. Als je toch de weg op gaat en je wordt aangehouden loop je het risico op een boete van ruim €600. Wanneer je schade rijdt wordt er niks vergoed en draai je zelf voor de kosten op.

Besparen op je autoverzekering is dus erg eenvoudig en het scheelt een hoop geld. Dit doe je met de hulp van Verzekering.nl. Door onze online vergelijker te gebruikenvergelijk je meerdere autoverzekeringen die het beste bij jouw past en het voordeligst uitkomt.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven