Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Is het mogelijk een autoverzekering voor mijn kind af te sluiten?

Antwoord

Nee, dit is niet mogelijk. De naam van de kentekenhouder en de verzekeringshouder moeten overeenkomen. Verzekeraars maken uitzonderingen voor partners, maar niet voor kinderen. Je kunt je kind dus helaas niet onder je eigen naam verzekeren.

Hogere premie voor jongeren

De reden hiervoor is dat kinderen vaak beginnende bestuurders zijn met weinig rijervaring. Het risico van het veroorzaken van een schade is bij deze groep dan ook veel groter dan bij meer ervaren bestuurders. De verzekeraar berekent dan ook een hogere premie voor jongeren wanneer zij een autoverzekering afsluiten.

Een kind verzekeren onder je eigen naam is fraude

Als je als ouder je kind verzekert onder je eigen naam, wordt dat gezien als verzekeringsfraude. Dit heeft veel nadelige gevolgen. Wanneer deze fraude ontdekt wordt, krijg je bijvoorbeeld een EVR melding achter je naam. Dit is een soort zwarte lijst waar fraudeurs centraal worden geregistreerd. In de toekomst is het dan veel moeilijker of zelfs onmogelijk om een verzekering af te sluiten, met alle negatieve gevolgen van dien.

Geen opbouw schadevrije jaren

Een ander nadeel van het afsluiten van een autoverzekering van je kind op jouw naam, is dat het kind geen schadevrije jaren opbouwt wanneer er geen schade wordt gereden. Sluit je kind op een later moment alsnog een verzekering af op eigen naam, dan is de premie aanzienlijk hoger dan wanneer er al schadevrije jaren zijn opgebouwd.Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Vergelijk de beste verzekeraars

© copyright