Zakelijk

Kan een autoverzekeraar mijn aanvraag weigeren?

Veelgestelde vragen autoverzekering


Wat te doen als uw Autoverzekering is Geweigerd

Het kan erg frustrerend zijn als uw aanvraag voor een autoverzekering wordt geweigerd. Veel mensen begrijpen niet waarom ze zijn afgewezen en wat ze eraan kunnen doen. In dit artikel bespreken we de mogelijke redenen voor een geweigerde autoverzekering, hoe u alsnog een verzekering kunt krijgen en wat uw opties zijn.

Waarom wordt mijn autoverzekering geweigerd?

Er zijn verschillende redenen waarom een verzekeraar uw aanvraag voor een autoverzekering kan weigeren. De meest voorkomende redenen zijn:

1. Schadeverleden

Verzekeraars controleren uw schadeverleden via de Roy Data-database. Als u regelmatig schadeclaims heeft ingediend, zien verzekeraars dit als een hoger risico. Een hoog aantal schadeclaims kan leiden tot een geweigerde autoverzekering.

2. Strafrechtelijk verleden

Een strafblad, zelfs als het niet direct gerelateerd is aan rijgedrag, kan invloed hebben op uw verzekeringsaanvraag. Verzekeraars beschouwen personen met een strafblad als een hoger moreel risico. Dit kan ertoe leiden dat uw aanvraag voor een autoverzekering wordt afgewezen.

3. Betalingsverleden

Een geschiedenis van te late of gemiste betalingen kan resulteren in een afwijzing van uw aanvraag. Verzekeraars controleren deze informatie via Stichting CIS. Herhaalde betalingsachterstanden worden gezien als een teken van onbetrouwbaarheid, wat kan leiden tot een geweigerde autoverzekering.

4. Rijontzeggingen

Als u een rijontzegging heeft gehad vanwege ernstige verkeersovertredingen zoals rijden onder invloed of zeer hoge snelheden, kan dit uw kansen op een autoverzekering zonder goedkeuring beïnvloeden. Een rijontzegging wijst op risicovol rijgedrag, wat verzekeraars willen vermijden.

Wat kunt u doen als uw aanvraag voor een autoverzekering is afgewezen?

Als uw aanvraag voor een autoverzekering is afgewezen, zijn er verschillende stappen die u kunt ondernemen:

1. Neem contact op met de verzekeraar

Vraag om een toelichting en bekijk of u aanvullende informatie kunt verstrekken of afspraken kunt maken om de zorgen van de verzekeraar weg te nemen. Soms kan extra documentatie of een gesprek helpen om uw situatie te verduidelijken.

2. Verbeter uw profiel

Werk eraan om uw schade- en betalingsverleden schoon te houden en vermijd verkeersovertredingen. Dit kan u helpen om in de toekomst wel geaccepteerd te worden door verzekeraars.

3. Zoek naar speciale verzekeraars

Er zijn verzekeraars die zich richten op klanten met een hoog risicoprofiel. Deze verzekeringen kunnen duurder zijn, maar bieden wel dekking. Zoek online naar aanbieders die gespecialiseerd zijn in het verzekeren van moeilijk verzekerbare bestuurders.

4. Overweeg een basis WA-verzekering

Als een uitgebreide dekking niet mogelijk is, kunt u kiezen voor een basis WA-verzekering. Deze worden vaak minder streng beoordeeld dan uitgebreider dekkingen zoals WA-beperkt casco of allrisk.

Waar kunt u terecht voor een autoverzekering?

Voor een WA, WA-beperkt casco en allrisk autoverzekering kunt u terecht op Verzekering.nl. Wij helpen u graag verder met het maken van een weloverwogen beslissing voor uw autoverzekering. Door uw opties zorgvuldig te overwegen, kunt u de juiste verzekering vinden die past bij uw behoeften en situatie.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven