Is het mogelijk een autoverzekering voor mijn kind af te sluiten?

Veelgestelde vragen autoverzekering


Autoverzekering kind op naam ouders

Nee, dit is niet mogelijk. De naam van de kentekenhouder en de verzekerings houder moeten overeenkomen. Verzekeraars maken uitzonderingen voor partners, maar niet voor kinderen. Je kunt je kind dus helaas niet op naam van de ouders verzekeren.

Autoverzekering kind meeverzekeren is niet mogelijk

De reden dat je een kind niet kan meeverzekeren is dat kinderen vaak beginnend bestuurders zijn met weinig rijervaring. Het risico van het veroorzaken van een schade is bij deze groep dan ook veel groter dan bij meer ervaren bestuurders. De verzekeraar berekent dan ook een hogere premie voor jongeren wanneer zij een autoverzekering afsluiten.

Een kind verzekeren onder je naam van de ouders is fraude

Als je als ouder je kind verzekert onder je eigen naam, wordt dat gezien als verzekeringsfraude. Dit heeft veel nadelige gevolgen. Wanneer deze fraude ontdekt wordt, krijg je bijvoorbeeld een EVR melding achter je naam. Dit is een soort zwarte lijst waar fraudeurs centraal worden geregistreerd. In de toekomst is het dan veel moeilijker of zelfs onmogelijk om een verzekering af te sluiten, met alle negatieve gevolgen van dien.

Geen opbouw schadevrije jaren

Een ander nadeel van het afsluiten van een autoverzekering van je kind op jouw naam, is dat het kind geen schadevrije jaren opbouwt wanneer er geen schade wordt gereden. Sluit je kind op een later moment alsnog een verzekering af op eigen naam, dan is de premie aanzienlijk hoger dan wanneer er al schadevrije jaren zijn opgebouwd.

Een alternatieve optie is om je kind als regelmatig bestuurder te registreren. De autoverzekering staat hierbij op de naam van de ouders en het kind staat geregistreerd als degene die het meeste de auto bestuurd. Let op, het kind bouwt op deze manier geen schadevrije jaren op.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven